Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Συνάδελφε πήγαινε κάνε την ενεργειακή σου επιθεώρηση κανονικότατα. Καταγράφεις ό,τι βλέπεις, πληρώνεσαι και εκδίδεις το ΠΕΑ.

Που προβληματίζεσαι;

 

Link to comment
Share on other sites

@angeloskal Βοηθητικοί χώροι όπως λουτρά και αποδυτήρια, τα κολλάς στην χρήση που εξυπηρετούν και στην αντίστοιχη ΘΖ. 
Δεν ασχολείσαι με τις θερμοκρασίες που απαραίτειτα θέλουν πραγματικά, γιατί θα πάρεις τις τιμές από τις ΤΟΤΕΕ σε κάθε χρήση. Θα μπορούσε να πάει και όλο σαν γραφεία, όπως το περιγράφεις ή μισό γραφεία, μισό ιατρείο. Αν η ανάπαυση των εργαζομένων είναι μικρά δωμάτια (σε σχέση με τις άλλες λειτουργίες, ή κάποιο σαλόνι/καθιστικό, τα κολλάς και αυτά). 
Δες λίγο και το σενάριό σου. Θα έλεγες ότι μπορεί να μείνουν και Σαββατοκύριακό, χωρίς να δουλεύει κάτι άλλο ή μιλάς για διανυκτέρευση ή για μικρό διάλειμμα για ξεκούραση;

@Sebastian23 Πας, κάνεις το ΠΕΑ, και θα επιβληθούν επιπλέον εργασίες. Αλλά τι φάση ο ιδιοκτήτης; Δεν πρόλαβε να κάνει εργασίες και πήγε στην φάση 7 για να μην απενταχθεί; 
Εσύ ουσιαστικά το δουλεύεις σαν Α-ΠΕΑ και κάνεις σενάριο. Δεν γίνεται αλλιώς. Τι θα πει μετά ο σύμβουλος και ο ιδιοκτήτης στο σύστημα, είναι άλλο καπέλο.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολύ για τις άμεσες απάντησεις. Έτσι θα κάνω, ήδη κάλεσα και έκλεισα ραντεβού για αυτοψία και από κει και πέρα ότι βρω.

Έχω και άλλη μία περίπτωση...μάλλον έχω πέσει σε 2/2!

Το 2ο ΠΕΑ που κληρώθηκα και αποδέχτηκα (δυστυχώς) έχω το εξής παράδοξο. Στην πρώτη επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια, η ιδιοκτήτρια λέει ότι δεν έχει λεφτά να με πληρώσει και ότι ήδη "μας" (?) έχει δώσει πολλά λεφτά και ανάθεμα την στιγμή και την ώρα που μπήκε στο εξοικονομώ... Της εξήγησα όμορφα και ωραία την κατάσταση και την παρότρυνα να επικοινωνήσει με τον συμβουλό της (τον οποίο δεν βρίσκω στο τηλέφωνο!) για να τις λύσει όλες τις απορίες. Τρεις μέρες πέρασαν και δεν έχω δεχθεί κάποια κλήση. Εγώ αν η κατάσταση μείνει ως έχει πως το αντιμετωπίζω; Πλεόν δεν έχει το σύστημα επιλογή απόρριψης, αν περάσουν 15 εργάσιμες και δεν προβώ σε κάποια ενέργεια , απλά χάνω μια ζωή και η ιδιοκτήτρια θα κληρωθεί κάποιον άλλον Ε.Ε;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε περίπτωση ισόγειας μονοκατοικίας, όπου στο ~50% της κάλυψης της οποίας υπάρχει ανεξάρτητος υπόγειος χώρος (αυθαίρετος, με χρήση αποθήκης-λεβητοστασίου), το ΠΕΑ θα το εκδίδατε για ολόκληρο το κτίριο (συμπεριλαμβανομένου του υπογείου ως μη-θερμαινόμενο χώρο αναλυτικά) ή ως κτιριακή μονάδα, μέρος του δαπέδου της οποίας είναι σε επαφή με μη-θερμαινόμενο χώρο; (απλοποιητικά με U/2)

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχεις ανεξάρτητο κτίριο και όχι τμήμα κτιρίου, οπότε γνώμη μου είναι ότι περιγράφεις τον μ.θ. χώρο του υπογείου κανονικά (διαχωριστικές επιφάνειες κλπ) αφού δεν μπορείς να κάνει χρήση του U/2.

Link to comment
Share on other sites

@akis73 εκεί προσανατολιζόμουν και εγώ, και σκέφτομαι ίσως και το ενδεχόμενο 2ης θ.ζ. (αποτελεί το 20% του όγκου)

Στην ίδια ισόγεια κατοικία (~60τμ) υπάρχει πατάρι (~15τμ), χωρίς διαχωριστική επιφάνεια. Η υπόψιν θερμική ζώνη ορίζεται ως 60+15=75 τμ ?

Link to comment
Share on other sites

Γειά και πάλι, δεν το θυμάμαι αυτό περί 20% του όγκου αλλά αν μιλάμε για χρήση απ/κη + λεβ/σιο από που προκύπτει ότι ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί ως θερμαινόμενος; Mην κάνεις αυτή την θεώρηση...το ότι ειναι αυθαίρετος ο χώρος δεν επηρρεάζει την έκδοση ΠΕΑ, περιγράφεται κανονικά και αναγράφεις τον α/α δήλωσης αν έχει δηλωθεί σε νόμο ρύθμισης αυθαιρέτων.

Αν το πατάρι επικοινωνεί με το ισόγειο όπως λες, τότε υπάρχει θερμική ροή και προστίθεται η επιφάνεια όπως περιγράφεις.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, akis73 said:

Γειά και πάλι, δεν το θυμάμαι αυτό περί 20% του όγκου αλλά αν μιλάμε για χρήση απ/κη + λεβ/σιο από που προκύπτει ότι ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί ως θερμαινόμενος;

Δίκιο έχεις, είχα στο μυαλό το κριτήριο >10% του όγκου ώστε να μπορεί να θεωρηθεί διαφορετική θερμαινόμενη ζώνη αλλά εδώ μιλάμε για αποθήκη/λεβητοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά απαντήθηκε αλλά να λάβεις γενικά υπόψη ότι ο στόχος είναι κατά το δείνα΄τον λιγότερες θερμικές ζώνες. Απαίτηση ΚΕΝΑΚ - ΤΟΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.