Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 7/6/2026 at 1:51 AM, dib said:

Συνάδελφοι έχω κτηνιατρείο με χώρο χειρουργείου, ακτινολογικό, αίθουσα αναμονής, διάδρομο, WC, αποδυτήρια προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, χώρο φύλαξης ζώων, χώρο πλυσίματος ζώων, κλπ., με συνολική επιφάνεια 147τμ.

Επειδή μου τυχαίνει πρώτη φορά, τι χρήση να δώσω? 

Κλείνω προς κλινική... είναι σωστό το σκεπτικό μου? 

Κάποιος συνάδελφος που του έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση, μπορεί να με κατευθύνει? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα!

δε μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση αλλά κλινική θα έβαζα και εγώ, με διαφορετικές θερμικές ζώνες για κάθε χρήση/λειτουργία των χώρων της.

• Thanks 1
Posted

Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε @Kat1 

Κι εγω εκεί κατέληγα τελικά, μέχρι που όταν το υπέβαλα σαν κλινική, το σύστημα δεν το αναγνώριζε ως Β' ΠΕΑ για ΕΠΙΧΕΙΡΩ, γιατί ο συνάδελφος του Α΄ΠΕΑ το είχε καταχωρίσει σαν κατάστημα (καθολικό ΛΑΘΟΣ) κι όχι σαν ιατρείο μικρών ζώων! 

Αναγκάστηκα και το μετέτρεψα σε κατάστημα και το υπέβαλα.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Καλησπέρα, ποιά χρήση θα επιλέγατε για ανεξάρτητους χώρους που λειτουργούν ως α) ιατρείο οφθαλμίατρου και β) μικροβιολογικό εργαστήριο; Θεωρείτε πως η χρήση 'ιατρείο' καλύπτει και τις 2 περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by akis73
Posted
On 2/8/2026 at 7:04 ΜΜ, akis73 said:

.... ως α) ιατρείο οφθαλμίατρου και β) μικροβιολογικό εργαστήριο; Θεωρείτε πως η χρήση 'ιατρείο' καλύπτει και τις 2 περιπτώσεις...

Άκη λίγο προσοχή στο μικροβιολογικό.

Αν έχει ειδικά μηχανήματα όπως τα ακτινολογικά εργαστήρια υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές (ακόμα και για αύξηση των κινητών φορτίων στα στατικά)

• Upvote 1
Posted
On 2/8/2026 at 7:04 ΜΜ, akis73 said:

Καλησπέρα, 

Ιατρείο

On 2/8/2026 at 10:35 ΜΜ, Didonis said:

Αν έχει ειδικά μηχανήματα 

Τα μικροβιολογικά εργαστήρια δεν εχουν (συνήθως) ογκώδη μηχανήματα. Πέραν του ότι τα φορτία δεν επηρεάζουν την έκδοση ΠΕΑ.

• Upvote 1
Posted (edited)
On 3/8/2026 at 8:08 ΠΜ, tetris said:
  1. ...δεν εχουν (συνήθως) ογκώδη μηχανήματα. .
  2. Πέραν του ότι τα φορτία δεν επηρεάζουν την έκδοση ΠΕΑ.
  1. Μα για αυτό έβαλα το Αν
  2. Σωστά. Η επισήμανση μου βασικά αφορούσε άδεια λειτουργίας σε γενικότερο πλαίσιο.
Edited by Didonis
  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Καλημέρα συνάδελφοι! θα ήθελα λιγο τα φώτα σας για μια περίπτωση που δεν μου έχει ξανατύχει. θέλω να βγάλω ΠΕΑ για μία κατοικία η οποία ανήκει στις εργατικές κατοικίες που δεν γνωρίζω πότε χτίστηκαν . Δεν υπάρχει οικοδομική άδεια παρά μόνο ένα παραχωρητήριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας του 1976. Ο συνάδελφος που έκανε τη ρύθμιση των αυθαιρέτων χρησιμοποίησε ως οικοδομική άδεια τον αριθμό του παραχωρητήριου. τι να βάλω ως οικοδομική άδεια στο buildingcert;

Posted

Καλημέρα, μπορείς να μην βάλεις άδεια αλλά εύρος χρονολογίας, εγώ αυτό θα έκανα. Πάντως και ο αρ. του παραχωρητηρίου δεν είναι λάθος.

Posted

Καλησπέρα, 

Προσπαθώ να ξεκινήσω ένα ΠΕΑ και στην αρχική σελίδα που περνάω τα Γενικά Στοιχεία Κτιρίου και Ιδιοκτήτη, με το που πατάω καταχώρηση τα στοιχεία που μόλις καταχώρησα χάνονται. 

Σε εσάς δουλεύει κανονικά το buildingcert; 

Posted

Καλησπέρα, για ΠΕΑ σε κατ/μα που λειτουργεί ως ΟΠΑΠ αρκεί η κλασσική χρήση "κατάστημα" ή θα μπορούσε και λόγω διευρημένου ωραρίου να μπει και κάτι άλλο ίσως; Ευχαριστώ.