Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

μόρφωση φορέα ξύλινου δαπέδου και επάρκεια διατομων


 
johnathinaios

Recommended Posts

Όταν αποκαθιστούμε, κι εφόσον δεν μπορούμε να συνδεθούμε με τις ξυλοδεσιές, φροντίζουμε με κάποιον τρόπο (ραβδώσεις, καρφιά κλπ) να εξασφαλίσουμε ότι η νέα δοκός δεν θα ολισθαίνει μέσα στην δοκοθήκη.

 

 

 

Οκ, δεχτο. Η εμπειρια σας σε υφισταμενα, πολυτιμη...!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@AlexPap : απαντάμε σε διαφορετικό χρόνο, δεν το διάβασα. Αν η κρίσιμη μορφή αστοχίας σου είναι το στερεό αποκόλλησης, τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη δύο υποπεριπτώσεις. Δηλαδή (εγώ προσωπικά αυτό κάνω), θα ελέγξεις α) κ το "στερεό" (το ιδεατό) σε σχέση με την αντοχή σε εφελκυσμό του κονιάματος (συνοχή), αλλά κ β) την περίπτωση (τριβή) όπου λειτουργεί ευμενώς το υπερκείμενο, προκειμένου να μην ολισθήσει το "σώμα".

 

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο, η ιταλική βιβλιογραφία το αναλύει εκτενώς.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να φανταστώ ότι ένα πρόχειρο σκαρίφημα μου θα ερέθιζε τόσο πολύ τον συντονιστή.Πιθανόν να απορεί και ο αρχικά ερωτών συνάδελφος που αντιμετωπίζει και το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις,προσπαθώντας να κατασκευάσει τον ξύλινο φορέα του.

Εν πάσει περιπτώσει,εδώ τέθηκε ένα ζήτημα και με όσα στοιχεία μας δόθηκαν ο καθείς από εμάς αποπειράθηκε να απαντήσει.Απλά πράγματα συνάδελφοι,κάποιος ερωτά,κάποιοι απαντούν.Το φόρουμ δεν είναι αρένα ούτε εξεταστικό κέντρο.Ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία μας,υποθέτω καλοπροαίρετα, καταθέτουμε τις απόψεις μας.Όπως δηλαδή θα συνέβαινε αν είχαμε μιά διά ζώσης επαφή: θα με ρώταγε φερειπείν ο alexpap,θα έφτιαχνα ένα σκιτσάκι κλπ.

Αυτονόητα ο σεβασμός και η δεοντολογία.

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πρόταση του Directionless,που για κάποιο τεχνικό λόγο δεν μπόρεσα να προσεγγίσω στο συνημμένο του.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1. Πιθανόν να απορεί και ο αρχικά ερωτών συνάδελφος που αντιμετωπίζει και το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, προσπαθώντας να κατασκευάσει τον ξύλινο φορέα του..., εδώ τέθηκε ένα ζήτημα και με όσα στοιχεία μας δόθηκαν ο καθείς από εμάς αποπειράθηκε να απαντήσει. Απλά πράγματα συνάδελφοι, κάποιος ερωτά, κάποιοι απαντούν ... Ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, υποθέτω καλοπροαίρετα, καταθέτουμε τις απόψεις μας...

Αυτονόητα ο σεβασμός και η δεοντολογία.

 

2. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πρόταση του Directionless,που για κάποιο τεχνικό λόγο δεν μπόρεσα να προσεγγίσω στο συνημμένο του.

 

1. +1

2. θα με ενδιέφερε και μένα η πρόταση αν μπορούσα να τη δώ ...

 

Πρόσθετα,

3. εδώ και κάποιες σελίδες έχουμε φύγει από το θέμα και δεν προσφέρουμε κάτι στη συζήτηση και στο συνάδελφο...

4. από τα "ξύλινα" είμαστε ήδη στη "φέρουσα" και δεν υπάρχει καν η κατηγορία στατικά-->αντισεισμικός-->ενίσχυση-επισκευή-->φέρουσα λιθοδομή ... μήπως να επανέλθουμε όταν δημιουργηθεί ;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή α) και το ιδεατο στερεό είναι γενικώς ασαφές στο να προσδιοριστεί αλλά και β) επειδή η ανομοιογένεια της τοιχοποιίας είναι σχεδόν πάντα πολυ έντονη για να ξέρεις που θα στερεωθούν οι δοκοθήκες, καλό είναι πάντα κατά την γνώμη μου να επιλέγεται η εφαρμογή μη σημειακών στηρίξεων, όπως για παράδειγμα κάποια διατομή μορφής UPN συγκολλητή για να έχει μεγάλύτερο πλάτος.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιλέξει κανείς που θα βάλει τα χημικά αγκύρια για να έχει πιο σωστό αποτέλεσμά, αλλά και σε περίπτωση αστοχίας κώνου κοντά στην δοκό, απλά θα γίνει ανακατανομή των εντάσεων σε γειτονικά αγκύρια

 

Καλό επίσης είναι να μην γίνονται εκτεταμένες επεμβάσεις στην τοιχοποιία, )όπως η δημιουργία αυλακα κατά μήκος για να στηριχτεί καλύτερα το UPN όπως αναφέρθηκε)

Είναι 1000 φορές προτιμότερο να γίνουν ακόμα και θήκες - οπές πάνω στην τοιχοποιία και να μπουν κατευθείαν τα ξύλα μέσα σε αυτήν, όπως το κάνανε παλαιά, παρά να δημιουργούμε αύλακες σε αυτήν

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμπληρωματικά σε μια συζήτηση που διακόπηκε σας επισυνάπτω την φωτό.

Αφορά κτίσμα του 1936 που έμεινε ημιτελές και το ξύλινο πάτωμα δεν τοποθετήθηκε.

Διακρίνονται η δοκοθήκες και η εσωτερικο δόντι στην λιθοδομή.

 

Αν έχει την καλοσύνη ο συν. που έβαλε αρχικά το θέμα να μας ενημερώσει για τη λύση που επέλεξε.

post-52214-0-24925600-1340097386_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.