Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασίες Πολιτικού Μηχανικού


af.civileng

Recommended Posts

Τοπογραφικά δεν μπορείς να υπογράψεις. Μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί μπορούν καταχρηστικά. Το καταχρηστικά πάει όχι τόσο στο τι διδάσκονται, αλλά στο πώς το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τοπογραφικά από πολιτικούε μηχανικούς που μας βγάζουν τα μάτια. Προφανώς δεν ισχύει για όλους, αλλά δυστυχώς οι ανεύθυνοι και ασυνείδητοι, άσχετοι με το αντικείμενο είναι η πλειοψηφία.

Link to comment
Share on other sites

Το καταχρηστικά πάει όχι τόσο στο τι διδάσκονται, αλλά στο πώς το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τοπογραφικά από πολιτικούε μηχανικούς που μας βγάζουν τα μάτια. Προφανώς δεν ισχύει για όλους, αλλά δυστυχώς οι ανεύθυνοι και ασυνείδητοι, άσχετοι με το αντικείμενο είναι η πλειοψηφία.

 

Επίσης έχουμε δει άπειρες φορές τοπογραφικά απο τοπογράφους με τα οποία βασανιζόμαστε, στατικά από αρχιτέκτονες για γέλια, αρχιτεκτονικά από πολιτικούς με δάκρυα, εργολαβίες αντιπαροχής απο το μανάβη της γειτονιάς με αυθεπιστασία με άιμα, δάκρυα και ιδρώτα, μηχανολόγους με άποψη για όλα τα παραπάνω, διακοσμιτές με γνώσεις περιβαλλοντικών μελετών, πεθερές γνώστριες του ΓΟΚ (2 κόρες έχω και εγώ με τον άντρα μου, άρα σίγουρα 3 όροφοι+πυλωτη...μα κυρία μου, ειναι δασικό...καλα θα ρωτήσω άλλον εμπειρότερο μηχανικό)

Ουσιαστικά είμαστε σαν οίκος ανοχής στον οποίο έχουμε εναλλασσόμενο ρόλο. Η αγορά κρίνει κάθε φορά και αυτός είναι ο παλμός που πρέπει να πιάσεις.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχουμε δει άπειρες φορές τοπογραφικά απο τοπογράφους με τα οποία βασανιζόμαστε, στατικά από αρχιτέκτονες για γέλια, αρχιτεκτονικά από πολιτικούς με δάκρυα, ...

Τελικά μόνο οι τοπογράφοι δεν τα καταφέρνουν ούτε στο αντικείμενο τους. Να τους καταργήσουμε άμεσα, έτσι κι αλλιώς όλο προβλήματα δημιουργούνε.

Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο, έχω και μερικές άλλες ιδέες, περίμενε λίγο να τις παραθέσω. Το νόημα ελπίζω να το έπιασες πάντως.

Τα χειροτερα γίνονται βέβαια οταν ο πολιτικός μηχανικός την έχει δει θεος και κάνει τραγικά λάθη στα στατικά του, ο Αρχιτέκτονας βγαζει φασον σχέδια, ο μηχανολόγος χρησιμοποιεί τεχνολογίες του 1990 κοκ, εκεί γίνονται τα χειροτερα.

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικά δεν μπορείς να υπογράψεις. Μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί μπορούν καταχρηστικά.

Όμως στην κατασκευή, δημόσια ή ιδιωτικά έργα, μπορείς να υπογράψεις. Δεν είναι μόνο η οικοδομή το αντικείμενό σου. Τώρα, αν έχεις το δικαίωμα και υπογραφή στην χάραξη-κατασκευή μιας καμπύλης σήραγγας μεγάλου μήκους και όχι για ένα οικοπεδάκι είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες μιλάμε για καταστάσεις cartoon...

 

Π.Δ. έτους 1934 και κατά την πάροδο του χρόνου όπου υπήρχε εξειδίκευση και άνοιγαν καινούργια τμήματα οι Πολιτικοί Μηχανικοί έπαιρναν και τα δικαιώματα αυτών τμημάτων...

 

C A R T O O N !!!

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

... Τώρα, αν έχεις το δικαίωμα και υπογραφή στην χάραξη-κατασκευή μιας καμπύλης σήραγγας μεγάλου μήκους και όχι για ένα οικοπεδάκι είναι άλλο θέμα.

 

Ευχαριστώ για το πολύ καθαρό παράδειγμα που συμπληρώνει το post μου. Ο όρος "οικοπεδάκι" δείχνει ακριβώς τι εννοώ με τους πολιτικούς μηχανικούς σε σχέση με τα τοπογραφικά. Επίσης θα ήθελα να δώ τι ακριβως θα υπογράψει στη χάραξη-κατασκευή και πως θα το τεκμηριώσει.

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος "οικοπεδάκι" δείχνει ακριβώς τι εννοώ με τους πολιτικούς μηχανικούς σε σχέση με τα τοπογραφικά.

Πειράζει που δεν κατάλαβα τι εννοείς;

Επίσης θα ήθελα να δώ τι ακριβως θα υπογράψει στη χάραξη-κατασκευή και πως θα το τεκμηριώσει.

Υπογράφοντας το δίκτυο που θα ιδρυθεί, τα βιβλία καταμέτρησης και τα δελτία επιμετρήσεων. Δηλ. το Α-Ω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να μην ανοίγω νέο θέμα....

 

Μπορεί κάποιος μηχανικός να με βοηθήσει σε μια απορία μου?

 

Ο κάθε πολιτικός μηχανικός μπορεί να είναι και κατασκευαστής?

Τι εννοώ,

Εγώ όταν έκανα έναρξη δήλωσα καδ μηχανικού παροχή υπηρεσιών μηχανικού.Υπήρχαν και διάφορα άλλα,ως κατασκευαστής και διάφορα τέτοια...

 

Δηλ για να είναι κατασκευαστής πρέπει να έχει δηλώσει το αντίστοιχο καδ σωστά?

 

εντάξει εγώ δεν μπορώ να είμαι και κατασκευαστής λόγο εμπειρίας....Δεν ξέρω τίποτα,ούτε έχω και το συνεργείο...χαχαχαχαχα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.