Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση στην υποβολή σχεδίων στα αυθαίρετα μέχρι 30/9/2012


Recommended Posts

Σε ποιο σημείο έχει αναφερθεί ότι εντός 10 ημερών (από ποια ημερομηνία?) θα πρέπει να υποβληθούν τα σχέδια για τις ολοκληρωμένες υπαγωγές? Άν ισχύσει...

 

Στο αρχικό εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος από το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 217
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ιάσονα, σίγουρα το αναφέρει το αρχικό εγχειρίδιο χρήσης; Γιατί το έχω κρατήσει αποθηκευμένο, και δεν βρήκα κάποια τέτοια αναφορά. Αν μπορείς τσέκαρε το μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω συμφωνω με τον delta_delta.Η πλακα ειναι οτι καπου γινοταν αναφορα για το 10μερο αλλα δεν θυμαμαι που.Απο την αλλη "λογικα" με το νεο εγχειριδιο χρησης δεν θα αναφεροταν καποιο χρονοδιαγραμμα για το 10μερο?

.Eξαλλου ο νομος δεν κανει πουθενα αναφορα για 10μερο και αυτο που εχω βρει στο τεε ( στα 5 σημεια της διαδικασιας ) ειναι το εξης¨ "Αν ο πολίτης θελήσει την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και έκδοση της βεβαίωσης, τότε στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρις ότου το σύστημα ετοιμαστεί για την ηλεκτρονική υποβολή μελετών και λοιπών στοιχείων, η πληρότητα θα βεβαιώνεται με ηλεκτρονική δήλωση του μηχανικού «…ότι έχει στη διάθεση του όλες τις μελέτες και λοιπά στοιχεία, με υποχρέωση να τα υποβάλλει ηλεκτρονικά και μεχρι τις 31 Μαρτίου 2012 μετά την ειδοποίησή του ότι το σύστημα δέχεται πλέον ηλεκτρονικά αρχεία δικαιολογητικών και μελετών…»

Και παλι κανει λογο για την αρχικη ημερομηνια συμφωνα με τον νομο που ετσι και αλλιως ισχυε αυτη.

Αν καποιος συναδελφος εχει ευκαιρο το αρχειο με την αναφορα του 10μερου ας στο ανεβασει.

Εγω εχω κανει ολοκληρωμενη υπαγωγη σε ιδιοκτησια την οποια αγορασε ο ιδιοκτητης τον 6/2011 και ως εκ τουτου δεν υπηρχε Ε9 στο ονομα του που να αναφερεται η ιδιοκτησια και κατα συνεπεια το οικοπεδο.Θα περιμενω να μου φερει το νεο Ε9 και τοτε θα στειλω τα δικαιολογητικα, ασχετως αν περασει το10μερο, γιατι αλλιως δεν θα μου το βγαζει εκκρεμοτητα?

 

Mολις τωρα προσεξα αυτο που αναφερεται αρχικα στο εγχειριδιο χρησης για τα δικαιλογητικα "

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το νέο σύστηµα θα λειτουργήσει ΑΡΧΙΚΑ σύµφωνα µε τις προδιαγραφές που

περιγράφονται παρακάτω. Ενδέχεται µετά το αρχικό διάστηµα να προκύψουν τροποποιήσεις για λόγους λειτουργικότητας του συστήµατος και για την ενσωµάτωση των απαραίτητων προς έκδοση Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΚΑ ως προς το περιεχόµενο του ∆ιαγράµµατος Κάλυψης και του ∆ελτίου Ελέγχου ∆οµικής Τρωτότητας του Φέροντα Οργανισµού.

Το πιο πιθανον να μην κανω τιποτε μεχρι να ξεκαθαρισουν τα πραγματα... και ας ερθουν να μου ζητησουν το λογο για τις 3 ολοκληρωμενες υπαγωγες που εχω. :shock:

Edited by dora22
Link to comment
Share on other sites

οπως και ανεφερα σε αλλο ποστ, μου ανεφερε ατομο απο το τεε οτι δε θα ισχυσει το 10ημερο...θα πανε και αυτα μεχρι σεπτεμβρη ή μπορει και δεκεμβρη...

 

 

αλλα δεν εβγαλαν ακομη ανακοινωση...και δεν ξερω τι περιμενουν για να βγαλουν..

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από άλλο μου μήνυμα:

http://www.michanikos.gr/topic/28933-%ce%9a%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b2-%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd-4014-2011/page__view__findpost__p__454691

 

 

ΤΟ ΥΠΕΚΑ το Σεπτέμβριο του 2011 έβγαλε ένα έντυπο και το ονόμασε " Διαδικασία υποβολής για την ένταξη στη ρύθμιση αυθαιρέτων" εκεί μέσα αναφέρει για το 10ήμερο μετά την έναρξη του συστήματος:

 

Ο μηχανικός υποβάλλει ηλεκτρονικά στο σύστημα το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων – μελετών – δικαιολογητικών – δηλώσεων. Με τη διαπίστωση της πληρότητας των στοιχείων που υποβλήθηκαν εκδίδεται αυτόματα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ». Πρόκειται για τυποποιημένο έντυπο στο οποίο αναφέρονται όλα τα στοιχεία του εντασσόμενου στη ρύθμιση αυθαιρέτου.

Για τις περιπτώσεις όπου ο πολίτης θελήσει την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έκδοση της βεβαίωσης ρύθμισης αυθαιρέτου, τότε στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρις ότου το σύστημα προετοιμαστεί για την ηλεκτρονική υποβολή μελετών και λοιπών στοιχείων η πληρότητα θα δηλώνεται με ηλεκτρονική δήλωση του μηχανικού «ότι έχει στη διάθεση του όλες τις μελέτες και λοιπά στοιχεία με υποχρέωση να τα υποβάλλει ηλεκτρονικά εντός δέκα ημερών μετά την ειδοποίηση του ότι το σύστημα δέχεται πλέον ηλεκτρονικά αρχεία δικαιολογητικών και μελετών»

 

Δεν είναι στο νόμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon ευχαριστώ πολύ. Εχώ την εντύπωση όμως πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν ισχύει πλέον, αφού αφενός μεν κάνει λόγο για ειδική σφραγίδα της πολεοδομίας όπου θα μπαίνει πάνω στις βεβαιώσεις, αφετέρου δε το έγγραφο αυτό δεν υπάρχει αναρτημένο πλέον στην σελίδα του ΥΠΕΚΑ, και έχει αντικατασταθεί με αυτό που λέει για τα 5 σημεία της διαδικασίας, που κάνει λόγο και η dora22, το οποίο όμως, πάλι δεν έχει ισχύ, αφού έχει ως καταληκτική ημερομήνια αποστολής των σχεδίων την 31/03/2012

 

Ότι να'ναι γενικά το ΥΠΕΚΑ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.