Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πυρασφάλεια Ιατρείου


Fade2Black

Recommended Posts

Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση ενός ιατρείου, το οποίο βγάζει τώρα την άδεια λειτουργίας του. Μόλις επέστρεψα από την πυροσβεστικη αλλά επειδή δεν βρήκα κάποιον εκεί σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ αν μπορεί να μου πει αν απαιτείται κάτι ιδιαίτερο για την πυρασφάλεια του. Διάβασα και το άρθρο 8 (αυτό δεν είναι για ιατρεία;) αλλά ήθελα και μία δεύτερη γνώμη μήπως και κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο στην πράξη και μπορεί να βοηθήσει με μεγαλύτερη βεβαιότητα. Πρόκειται για χώρο περίπου 100 τ.μ. ή και λίγο παραπάνω, η άδεια του κτηρίου (πολυώροφο) είναι παλιά (δεν έχω αυτή τη στιγμή την ακριβή χρονολογία, αλλά είναι αρκετά παλιό) και θα χρησιμοποιηθεί ως μικροβιολογικό εργαστήριο. Κάτι που πρέπει να προσέξω;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, καπου ειχα δει μια εγκυκλιο της ΠΥ που ελεγε οτι οντως ιατρεια κτλ πανε με το αρθρο 8 (γραφεια)

Αν δεν θα γινεται χρηση υγραεριου κτλ, θα χρειαστεις τα συνηθισμενα. Εδω δεν ζητανε μελετη για τετοιες περιπτωσεις, μονο κατοψεις+ υπευθυνες δηλωσεις, πυροσβεστηρες φωτισμο και σημανση κινδυνου και φωλια.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Το άρθρο 8 είναι ναι..

Βασικά αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι τι γίνεται στο διαδικαστικό κομμάτι της έκδοσης της άδειας... Δηλαδή βρήκα ότι υπάρχει μία καινούρια απόφαση από τον περασμένο Μάρτιο (ΦΕΚ 713/2012) που μιλάει γενικά για τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και στα απιτούμενα δεν λέει τίποτα για πυρασφάλεια. Επίσης δεν αναφέρει τίποτα για βεβαίωση από ηλεκτρολόγο ότι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι σωστές κλπ όπως αναφέρει η παλιότερη νομοθεσία (Π.Δ.84/01). Δηλαδή μπορέί να βγει η άδεια κανονικά χωρίς να πάμε καν στην πυροσβεστική αφού δεν αναφέρεται; Αυτό είναι που βασικά θέλω να μου εξηγήσει κάποιος αν μπορεί... Γιατί να πάω στην πυροσβεστική αν για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας η νομοθεσία δεν λέει κάτι;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

....

... Γιατί να πάω στην πυροσβεστική αν για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας η νομοθεσία δεν λέει κάτι;

Ευχαριστώ!

Δεν γνωρίζω την ειδική περίπτωση.

Αλλά αν (όπως γράφεις) δεν είναι απαιτητό για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας να προσκομιστεί κάποιο χαρτί από την πυροσβεστική τότε σαφέστατα δεν υπάρχει καν λόγος να πας, ούτε και να το ρωτάς.

 

Αν ο πελάτης επιθυμεί να έχει μια πρόσθετη ασφάλεια και θέλει να έχει και μια σωστή μελέτη πυροπροστασίας (ακόμα κι αν δεν του το ζητούν) τότε αλλάζει το ζήτημα.

 

Ζήτησε από τον πελάτη σου να σου δώσει το έντυπο που του έχουν δώσει από την αρμόδια αρχή που υπάγεται για την άδεια λειτουργίας του.

Αυτό γράφει συγκεκριμένα τι ισχύει σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε ο Didonis ζητα και δες το εντυπο με τα δικαιολογητικα που θα εχει δωσει η αδειοδοτουσα υπηρεσια στον πελατη σου.

Αν δεν γραφει τιποτα για πυρασφαλεια πολυ απλα μην πας πυροσβεστικη. Πες του να αγορασει 2 πυροσβεστηρες, να βαλει φωτα ασφαλειας για την κακια στιγμη και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ας διαβάσουμε όλοι την απόφαση 33535/Φ.701.2/9-9-2011 « Προϋποθέσεις έγκρισης μελέτης πυροπροστασίας και καθορισμός διαδικασιών

χορήγησης πιστοποιητικού πυροπροστασίας εγκαταστάσεων-τροποποίηση και κατάργηση διευκρινιστικών-ερμηνευτικών εγκύκλιων διαταγών Α.Π.Σ.»

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ενας πελάτης με ακτινολογικό εργαστήριο μου είπε ότι για ανανέωση πυρασφάλειας του ζήτησαν μια κάτοψη με τα τετραγωνικά μόνο όσο αφορά το Μηχανικό. Αληθεύει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα σε όλους.

 

Τελικά μήπως ξέρει κάποιος αν για την άδεια λειτουργίας ιατρείου χρειάζεται :

1) Πιστοποιητικό πυροπροστασίας

2) Βεβαίωση ηλεκτρολόγου μηχανικού?

 

Στον κανονισμό και στα δικαιολογητικά από τον ιατρικό σύλλογο αυτά τα δύο ζητούνται μόνο όταν πρόκειται για πολυιατρείο και όχι για απλό ιατρείο αλλά για να είμαστε σίγουροι υπάρχει κάποιος που ξέρει? Και αν όχι ειδικά για τη βεβαίωση ηλεκτρολόγου ποια υπηρεσία πρέπει να ρωτήσω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μήπως ξέρει κάποιος αν για την άδεια λειτουργίας ιατρείου χρειάζεται :

1) Πιστοποιητικό πυροπροστασίας Γι' αυτό ότι σου πουν στον ιατρικό σύλλογο !

2) Βεβαίωση ηλεκτρολόγου μηχανικού? Αυτή τη βεβαίωση (είναι η νέα Υπ. Δήλωση Ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης) , αν δεν την ζητούν στον ιατρικό σύλλογο , θα την ζητήσουν στη ΔΕΗ για να εκδοθεί ο λογαριασμός στο όνομα του μισθωτή , για να έχει η ΔΕΗ  μια τάξη μεγέθους της καταναλισκωμενης ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.