Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παραγωγή ΖΝΧ από λέβητα κεντρικής θέρμανσης


deathlok

Recommended Posts

Πάνο σε ευχαριστώ, όπως πάντα αναλυτικότατος.

Πάντως βάζοντας την ισχύ των βοηθητικών 0 Kw στα Αποτελέσματα πρωτογενούς ενέργειας για χρήση ΖΝΧ βγαίνει 0 Kwh/m2 για το υπάρχον κτίριο, πράγμα που σημαίνει πως ο ηλεκτρικός θερμαντήρας είναι σαν να μην λαμβάνεται καθόλου υπόψη, σωστά? Είναι φυσιολογικό ή θα με πάρουν με τις πέτρες?

Link to comment
Share on other sites

Ο Gregori ήταν ο έχων τα πνευματικά διακιώμτα.

Σε σχέση με το Κ.Α. του τρέχοντος ΚΕΝΑΚ, θα είσαι στο 0 κόμμα μηδέν κάτι. Αυτός είναι ο -τρέχων- ΚΕΝΑΚ, τι να να κάνουμε; Οι επίδοξοι λιθοβολιστές ας κάνουν (λίγη) υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

 

 

0 Kwh/m2 ατόφιες βγαίνουν. Το μηδέν κόμμα μηδέν κάτι που λες Πάνο από που προκύπτει? Δεν μπορεί, δεν είναι ρεαλιστικό, είναι σαν να σου λέει το λογισμικό πως αφού έχεις ηλιακό δεν θα κάψεις ούτε μια KWh για ΖΝΧ ποτέ από των 4 Kw ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που έχεις. Που βρίσκεται το λάθος ρε παιδιά, καμία ιδέα κανένας?

Σίγουρα για τους έμπειρους συναδέλφους θα είναι προφανής η απάντηση.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Kαλησπέρα, μένω σε μια τριώροφη πολυκατοικία οπου εχει 6 διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση . Ο 3ος όροφος χτίστηκε πιο προσφατα και υπαρχει γραμμη μποϊλερ και στα 2 διαμερισματα η οποία αναχωρει απο την σωληνωση της θερμανσης του καθε διαμερίσματος και καταληγει στον ηλιακο ο οποιος ειναι πάνω στην ταράτσα. Για να εχουν ζεστο νερο και τα υπολοιπα διαμερισματα απο την θερμανση ο ιδιοκτητης ειχε τραβηξει γραμμη απο τον καυστηρα φ50 (πολυ μεγαλη κατα την αποψη μου) η οποια κατέληγε σε ενα κολλεκτερ στην ταρατσα το οποιο μοιραζε ζεστο νερο σε 4 ηλιακα, απευθειας χωρις να υπαρχει καποια ηλεκτροβανα για καθε διαμερισμα. Ο μόνος αυτοματισμος που ειχε το συστημα που εφτιαξε ήταν ενας θερμοστάτης o οποιος μολις η κεντρικη σωληνα του καυστηρα επιανε τους 70 βαθμούς άνοιγε τον κυκλοφορητη που ειχε πανω η σωληνα για τα μποίλερ και πηγαινε ζεστο νερο στα ηλιακα, με αποτελεσμα οσο το νερο της σωληνας ηταν στους 70 βαθμους τα ηλιακα στην ταρατσα να τροφοδοτουνται με ζεστο νερο. Αυτό αποδειχθηκε οτι ειχε σαν αποτελεσμα πολυ μεγαλυτερη καταναλωση πετρελαιου απο την αναμενομενη. Έχετε καποιο τροπο να μου προτεινετε να γινει πιο οικονομικη η εγκατασταση, εγω το μονο που εχω σκεφτει ειναι μετα το κολλεκτερ να μπει ηλεκτροβανα για καθε διαμερισμα η οποια θα περνει εντολη απο τον αντιστοιχο θερμοστατη θερμανσης του καθε διαμερισματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπερα,εχω λεβητα 175 kw πετρελαιου σε οικοδομη 12 διαμερισματων.απο τον λεβητα εχω και ζνχ ,τι εισαγω στο ζνχ ισχυ;;δεν φαινεται τιποτα στο ταμπελακι.βαζω την ισχυ την συνολικη του λεβητα;;τι κανω;

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα!

 

 παρατήρησα [αργά ομολογουμένως] ότι στο τελικό .pdf του πεα, εμφανίζονται διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά του .xml - εκτέλεση

ενώ στους υπολογισμούς - εκτέλεση έχω μεγάλες διαφορές στο ΖΝΧ από το υπάρχον κτίριο [χωρίς μόνωση, χωρίς ηλιακό, έτος 1975] σε σχέση με το Κ.ΑΝ. και εξίσου μεγάλες με το σενάριο [ηλιακός επιλεκτικός] και φαίνονται οι διαφορές αυτές στην ενεργειακή κατανάλωση. 

στο τελικό .pdf μου εμφανίζει ίδια κατανάλωση στο κ.αν. με το υπάρχον κτίριο 

είδα τελικά ότι το ίδιο είχε γίνει και στα δύο προηγούμενα πεα που έχω καταχωρήσει [δηλ. διαφορές στις καταναλώσεις ενώ στο .pdf εμφανίζει ίδια τιμή στο υπάρχον και στο Κ.ΑΝ.]

Δείτε την εικόνα πρκλ είναι από το ίδιο κτίριο. 

ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό?

είναι κάποια αστοχία του λογισμικού ή του Β.CERT ή κάνω κάποιο λάθος? 

Ευχαριστώ πολύ.

post-53901-0-59203300-1520203597_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα αποτελέσματα στην επάνω καρτέλα αφορούν πρωτογενή ενέργεια, ενώ στην κάτω ενέργεια τελικής χρήσης.

Edited by nick_61
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην κάτω καρτέλα φαίνονται οι απαιτήσεις σε ενέργεια, που τόσο στο υπάρχον όσο και στο ΚΑ για το ΖΝΧ είναι ίδιες, αφού έχουμε τα ίδια υπνοδωμάτια.

 

Στην πάνω καρτέλα βλέπουμε τις καταναλώσεις πρωτογενούς ενέργειας για να καλύψουμε τις απαιτήσεις. Αυτή εξαρτάται από το β.α. του συστήματος, το καύσιμο κλπ.

Edited by akaliak
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.