Jump to content

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου με άρθρο 22 κατόπιν υπαγωγής στον Ν.4014


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα πήρα (μετά από σχεδόν 5!! μήνες) μια άδεια νομιμοποίησης με άρθρο 22/ΓΟΚ85 κατόπιν υπαγωγής στον Ν.4014. Δε θα ξαναμπώ στη διαδικασία αυτή ποτέ... Τέλος πάντων, ήθελα να ρωτήσω, επειδή πρόκειται για συμβόλαιο, πως θα εκδόσω τη βεβαίωση από το πρόγραμμα αφού μου λέει οτι εκκρεμεί η έκδοση της αδείας??? Με λίγα λόγια, δεν έχω τρόπο να περάσω στο σύστημα τον αριθμό της αδείας... Ξέρει κανείς τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ γράφεις τον αριθμό της αδείας και τους στέλνεις φαξ να σου προχωρήσουν αυτοί τη δήλωση σε οριστική υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Δωσε λιγα στοιχεια για τις μελετες που σου ζητησαν, τι έγινε με το ΙΚΑ κτλ. αν θέλεις.

Edited by akot
Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου ζητήσαν όλες τις μελέτες (για άδεια επισκευών) και το ΙΚΑ με περιμένει στην γωνία για πρόστιμο (εκτός την καταβολή των εισφορών).

 

Ο rowdie 78 θα έχει καλύτερη άποψη......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι να κάνω μια ερώτηση.

 

Με το άρθρο 22 νομιμοποιείς μόνο τα σύννομα και τα μη σύννομα πάνε με 4014 ή μπορείς μέσω ΣΧΟΠ να πάρεις εξαίρεση απο κατεδάφιση και για τα μη σύννομα αγνοώντας την τακτοποίηση του 4014?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οσο αφορά το ικα βγηκε εγκυκλιος που αναφέρει πως δεν οφειλονται εισφορες ουτε για τακτοποιησεις ούτε για νομιμοποιήσεις βαση άρθρου 22.

1)η νομιμοποίηση γίνεται με βάση το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου??(το διάβασα πως υπάρχει κ αυτή η δυνατότητα στο βιβλιο γοκ 85 της ελενης μππουτου λεμπεση)

2) η απόδειξη του έτους κατασκευής γίνεται μόνο με την υπευθυνη δήλωση??(βλ.στην πληροτητα στο http://www.poleodomia.gov.gr/)

ναφέρομαι παντα σε ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα στο πάνελ

...ετοιμάζομαι να δώσω προσφορά για κατοικία χωρίς Ο.Α. εντός σχεδίου, κατασκευής 1986, εμβαδού 160 μ2, όταν ο σ.δ. επιτρέπει τα 80 μ2.

σκέφτομαι να τακτοποιήσω τα 80 μ2 με 4014 και τα υπόλοιπα να τα πάω με άρθρο 22 του ΓΟΚ.

για το άρθρο 22 έχω μηδενική εμπειρία, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα:

1) η μισή κάτοψη είναι μέσα στην πρασιά, είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί το μισό κτίριο και ας μην είναι στατικά ανεξάρτητο?

2) τι μελέτες απαιτούνται? η πληρότητα απ το e-poleodomia ζητά μόνο αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, από (όχι την οικία) πολεοδομία μου είπαν ότι θέλει κανονικά όλες τις μελέτες (στατικά, ηλεκτρολογικά, υδρευση/αποχέτευση, ΚΕΝΑΚ κλπ.). Το amoives.gr για νομιμοποίηση αναφέρει μόνο αποτύπωση αρχιτεκτονικών και φέροντος οργανισμου και έλεγχο στατικής επάρκειας...

3) (σε συνάφεια με το 2) Ποιο το κόστος της άδειας νομιμοποίησης με αρ 22 για τα 80 μ2 ? Το amoives.gr δίνει νόμιμη καθ αμοιβή 1770€ και κρατήσεις 270€. Αν απαιτούνται όλες οι μελέτες (όπως λέει η πολεοδομία), τότε μάλλον τα χρήματα είναι λίγα...

4) Έχω δει σε παλαιό στέλεχος αδείας αρ 22 (2η σελ) να πληρώνεται παράλοβο για πρόστιμο. Αυτό καταργείται λόγω της πρώτερης ένταξης στον 4014 ?

 

Παρακαλώ αν κάποιος έχει ασχολειθεί ας μου δώσει κάποιες κατευθύνσεις...

Link to comment
Share on other sites

1) έχω την εντύπωση ότι, για να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης πρέπει όλο το κτίριο να μην αντίκειται στις διατάξεις ή του χρόνου κατασκευής ή του χρόνου ελέγχου από την αρμόδια υπηρεσίας ή τις σημερινές.

2) Απαιτούνται όλες οι μελέτες αλλά ελέγχονται με τις διατάξεις τις παλαιές.

3) Η αμοιβή που βγάζει το amoives.gr είναι για την υπαγωγή στον Ν.4014/2011. Η αμοιβή για την άδεια νομιμοποίησης είναι άλλο θέμα.

4) Δεν έχεις πρόστιμα (ακόμα και τα παλαιότερα πρόστιμα δεν αναζητούνται). Τα πρόστιμα, όμως, δεν οφείλονται αν βγάλεις την άδεια. Αν δεν την βγάλεις, σε 3 χρόνια, ο πελάτης θα έχει ..... δωράκι κι από Πολεοδομία και από ΙΚΑ....

 

 

Κι αν σε κάλυψα, πες μου το εξής: στην πολεοδομία σου ζήτησαν και αμοιβές επίβλεψης?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

1) το κτίριο κατασκευάστηκε πριν την πολεοδομική μελέτη και την πράξη εφαρμογής. η απάντηση από την πολεοδομία πάνω στη νομιμοποίηση μόνο του σύννομου τμήματος ήταν θετική...

2) χμμμ αν είναι σωστό αυτό τότε η δουλειά πολλαπλασιάζεται... πως και το e-poleodomia δεν είναι ακριβές στις απαιτήσεις του, καθώς υποτίθεται ότι είναι site του δημοσίου?

3) στο amoives.gr επιλέγω την νομιμοποίηση (χωρίς βεβαίως να αναφέρει με ποιο νόμο εννοεί)...μήπως πρέπει να πάω σε επιλογή νέα οικοδομή και να βάλω τις απαιτούμενες μελέτες και μόνο μελέτη (χωρίς επίβλεψη) για να δώσει τη σωστή νόμιμη

4) ευχαριστώ

 

στην πολεοδομία δεν συξητήσαμε το θέμα με την αμοιβή επίβλεψης...θεωρώ ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα αλλά για να ρωτάς μάλλον κάτι θα έχεις αντιμετωπίσει. Θα μάθω και θα σου πώ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.