Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου με άρθρο 22 κατόπιν υπαγωγής στον Ν.4014


Recommended Posts

stvsri,

δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες παραπομπή στο παραπάνω θέμα.

Μα δεν υπάρχει λόγος να πληρωθεί νέο παράβολο.......

Link to comment
Share on other sites

γιαννη υπαρχει διαταξη στο νεο νομο και ελεγε για τις αδειες νομιμοποιησης οτι δεν οφειλουν εισφορες κτλ εαν πληρωσουν το νεο παραβολο. δεν ανεφερε κατι για τις παλιες αδειες προ του 4014 μονο . πιστευα πως ισως υπηρχε καποιο θεμα και ειχα ανησυχησει. αλλα πηρα αλλη μια απαντηση σχετικη απο το ΤΕΕ σημερα. ειναι η παρακατω:

 

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα του Ν 4178/13, που λειτουργεί από 02/09/2013, εμφανίζονται οι δηλώσεις αυθαιρέτων του Ν 4014/2011 και παρέχεται σε αυτές (ανεξαρτήτως κατάστασης δήλωσης) η δυνατότητα επισύναψης σχεδίων και λοιπών αρχείων, ενημέρωσης των πληρωμών και έκδοσης αναφορών ένταξης. Αυτά θα ισχύουν μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μετάβασής τους στο νέο νόμο, που αναμένεται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει λεπτομέρειες της μετάβασης (είναι ήδη αναρτημένη στο site του ΥΠΕΚΑ). Μετά την υλοποίηση της μεταφοράς τους (μέσω υποβολής σχετικού αιτήματος από το μηχανικό και καταβολής ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ επί του παραβόλου), θα είναι επεξεργάσιμες και, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες του νέου νόμου.

 

Βλ. και την υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία μετάβασης

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2579&language=el-GR

 

Για τη μετάβαση δηλώσεων Ν 4014/11 στο Ν 4178/13 δεν προβλέπεται επαναπληρωμή του παραβόλου. Η συγκεκριμένη δήλωση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μετά τη μεταφορά της στο Ν 4178/13 και την επισύναψη της Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
Καλημέρα

Σε μία Άδεια Δόμησης Νομιμοποίησης με τον Ν.4014/2011 τμήματος εμπορικής Αποθήκης απαιτείται έλεγχος από ελεγκτή δόμησης?

Η συγκεκριμένη άδεια δόμησης δεν περιλαμβάνει κάποια νέα εργασία στο ακίνητο.

Αν ναι ποιες μελέτες ελέγχει για να εκδοθεί το Π.Ε.Κ.? Ελέγχει τα μεγέθη κάλυψη, δόμηση, ύψος και αποστάσεις από όρια?ή και τις Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες.

Δηλαδή αν λείπει ένα φρεάτιο αποχέτευσης, ένα κλιματιστικό ή μια φωλιά δεν σε εγκρίνει για Π.Ε.Κ.?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...

η απαντηση στην ερωτηση μου μετα απο ερωτηση στην πολεοδομια. Μπορεί να εκδοθεί αλλα οχι μεσω 4178. μου υπολογίζουν προστιμο ανεγερσης κ διατηρησης, το κανει αποδοχη ο ιδιοκτητης με εκπτωη 30 % κ εν συνεχεια εκδίδεται η αδεια νομιμοποιησης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα, 

 

έχω μία άδεια νομιμοποίησης με άρθρο 22 του γοκ του 2011. Στο παρόν κτίριο θέλω να κάνω εργασίες μικρής κλίμακας αλλα εφόσον βρίσκεται σε "ισχύ" μία άδεια δόμησης θα πρέπει πρώτα να κλείσει. Πως ολοκληρώνεται η άδεια νομιμοποίησης άρθρου 22 εφόσον δεν έχει εργασίες και επιβλέποντες για να δώσουν βεβαίωση;

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα, 
Στην περίπτωση που εμφανίζεται στο απόσπαμα του διαγράμματος που ακολουθεί έχουν αυθαίρεση επέκταση τμήματος καταστήματος πρατηρίου υγρών καυσίμων καθώς και αυθαίρετη κατασκευή στεγάστρων, δεξαμενών και πλυντηρίου. Το σύνολο των αυθαιρεσιών έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με το Ν4178/2013.
Τμήμα του πλυντηρίου που φαίνεται στην κάτω αριστερή γωνία έχει μπει στην πρασιά και εντός της αδιάνοικτης οδού. 
Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη νομιμοποίηση των κατασκευών και συνέχιση εργασιών στο πλυντήριο (σκέπασμα ανοιχτής οροφής). Φαντάζομαι ότι η σωστή διαδικασία είναι 
α)γκρέμισμα του τμήματος του πλυντηρίου που εισέρχεται σε κοινόχρηστο χώρο

β)ενταξη ως τακτοποιημένου του τμήματος που εισέρχεται στη πρασία 
γ)συνέχιση εργασιών (για το σκέπασμα του πλυντηρίου ((παρ.17 αρθρο 24 Ν4014/2011)
δ)νομιμοποιηση λοιπων τμημάτων (άρθρο 22/ΓΟΚ1985)

http://imgur.com/a/M6xi8

Link to comment
Share on other sites

...

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη νομιμοποίηση των κατασκευών και συνέχιση εργασιών στο πλυντήριο (σκέπασμα ανοιχτής οροφής). Φαντάζομαι ότι η σωστή διαδικασία είναι ....

να υποθέσω ότι η επιθυμία αφορά τώρα και όχι τότε με τον 4014/11 ο οποίος δεν είναι σε ισχυ σήμερα.

Οπότε αν ναι είσαι οφφ τόπικ και η σωστή διαδικασία είναι να θέσεις το ερώτημα σου σε σχετικό θέμα στην ενότητα για τον 4495/17 για να έχεις απάντηση.

 

Μή βάζεις το ίδιο ερώτημα πολλές φορές σε διάφορα θέματα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.