Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταπτυχιακά για αποφοίτους μηχανικούς ΤΕΙ


mswsk

Recommended Posts

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο που να κάνει δεκτούς απόφοιτους μηχανικούς ΤΕΙ;;;

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πατρα με εξεταση νομιζω σε 2-3 μαθηματα

παρε τη γραμματεια και ρωτα http://www.civil.upatras.gr/Grammateia_gr/People.asp

 

ελληνικο ανοικτο πανεπιστημιο http://www.eap.gr/

Link to comment
Share on other sites

Οι απόφοιτοι ΤΕΙ γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακά σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, πλην των περισσοτέρων πολυτεχνικών σχολών που για λόγους που έχουμε πολλάκις αναφέρει επιβάλλουν τέτοιους περιορισμούς και δοκιμασίες που η δυνατότητα συμμετοχής τους είναι πρακτικά αδύνατη.

 

Επίσης, λόγω της γνωστής "νοοτροπίας" που υπάρχει σε κάποιους σε μερικά πολυτεχνεία, προσωπική μου άποψη, είναι ότι ακόμα κι αν σε δεχθούν, ίσως η αντιμετώπισή σου να μην είναι η ίδια με τους άλλους συμφοιτητές σου (θα έπεφτε βαρύ σε κάποιους αν κατάφερνες ως μηχανικός ΤΕΙ να πάρεις ΜΔΕ κατευθείαν απο πολυτεχνείο "υψηλού κύρους...").

 

Μεταπτυχιακά για μηχανικούς εκτός απο το ΕΑΠ θα βρεις στο ΤΕΙ Πειραιά εδώ : http://gdias.teipir.gr/postgrad.htm

 

όπου υπάρχουν αρκετά μεταπτυχιακά σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και ένα αρκετά ενδιαφέρον σε συναργασία με τη σχολή Μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΤΕΙ Θεσσαλονικης.

 

Τέλος στο ΤΕΙ Αθήνας εδώ :

http://www.teiath.gr/site/ekpaideysi/metaptixiaka/metaptixiaka.htm

 

Επίσης, τα Πανεπιστήμια Πειραιά, Αθηνών (καποδιστριακό και ΑΣΟΕΕ), Ιωαννίνων έχουν μεταπτυχιακά πάνω σε θέματα διοικησης, οικονομίας (ΜΒΑ κ.α.) όπου γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι ΤΕΙ. π.χ. για την ΑΣΟΕΕ αν σε ενδιαφέρει κάτι σχετικό με διοικηση επιχειρήσεων κλπ δες εδω http://www.aueb.gr/pages/metaptyxiaka/part-time.php

Link to comment
Share on other sites

GeorgeS Σε ευχαριστώ!!!

Θα προσπαθήσω πάλι στο εαπ (την περασμένη φορά παραλίγο να μπω ) και πιστεύω να είμαι πιο τυχερή φέτος!!!Τουλάχιστον στο εαπ, θέλω να πιστεύω, δεν θα αντιμετωπίσω καμμία "περίεργη νοοτροπία"!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, η απαίτηση εξετάσεων σε κάποια μαθήματα μου φαίνεται απόλυτα λογική. Το ίδιο λογική θα μου φαίνονταν και η απαίτηση εξετάσεων σε μαθήματα στα μεταπτυχιακά οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων σε κάποιους που δεν έχουν καμμία σχέση ή επαφή με το αντικείμενο. Εκτός εάν τα μαθήματα δεν είναι μεταπτυχιακού επιπέδου (δηλαδή εμβάθυνση σε κάποιο αντικείμενο), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Και γω πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο να γίνεται η εισαγωγή των μεταπτυχιακών φοιτητών με εξετάσεις τουλάχιστον σε 3 μαθήματα!!! Και να μη γίνονται δικαρίσεις μεταξύ αει και τει !!!!Υπάρχουν απόφοτοι των τει που είναι ικανότατοι και μπορούν να ανατπεξέλθουν στα μεταπτυχιακά των πολυτεχνικών σχολών!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το θέμα είναι ότι κάποια μαθήματα που μπορεί να είναι προαπαιτούμενα για ένα μεταπτυχιακό δε διδάσκονται σε κάποια ΤΕΙ η ακόμα και ΑΕΙ, κυρίως όταν αυτά δεν έχουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο με το μεταπτυχιακό, ή όταν διδάσκονται το επίπεδο δεν είναι το απαιτούμενο από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Για το λόγο αυτό φαντάζομαι ότι ζητούνται και το πρόγραμμα σπουδών και αναλυτική βαθμολογία απο τους υποψήφιους.

Η εισαγωγή με εξετάσεις, αν και είναι ισσοπεδωτικό μέτρο, μπορεί να είναι και το πιο αντικειμενικό.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχουν ικανότατοι φοιτητές ΤΕΙ αλλά αν σκεφτείτε οτι προαπαιτούμενο για να μπει κάποιος σε ένα μεταπτυχιακό είναι πχ ελάχιστη βαθμολογία 7.5 καταλαβαίνεται ότι πρώτα πρώτα κρίνονται οι φοιτητές ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αποφοίτησα με 6,50........και δυστυχώς όλοι αποφοίτοι των εργων υποδομης είναι της τάξης του 6,50!!!!!Και αυτό γιατί είναι η πολιτική του τμήματος μας!!!!!!!!!Ναι ναι καθηγητής της σχολής μου μου το είπε όταν του ζήτησα συστατική επιστολη για μεταπτυχιακο!!!!!!!Ετσι λοιπόν παρόλο που στα μαθήματα , συγκοινωνιακά είχα 8 με 9, που η ειδικότητα που ήθελα να ακολουθήσω έιχε μόνο συγκοινωνικά μαθήμτα , δε με δεχτηκαν!!!

Είναι λοιπόν αδικία να μας κόβουν τα φτερά και να μας στερούν το δικαίωμα στη γνώση!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.