Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι είναι η περίσφιγξη των δομικών στοιχείων


 
panos-86

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, πραγματοποιώ τηνν πτυχιακή μου εργασία με θέμα " Διερεύνηση της αλληλοσυχέτισης εγκάρσιων οπλισμών έναντι τέμνουσαςς και περίσφιγξης. Το πειραματικό στάδιο δδεν έχει τελειώσει ακόμη και τώρα έχω επικεντρωθεί στο θεωριτιικό μέρος. Στην προσπάθειά μου αυτή τα έχω βρεί λίγο "σκούρα". Θέλω να αναπτύξω (αρχικά) γενικότερα την έννοια της περίσφιγξης. Έχω σπαταλίσει άπειρες ώρες στο διαδίκτυο προσπαθώτας να βρώ πληροφορίες, αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτε ακόμη. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ τις πληροφορίες που χρειάζομαι, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν βρίσκομαι στην πόλη που σπούδασα αυτή την περίοδο, και άρα, δεν έχω πρόσβαση στην βιβλιοθήκη της σχολής.

Ευχασριστώ εκ των προτέρων

 

Πάντα φιλικά,

Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Κατ' αρχήν, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας φοιτητής, Μηχανικός αύριο μεθαύριο, σε στάδιο πτυχιακής δεν μπορεί να βρει πληροφορίες για την περίσφιξη των οπλισμών, ένα από τα βασικότερα όμως πράγματα σε μία κατασκευή, και ένα θέμα που θα έπρεπε να το κατέχει λόγω των μαθημάτων που έχει διδαχτεί σε παλαιότερα εξάμηνα!!! Άσε που υπάρχει μέσα στα βιβλία σου το θέμα σε κάποιο βαθμό!

 

Όταν κάνεις έρευνα δεν βασίζεσαι μόνο στο διαδίκτυο, υπάρχουν βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, τεχνικά γραφεία, και καθηγητές που μπορείς να ρωτήσεις 2-3 πράγματα. Το διαδίκτυο δεν αποτελεί πηγή έρευνας αυτού καθ' αυτού! Χρήσιμο βέβαια είναι να ψάξεις να βρεις διπλωματικές και πτυχιακές που έχουν κάνει συνάδελφοι. Θα βρεις πολλές. Κοίταξε και στο αρχείο διδακτορικών διατριβών.

 

ΈΝΣΤΑΣΗ! Πρώτα ολοκληρώνεις το θεωρητικό κομμάτι και έπειτα το πειραματικό, και μετά γυρνάς πάλι πίσω στο θεωρητικό για να συγκρίσεις τα αποτελέσματα της θεωρίας και του πειράματος!

 

Ξεκίνα από τα βασικά όπως, Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, διάβασε τον ΕΚΩΣ, διάβασε τον Ευρωκώδικα 2 (ΕΝ1992-1), τον Κανονισμό Τεχνολογίας Χαλύβων Οπλισμένου Σκυροδέματος (ΚΤΧ) κεφάλαιο 7, ψάξε στο διαδίκτυο για αυτά που σου είπα....

 

Πάνα φιλικά και καλοπροαίρετα!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν καταλάβες τι εννοώ... :???:

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Μεγαλόπολη και κάνω την πρακτική μου, οπότε δεν έχω καμία πρόσβαση στις πηγές που ανέφερες πιο πάνω! Όσο για τα βιβλία της σχολής, δεν ξέρω που σπούδασες αλλά εγώ που σπούδασα στα Τ.Ε.Ι Δομικών Εργων Ηρακλείου Κρήτης, δεν έχω κανένα βιβλίο, αφού όλα ήταν δανηστικά!

Εννοείται ότι ολοκληρώνεςι το θεωριτικό κομμάτι πρώτα...αλλά η κατασκευή των δοκιμίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα με την καθοδήγηση του καθηγητή προκειμένου να τελειώσει η εργασία στην ώρα της!

Προφανώς και έχω κατανοήσει πλήρως την σημασία αλλά και την λειτουργία της περίσφιγξης των οπλισμών. Προφανώς επίσης και έχω διαβάσει τον Ε.Κ.Ω.Σ! Απο τη κατανόηση μέχρι την σωστή σύνταξη και διατύπωση, χωρίς μέσα, είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος.

Σε αυτό ακριβώς το κομμμάτι ζητάω την βοήθεια, όχι στο να μου βρεί κάποιος τι είναι η περίσφιγξη.

Τέλος, έχω διβάσει πολλά papers χωρίς όμως να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για ορθογωνικές διατομές, τις οποίες εξετάσει και η εργασία. Σε καθολικό βαθμό αναφέρονατι στην σημασία της περίσφιγξης σε κυκλικές και κοίλες κυκλικές διατομές.

 

Πάντα φιλικά,

Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολυ.

Αρκετά απο αυτά τα papers τα έχω ήδη διαβάσει, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν και άλλα τα οποία μου είχαν διαφύγει! Ξέρεις μήπως κάποια άλλη βάση δεδομένων πέραν του scopus στην οποία μπορώ να ψάξω;

Link to comment
Share on other sites

Οκ, παραδέχομαι πως δεν κατάλαβα σωστά! :)

 

Από εκεί και πέρα, ξεκίνα να κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο για ξενόγλωσσα αντίστοιχα θέματα! Ψάξε και στο Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών,

σε κάποιες εργασίες μπορείς να έχεις πρόσβαση: http://www.ekt.gr/in...gitize/hedi.htm

Κοίταξε στον Ευρωκώδικα 2 στο 9.5.3 (Columns - Transverse Reinforcement) http://www.scribd.co...e-reinforcement

στο βιβλίο Αντισεισμικά Κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα θα βρεις μπόλικες 3D εικόνες για να βάλεις στην εργασία σου,

δες στον ΕΚΩΣ 18.4.42 ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΦΙΞΗΣ. http://portal.tee.gr...stoiheia3_2.pdf στο 3.4.4. Έχει και κατασκευαστικές λεπτομέρειες, και παράδειγμα ελέγχου!

 

Όπως σου είπε και ο AlexisPap: http://www.civil.usherbrooke.ca/CEISCE/html/Publication/PaultreLegeron2008.pdf

 

Η σημασία της περίσφιξης δεν έχει να κάνει με τη διατομή σου, δηλαδή κυκλική ή ορθογωνική! Είναι ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας που έχει να κάνει και με τις δύο. Με την περίσφιξη εξασφαλίζεις το δομικό σου στοιχείο έναντι τέμνουσας στις κρίσιμες και μη περιοχές, αλλά και την αυξημένη πλαστιμότητά του.

 

Πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση όμως φιλαράκι σε βιβλιοθήκη γιατί από το ίντερνετ και μόνο δουλειά δύσκολα γίνεται..

Ελπίζω να βοήθησα λίγο με τα λίνκς.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.