Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διάνοιξη αγροτικού δρόμου εκτός σχεδίου


tirbouson

Recommended Posts

Παρόμοια περίπτωση είχα συναντήσει στο δήμο μου πριν χρόνια.

 

Ο δήμος είχε προχωρήσει αυθαίρετα, χωρίς απαλλοτρίωση στη διανοιξη μιας αγροτικής οδού και στην περαιτέρω ασφαλτόστρωσης της, για να εξυπηρετηθεί ένα μικρό ξωκλήσσι.

 

ΣΗΜΕΡΑ πελάτης με αγροτεμάχιο επί αυτής της οδού, ζήτησε να "παρει" το τμήμα της οδού που του ανήκει. Απ'οτι μας απάντησαν στο Δήμο, απο τη στιγμή που ΕΣΤΩ και αυθαίρετα ο δήμος προέβη σε εργασίες, και οι ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ παρουσιίασαν κατά τη περίοδο των εργασιών ενστάσεις, το τμήμα απαλλοτριώθηκε "σιωπηρά".

Παρόμοια περίπτωση και με ρέμα, το οποίο διανοίχθηκε εκ των υστέρων σε όρια αγροτεμαχίων και ουσιαστικά "απαλλοτρίωσε" τμήμα των αγροτεμαχίων. Τονίζω πως σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι εργασίες λάβαν χώρα σχεδόν 30 χρόνια πριν, ίσως και παραπανω.

 

Τώρα, αν τα παραπάνω, δεν ισχύουν και μπορεί κάποιος συνάδελφος με καλύτερη γνώση του νομικού πλαισίου απο εμένα να τα αντικρούσει, καλοδεχουμενος.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό αφού νομικά βάση της ΕΓΚ ΒΜ@/3363/Β6/25-9-1984 ακόμα και αγροτικοί  δρόμοι μετά το 1923 που τέθηκαν σε κοινή χρήση για πολλά χρόνια και χρησιμοποιούνται από  πολύ κόσμο κατέστησαν κοινόχρηστοι και ανήκουν σε κυριότητα στους δήμους σύμφωνα με το άρθρο 968 του ΑΚ Τα 30 χρόνια είναι πολλά χρόνια και εφόσον πάει σε εκκλησία χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι στο Κτηματολόγιο δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια πράξη παραχώρησης από τους παραπάνω ιδιοκτήτες. Ο Δήμος σε έγγραφα του ισχυρίζεται ότι όντως ο δρόμος είναι 2,5 μέτρα πάντα βάση του χάρτη διανομής. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι και όριο ΒΙΠΑ. Απαλλοτριώνοντας τον δεν αλλάζει και το όριο αυτό ?, επίσης στην οικοδομική άδεια του συγκεκριμένου κληροτεμαχίου γίνεται κτιριακή εγκατάσταση κατά παρέκκλιση.. και τέλος ο αγροτικός δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο (μπαζωμένο και ασφαλτοστρωμένο ρέμα)..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Σε περιοχή Εκτός σχεδιου και εντός natura μπορούν οι ιδιοκτήτες συνεχόμενων αγροτεμαχίων να κανουν παραχώρηση  σε κοινή χρήση τμήματος ( στο Δημο) ώστε αυτός να κάνει διάνοιξη δρόμου που θα φτάνει  αυτος ως τη θάλασσα.Δεν θα χρειαστεί άλλες εγκρισεις;Η αρτιότητα δεν επηρεάζεται  εφοσον ολα ειναι κατα παρέκκλιση αρτια λόγω natura.;

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει τετοιο θεμα

Μονον η αναγνωριση οδου σαν προ 23 μπορει να ισχυσει

αλλα θελει "ειδικες διαδικασιες"

 

https://nomosphysis.org.gr/19165/ste-570-2019-anarmodios-ekdotheisa-apofasi-toy-nomarxi-kykladon-gia-tin-anagorisi-odoy-os-proyfistamenis-toy-1923-ston-adamanta-miloy/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.