Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθυστέρηση στην πληρωμή των παραγωγών από φωτοβολταϊκά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

http://www.energypress.gr/news/Epistolh-LAGHE-pros-Papakwstantinoy-:-Den-yparhei-reysto-dysherhs-h-synehish-twn-plhrwmwn

 

Μπορεί να μας πει κάποιος πως να καθυσηχάσουμε τον κόσμο που έχει κάνει επενδύσεις και πως να πείσουμε τους υπολοίπους να κάνουν όταν διαβάζουν στην Κυριακάτικη πχ Real news το σχετικό ένθετο όπου σπέρνει κυριολεκτικά τον τρόμο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημερα.η Αληθεια ειναι οτι υπαρχει καθυστερηση στις πληρωμες φ/β παρκων που ξεκινησε απο τον ιανουαριο.η δοση που πληρωνω ειναι 5000 ευρω,και εχω καθυστερησει ηδη 2 δοσεις.οι τοκοι λογω καθυστερησης τρεχουν ομως...ποιος θα με αποζιμιωσει γι αυτο..κανεις.... επισης παλευουμε με τον αναπτυξιακο τωρα 4 χρονια ειναι ολα ενταξει ,ειμαι στην τελικη φαση για να παρουμε χρηματα αλλα τιποτα..αν παρουμε την επιδοτηση που επρεπε να την ειχαμε παρει θα μειωθει η δοση..κανεις δεν θα με αποζιμιωσει ουτε γι αυτη την καθυστερηση,ενω εγω ειμαι σε ολα ενταξει και παω με το σταυρο στο χερι..τι να πεις γι αυτο το κρατος;;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να βρείτε κάποιον που έχει άδεια και δεν θέλει να το κάνει επειδή ο ΛΑΓΗΕ δεν πληρώνει, πες του να στην πουλήσει ή παραχωρήσει και να αναλάβεις εσύ το ρίσκο, θα το έκανες ή όχι? αν απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση τότε θα πείσεις εύκολα και τον επενδυτή!

ΑΝτε γιατί στην Ελλάδα θέλουμε αποδόσεις της τάξης του 20% με μηδενικό ρίσκο όσο για τα έργα που είναι στον αναπτυξιακό και ταρίφες 0,45 ή 0,5 για τα νησιά να μην αναφέρουμε την απόδοση της επένδυσης γιατί τα νούμερα προκαλούν ίλλιγο.

Link to comment
Share on other sites

jsk δεν ξερω αν εχεις παρκο,αλλα για να τα λες αυτα το πιο πιθανο να μην εχεις.θα σου απαντησω με μια λαικη παροιμια.."οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει" και μαλλον ξεχνας ποσο στοιχιζαν τα παρκα πριν 2-3-5 χρονια..ναι εχουν ταριφες 0,45 και 0,50 αλλα στοιχιζαν διπλασια απο οτι τωρα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν άνοιξα το θέμα να μαλώσουμε παίδες... Όλοι είμαστε κάπως τα τελευταία 2 χρόνια σε αυτήν την χώρα... Με τα οικιακά μπορεί κάποιος να μας πει αν ισχύει ότι λαμβάνουν πιστωτικούς λογαριασμούς? Στην ουσία δεν πληρώνονται?

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

2009 κόστος επενδυτή 450k Suntech+Degger+ SMA (χωρίς υπεριτμολογήσεις που τα φτάνανε στα 600k (έχω γνωστό που το έφτασε εκεί)

40% αναπτυξιακός

Σύγκρινέ το με τα σημερινά FiT και τις νές τιμές και δες τις αποδόσεις

Δεν έγραψα για να αντιπαρατεθώ μαζί σου απλά βλέπω τα πράγμα ψυχρά.

Πάρκο διαχειρίζομαι απλά είναι με ίδια κεφάλαια οπότε απλά μου τσακίζει λίγο τις ταμειακές ροές που είχα υπολογίσει, δεν είμαι έκθετος σε δανεισμό. και πριν πάρουμε απόφαση να το φτιάξουμε είχαμε κάνει Budget και καθυστέρηση πληρωμών αλλά και πιθανό haircut και εληφθει η απόφαση κατασκευης στα μέσα του 2010.

αντανταπτώ στο ρήτη σου περι χορων με το το φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρευουν.

Αν κάποιος δεν έχει μετρήσει τα δεδομένα και δεν υπολογίζει σε τέτοιες αστοχίες δεν είναι επενδυτής είναι είδα φώς και πριν ρωτήσω μπήκα.Δεν συμφωνείς ότι αυτά είναι κάποια απο τα ρίσκα που ανέλαες όταν έκανες την επένδυση

Φιλικά πάντα :smile:

Link to comment
Share on other sites

Εννοειτε φιλικα,συζητηση κανουμε.συμφωνω για τα ρισκα που λες και βεβαια τα λαμβανεις υποψιν σου..αλλα κα παλι σου διαφευγει κατι.ο αναπτυξιακος δεν ελαβε υποψη τιμολογια,αλλα ενα εφαπαξ ποσο για ολους αναλογα αν το παρκο ειναι διπλου αξονα,μονου η σταθερο..εμενα π.χ μου εγκριναν πολυ παρακατω απο το 40% του πραγματικου κοστους των παρκων..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, όσο η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα επιδεινώνεται, μην περιμένετε βεβαιότητα. Όσο αυξάνονται οι καταναλωτές που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και φυσικά όσο υπάρχει αναντιστοιχία τέλους ΑΠΕ και πραγματικού κόστους ΑΠΕ προς παραγωγούς, το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ θα αυξάνεται.

 

Τώρα για να δώσω και μια προσωρινή νότα αισιοδοξίας, η ΔΕΗ εξασφάλισε δανεισμό 900 εκατ., με μέρος των οποίων θα καλύψει τις υποχρεώσεις προς τον ΛΑΓΗΕ και θα αρχίζουν να εξοφλούνται οι οφειλές. Από την άλλη, αυτό είναι προσωρινό, όσο παραμένει η βασική αιτία της σημερινής κατάστασης..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το ήξερα

είναι κάτι νέο? ρωτάω γιατί για πάρκο που κατασκευάστηκε και συνδέθηκε το 2009 τα πήρε τα χρήματα βάση τιμολογίων και όχι βάση κάποιου πλαφόν

anyway

ήξερα ότι έγινε πανικός με τα 20αρια τα οποία με υπερτιμολ΄γοση φτάνανε στα 120k που ήταν το κατώφλι εντάξης δεν γνώριζα οτι ισοποδώσανε και τα υπόλοιπα έργα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως στα 2 παρκα που εχω ετσι εγινε.και απο οτι ξερω σε ολα στην Κρητη.η επιχορηγηση σε μενα προσωπικα ειναι περιπου 20% πραγματικου κοστους.και να δουμε αν παρουμε και αυτα..ολοι ξερουμε τι βγηκε στη φορα για το υπουργειο Αναπτυξης με τις μιζες και εγω περιμενα και περιμενω με το Σταυρο στο χερι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.