Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθυστέρηση στην πληρωμή των παραγωγών από φωτοβολταϊκά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Κατά την γνώμη μου, εάν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε για να γίνει κάποιος επιχειρηματίας -μικρός ή μεγάλος-, να έχει PhD στο αντικείμενο που θα δραστηριοποιούταν... Ε, δεν είναι λίγο υπερβολικό....?

 

Επίσης, ως μηχανικός πρέπει να ενημερώσησεις τον επενδυτή, για την υφιστάμενη νομοθεσία και την τάση της αγοράς... Τώρα, αν κάποιος το 2007-8, ή ακόμα το 2009-10 που άρχισαν "μαζικά" οι αιτήσεις, είχε προβλέψει ότι το 2012 (γιατί στην ουσία το 2012 υπάρχει σοβαρό θέμα με τις πληρωμές των παραγωγών) θα συνέβαιναν όλα όσα έχω γράψει παραπάνω και ευθύνονται για την στάση πληρωμών, και όχι τα ίδια τα φ/β, τότε κατ' εμέ είναι ή ο μέγιστος των συμβούλων επενδύσεων ή μέντιουμ.... Θεωρώ ότι πολλοί πιστεύαμε πως προφανώς ότι θα γίνοταν διορθώσεις στις ταρίφες σύμφωνα με την εξέληξη του πραγματικού κόστους των φ/β... αλλά ακόμα και αυτό που δεν έγινε στην ώρα του δεν βούλιαξε τον ΛΑΓΗΕ......

 

 

Δεν χρειαζεται να εχεις το καπελακι του παντογνωστη, αλλα εαν δω οτι κατι ειναι ακριβο πολυ σε σημειο, πρεπει να χρεωθω ενα σημαντικο ποσο (που δεν διαθετω) αλλα κ ουτε ειμαι σε θεση να το εξοφλησω να το εξοφλησω εαν γινει καμια στραβη.

 

Σαν μηχανικος εννοειται πως πρεπει να τον ενημερωσεις, αλλα αυτο προυποθετει να εισαι γνωστης του αντικειμενου, δεν μπορω εγω να παω να συμβουλευω σε θεματα τεχνικα πλοιων ή οποιοδηποτε αλλου αντικειμενου γτ εχω κανει ενα σεμιναριο η μαθημα. Οι ανθρωποι που ασχολουνταν με την ενεργεια στην Ελλαδα, κ δεν μιλαω μονο για φ/β εδω κ πολλα χρονια λεγανε οτι προσεξτε ερχετε φουσκα κ οτι εαν δεν το διαχειριστουμε σωστα τοτε θα σκασει στα χερια μας, πολυ πριν το 2007-2008.

 

Δεχομαι ομως οτι δεν γινεται να τα ξερουμε ολα, οταν το 2007-2008 βλεπεις που πηγαινει η νομοθεσια, κ ξεροντας παντα πως λειτουργει η αγορα ρευματος κ τα ΑΠΕ, δεν χρειαζεται να κανεις καμια τρομακτικη αναλυση για να δεις οτι θα πηξουμε. Οταν ειδικα εισαι μηχανικος που ασχολεισαι με τα λεφτα των αλλων τοτε θα πρεπει να ειμαστε ακομη πιο ενημερωμενοι, οχι μονο για την νομοθεσια αλλα κ για το τι επεται.

 

Εννοειται πως δεν φταινε τα φ/β, για την σταση πληρωμων, αλλα ας μην νομιζουμε οτι αυτη η φουσκα εσκασε φετος, την βλεπαμε πολυ καιρο να αυξανεται κ κανεις δεν εκανε τπτ.

 

Απλα τετοιου ειδους επενδυσεις ειναι για παιδακια με κεφαλαια, κ οχι για εμενα που πρεπει να δανειστω, κ μετα δεν ξερω τι μου ξημερωνει.

Εδω στεγαστικο παιρνεις κ ζοριζεσαι, κ θες να το παιξεις επιχειρηματιας με λεφτα που δεν εχει καποιος..

Ολες μα ολες οι επιχειρησεις ειναι ρισκο, αλλο μεγαλο αλλο μικρο

 

Υ.Γ. ενας ακομη λογος για καποιον να ερθει να επενδυσει στην Ελλαδα ειναι η αξιοπιστια , μια ματια ως ποσο διεφθαρμενη χωρα μας εχουν καταταξει, δεν λεω ποιες χωρες μας περνανε κ ειναι αυτη την στιγμη πιο θελκτικοι οικονομικοι προορισμοι για επενδυσεις

 

http://cpi.transpare...pi2012/results/

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην τράπεζα Κύπρου ακόμα δεν έχω πληρωθεί για το μήνα Ιούνιο από το ΛΑΓΗΕ, ενώ σε Πειραιώς και Eurobank έγινε η πληρωμή από τις 21/12. Υπήρχε πάντα μια διαφορά στις ημερομηνίες πληρωμών στις διαφορετικές τράπεζες, αλλά 1-2 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε gregmav, χτες ήμουν στο ΛΑΓΗΕ για τον ίδιο λόγο. Ο κύριος Μπότσης όταν είχα πάει το τιμολόγιο του Νοεμβρίου, μου είχε πει ότι η Κύπρου και η Πειραιώς, για 2 εταιρείες που ρώτησα συγκεκριμένα, θα πληρώνονταν στις 21/12. Χτες οι κοπέλες στο λογιστήριο μου είπαν ότι είναι θέμα διαδικαστικό του ΛΑΓΗΕ που δεν έχει πληρωθεί ακόμα η Κύπρου, γιατί ξεκίνησαν από την Εθνική. Δεν μπορούσαν να μου πουν ακριβώς πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Να το κοιτάς κάθε μέρα, μέχρι τις 31/12 μου είπαν ότι σίγουρα θα έχει πληρωθεί η Κύπρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στην ηπειρωτική Ελλάδα πριν την Πρωτοχρονιά πλήρωσαν τον Ιούνιο.

Κατά τα άλλα είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.