Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καθυστέρηση στην πληρωμή των παραγωγών από φωτοβολταϊκά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

ΑΥτό ακριβώς που αναφέρει ο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι το θέμα, για αυτό γίνεται το πανυγήρι, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να κρατηθούν και να μην δώσουν τα πάρκα!.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δύσκολο να κρατηθούν όταν οι τράπεζες έχουν κόψει την χρηματοδότηση. Εαν αρχίσουν 10 και πουλήσουν θα πάει αλυσίδα διότι δημιουργεί κλίμα ανησυχίας (θα παίξουν βεβαια και οι τράπεζες το παιχνίδι τους με τις επισφάλειες). Δεν θέλει πολύ πιστεύω οτι σήμερα απλά τεστάρουν τις αντοχές των μικρών. Είδες τελικά οτι το ΗΛΙΟΣ πραγματοποιήθηκε και χωρίς οι Γερμανοί να βάλουν χρήματα.

 

Η μόνη λύση είναι οι μικροί να συνεταιρισθούν καλύπτοντας ποσοστό πάνω απο 45% κάτω απο μια στέγη. Δεν είναι εύκολο διότι έχουμε διαφορετικά ανοίγματα και υποχρεώσεις του καθένα και μάλλον άκαρπο το βλέπω και το δίκτυο θα σου βάλει φραγμούς.

 

Σε γενικές γραμμές πάντως βλέπω να μην βγαίνει η χρονιά εκτός εξαιρέσεων. Βέβαια και ρευστότητα να έχεις εαν οι άλλοι πουλάνε χαμηλά θα αναγκαστείς και εσυ να πουλήσεις. Προσωπικά δεν βλέπω διαφορά απο το παιχνίδι του χρηματιστηρίου τότε.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

¨οσοι έχουν κάνει την επένδυση έχοντας κάποιο Buffer ασφαλείας δεν θα μπουν σε αυτή την διαδικασία και τελικά θα είναι οι ωφελημένοι, τώρα για αυτούς οι οποίοι πήραν δάνειο για να πληρώσουν τα πάντα μέχρι και τα 600€ της αίτησης και τα άλλα τα έχουν χρεωθεί απο εταιρίες με το αζημίωτο ναι αυτοί θα πουλήσουν και θα είναι μακροχρόνια ζημιωμένοι αλλά προσωπικά για αυτή την κατηγορία δεν στεναχωριέμαι και ιδιαίτερα.

ΔΙαφωνώ με τον παραλληλισμό του χρηματιστηρίου, δεν είναι το ίδιο εκεί είχες εταιρίες φούσκες οι οποίες είχαν αποκτήσει ασύληπτες υπεραξίες χωρίς κανένα υπόβαθρο, collaterals κλπ ενώ εδώ έχουμε το ανάποδο, να απαξιόνονται επενδύσεις με νόημα κου ουσία. το μόνο κοινό είναι το κράτος όπου σαν μοντέρνος Σπαθάρης κινεί τις καραγκιοζοκαρικατούρες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Το πρόβλημα με την χρηματοδότηση των τραπεζών, είναι για όσους έχουν υπό κατασκευή έργα. Μπήκε και το 4μηνο, ώστε να μην μπορεί κανένας να εξασφαλίσει χρηματοδότηση οπότε θα γίνουν 2 τινά:

α) Θα χαθούν άδειες που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ, οπότε θα απελευθερωθεί δεσμευμένη ισχύς για τους "μεγάλους" (αυτούς που και με 0.15 €/kWh βλέπουν θετικά NPV και IRR λόγω οικονομιών κλίμακας αγοράζοντας φθηνά χρήμα και εξοπλισμό)

β) Οι έχοντες τις άδειες με καλές ταρίφες, τις πωλούν σε όσους έχουν την ρευστότητα (μεγάλοι, ή όσοι έχουν μαύρο χρήμα ας το πούμε)

γ) Όσοι έχουν ρευστότητα το υλοποιούν μόνοι τους υπό προϋποθέσεις...

 

Άρα είναι ένας σικέ αγώνας μεταβίβασης αδειών και κλεισίματος της αγοράς. Εντωμεταξύ εκατοντάδες υγιείς επιχειρήσεις που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, οδηγούνται σε μαρασμό.

 

Όσον αφορά τα έργα που είναι συνδεμένα ή τελούν υπό σύνδεση, εκεί έχουμε ένα κράτος μπαταξή, τα λαμόγια των λαμόγιων, που σου χρωστάνε, απαιτούν να πληρώνεις ΦΠΑ που δεν έχεις εισπράξει για να σε πληρώσουν όταν και αν, ενώ οι δόσεις σε τράπεζες μπορεί να τρέχουν, ενώ δεν λείπουν τα κάθε λογής χαράτσια...

Το κράτος είναι επισήμως και με τον νόμο όχι μόνο αργεί να πληρώσει (άραγε τόκους υπερημερίας να βάζει; δεν ξέρω ρωτάω) αλλά "κουρεύει" με το έτσι θέλω μονομερώς, τιμές σε συμβάσεις τις οποίες το ίδιο συνέταξε...

Κοινώς για το ελληνικό κράτος οι συμβάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά papier de κώλ...

Link to comment
Share on other sites

http://fotoboltaika....EIA-MELOYS.html

 

http://fotoboltaika....A-ORGANOSI.html

 

Επιμένω σε κατάληψη στο υπουργείο και ξύλο. Απο ότι βλέπω τα κανάλια μόλις γίενι καμία κατάληψη τρέχουν.. Να γίνει και πρωινή ώρα που θα υπάρχουν live

Edited by kostinio11
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! Ο kostinio στο προηγουμενο μηνυμα εδωσε δυο link.στο ενα υπαρχει τηλεφωνο συναδελφου και στο αλλο φορμα εγραφης για να μπορεσουμε να συνεννοηθουμε και να κανουμε μια δυναμικη κινηση κατα των μετρων στα φωτοβολταικα.εγραφειτε ολοι..εξαρταται το μελλον μας.πρεπει να βιαστουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ο παραλληλισμός του χρηματιστηρίου είναι στο γεγονός οτι θα χαθούν πάλι τα λεφτά απο τους μικρομεσαίους. Εαν ξεκινήσουν να πουλάνε οι μη έχοντες τότε θα τους πάρει όλους η μπάλα. Οσοι έχουν ρευστότητα σε αυτό το οικονομικό κλίμα που θα χειροτερεύσει μέσα στο 2013 θα σκεφτούν πολύ καλά εαν θα ρισκάρουν να συνεχίσουν να επενδύουν.

 

Το 0.15 €/kWh είναι ονομαστικό το τί μένει με τις καθυστερήσεις, την φθορά, τον τραπεζικό δανεισμό, την φορολόγηση, τον πληθωρισμό, την απώλεια επιτοκίου καταθέσεων, και τον χρόνο που δαπανά ο επιχειρηματίας το φέρνουν πολύ παρακάτω. Αρα θα πρέπει να δούμε την απόδοση καθαρά επιχειρηματικά και όχι μπακαλίστικα όπως έκαναν οι περισσότεροι.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και ναι, οι φωστηρες του ΥΠΕΚΑ αποφάσισαν οτι τα Φ/Β φταίνε για όλα.

 

http://energypress.gr/news/Isws-kai-shmera-h-apofash-YPEKA-gia-ta-nea-fwtoboltaika

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πήγα στον ΛΑΓΗΕ και μου είπαν οτι πληρώνεται ο Σεπτέμβριος αυτές τις ημέρες...το 6μηνο σταθερή αξία...

Edited by jimalexandrou
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.