Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


GIANNIS9480

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Είμαι μισθωτός μηχανικός και θέλω να ρωτήσω το εξής. Μπορώ να βγάλω σφραγίδα δική μου με τα στοιχεία μου (αρ. μητρώου ΤΕΕ κτλ.) και να μπορώ να σφραγίζω χωρίς να εμπλακώ με το ΤΣΜΕΔΕ και να κάνω έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας? Τη σφραγίδα την βγάζω μόνος μου, πρέπει να ενημερώσω το ΤΕΕ ή το ΤΣΜΕΔΕ και τί στοιχεία αναφέρονται επάνω?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σαν μισθωτός μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και ελεύθερος επαγγελματιας.

Αλλά με το ασφαλιστικό μου τα μπέρδεψες...

Είσαι μηχανικός και δεν είσαι μέλος ΤΕΕ? Γιατί αν είσαι στο ΤΕΕ τότε είσαι και στο ΤΣΜΕΔΕ. Ο εργοδότης σου σε ποιο φορέα σε ασφαλίζει αυτή τη στιγμή?

Link to comment
Share on other sites

Τότε ποιο είναι το πρόβλημα? που δεν θες να εμπλακείς με το ΤΣΜΕΔΕ?

Για να μπορείς να υπογράφεις μελέτες, θα πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία και να φτιάξεις μια σφραγίδα. Λεπτομέρειες θα βρεις σε θέματα με τίτλο "έναρξη επιτηδεύματος" ή παρόμοιο.. Πάει καιρός που έκανα έναρξη και δεν τα θυμάμαι καλά...

Link to comment
Share on other sites

Αφου λες οτι εισαι στο τσμεδε, τοτε γιατι λες οτι θες να σφραγιζεις χωρις να εμπλακεις με το τσμεδε?

Για να εργαστεις ως ελευθερος επαγγελματιας πρεπει να ανοιξεις οπωσδηποτε βιβλια στην εφορια, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Σχετικα με το τσμεδε επειδη θα εισαι μισθωτος και παραλληλα θα εχεις και βιβλια ισως να πρεπει να κανεις με τις εισφορες κατι. Γιατι εκει φαινεσαι ως μισθωτος αποκλειστικα.

Το τελευταιο με επιφυλαξη. Καποιος με βιβλια που ταυτοχρονα εργαζεται και σε καποιον αλλο ας πει τι ισχυει οσον αφορα τις εισφορες

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι θέλω να υπογράψω και να σφραγίσω ένα χαρτί χωρίς αμοιβή για κάποιον συγγενή μου και δεν θέλω να χρειαστεί να κάνω έναρξη ως ελέυθερος επαγγελματίας μόνο για αυτό...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα,

 

έχω ακριβώς την ίδια απορία και εγώ με τον GIANNIS9480 ... Είμαι μισθωτή μηχανικός και θέλω να ανοίξω και βιβλία σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Γίνεται αυτό? Και αν γίνεται θα έχει κάποια επίπτωση στο ΤΣΜΕΔΕ μου (το οποίο πληρώνεται από την εταιρία μέχρι ώρας)?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτο που ρωτησε ο άνθρωπος ειναι αν για να σφραγίσει άδεια ή κάτι άλλο πρέπει να έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία. Άλλο το ΤΣΜΕΔΕ άλλη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , άλλη η έναρξη επιτηδεύματος. Κάποιος μπορεί λόγω οικονομικών να έχει πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά να μην θέλει να πληρώνει και ΦΠΑ και εφορία . Τα πράγματα είναι απλά. Αν για παράδειγμα είμαι μισθωτός μηχανικός δεν είναι απαραίτητο να έχω κάνει έναρξη επιτηδεύματος . Κατά την έναρξη θεωρείται ότι είμαι σαν μηχανικός μια επιχείρηση απο μόνος μου οπότε δεν παίρνω μεροκάματο αλλά παρέχω υπηρεσίες και κόβω και φπα. Κλασικό κόλπο για να σε πληρώνουν 600 το μήνα.... Όταν είμαι μισθωτός έχω άδεια ασκήσεως αλλά όχι βιβλία εσόδων εξόδων στην εφορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.