Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή αντιστροφέα για τρεις προσανατολισμούς (10kW)


sakatis

Recommended Posts

Είμαι σε σκέψεις όσον αφορά την τετράριχτη κεραμοσκεπή του σπιτιού μου. Είμαι στην φάση της χωροθέτησης, τα δύο "μεγάλα ριξίματα" είναι Ανατολή - Δύση και τα άλλα δύο "μικρότερα ριξίματα" είναι Βορρά - Νότο. Ο Νότος (απόλυτα προσανατολισμένο στον Νότο) χωράει 15 πάνελ ακριβώς, οπότε σκέφτομαι τα υπόλοιπα πάνελ να τα μoίραζα σε ανατολή και δύση. Επειδή δεν εχω σκιασεις πουθενά προσπαθώ να καταλήξω αν έχει νόημα να στραφώ στον Solaredge. Στην ουσία αυτό που λαμβάνω υπόψη μου είναι οι 3 διαφορετικοί προσανατολισμοί.

 

Εχω δουλέψει σε πελάτη μου τον Solaredge αλλα ειχε θέματα η στέγη με σκιάσεις. Επίσης έχω δουλέψει τον Kostal με το πλεονέκτημα των 3 MPP και κλίνω περισότερο στον Kostal.

 

Αξιζει να δώσω 2,5 χιλιάρικα επιπλέον για τον solaredge? ή τελικά να καταλήξω στον Kostal με 3 MPP ?

Edited by sakatis
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω εξαρτάται από τα πόσα πλαίσια θα βάζεις σε κάθε πλευρά. Ο kostal εχει ένα κάτω όριο πλαισίων που χρειάζεται να έχεις για να ενεργοποιείται το mpp tracking.

Link to comment
Share on other sites

Eαν η μικροτερη διαθεσιμη επιφανεια ειναι οπως λες η νοτια προσανατολισμενη και χωρα 15 panels, τοτε λογικα τα πλαισια "μοιραζονται" και δεν θα υπαρξει προβλημα. Βεβαια, θα το δειξει η μελετη και οχι τετοιου ειδους υποθεσεις.....

Edited by landrew
Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη δείχνει πως η Νότια πλευρά χωράει ακριβώς 13 πάνελ. συνολικα θα βάλω 39 πάνελ, άρα στην ουσία θα μοιραστούν τα υπόλοιπα 13 και 13 σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.

 

O Kostal σύμφωνα με το excel διαστασιολογησης, δεν μου βγάζει κάποιο προβλημα με αυτό το μοίρασμα, δηλαδή 13 πάνελ ανα MPP tracker.

 

@jsk μπερδεύτηκα, έχεις δίκιο, περίπου 1500-1700 ευρώ παραπάνω μου βγαίνει προ ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Σαφως στον kostal.....

 

Εννοείτε KOSTAL + μόνο εκει που εχεις μεγάλο πρόβλημα(string) βάλε tigo maximizers [ Θα σου βγει πολυ ποιο οικονομικά απο το βάλεις σε ολα τα πάνελ ]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημερα, για στεγη με τριπλο προσανατολισμο Ν-Α-Δ (κλιση περιπου 20%) εχω υπολογισει οτι χωρανε 10kW ισομερως κατανεμημενα (αν και στο νοτο υπαρχει μια καμιναδα κανα μετρο υψος). σε αυτη τη περιπτωση συνισταται εγκατασταση με 3 μονοφασικους ινβερτερς (αν ναι ποιας εταιριας) ή καποια λυση τυπου ενος τριφασικου με 3 mpp (αν εχει καποιος δοκιμασσμενο σε τετοια περιπτωση) ή ακομη και solaredge?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια καμιναδα στο κεντρο του νοτιου τμήματος της σκεπης μπορει να μας οδηγησει ευκολα στην επιλογη solaredge μαζι με πανελ, λιγοτερα στο ανατολικο ρίξιμο? Διοτι λογω αυτου αλλα και οτι θελω να εχω πληρη ελεγχο της εγκαταστασης συν την ευκολια σύνδεσης προσανατολιζομαι σε solaredge.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.