Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Λοιπον

 

16 χρονια Αγγλια

2 χρονια Αμερική

 

η γλωσα δε ειναι προβλημα και στο interview θα τα βρουνε. Εαν εχεις κανενα Master's or PhD παιζει σοβαρα. Εαν εχεις εμπειρια ακομα περισσοτερο. Τι εμπειρια? Το να ξερεις FESPA, etc δεν τους ενδιαφερει. Αυτο που μετραει ειναι να εχεις communication skills με τους πελατες. Δηλαδη μεσω γνωσης, εμπειρια να πειθεις. Τα ελληνικα πτυχια ειναι πληρως αναγνωρισμενα και θεωρουνται καλα. Βεβαια δεν ξερουν οτι εχουμε πανεπιστημιο στην θρακη και δεν τους νοιαζει να το μαθουν. Τωρα κοιτα κατι βασικο. Στην ελλαδα με το διπλωμα υπογραφεις. Στην αγγλια οχι. χρειαζεται +εμπειρια. Στην αμερικη + εξετασεις πολυ σοβαρες. Επιπλεον θα ανταγωνιστεις ολο τον κοσμο απο τον κινεζο που διαβαζει συνεχεια, μεχρι τον Ιταλο που κανει δημοασιες σχεσεις παντου. Γενικα ξεχνα την ελληνικη νοοτροπια και προσπαθησε να καταλάβεις το παιχνιδι. Τα λεφτα δεν ειναι παντα καλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η μονη χωρα στην Ευρωπη για μηχανικούς ειναι η Γερμανια και βορεια Ιταλια. Υπάρχουν προβλημα βεβαια αλλα τα χρηματα ειναι καλα. Στην Αμερική τα πραγματα ειναι δυσκολα εκτος και εαν πας σε περιοχη οπως consultancy σε εταιρεις power, oil and gas. Τωρα δεν μιλαμε για μελετη απλη αλλα για συνδετη που χρειαζεται εμπειρια. Τωρα στον γιο μου θα ελεγα την εξης συμβουλη. Να γινει registered European patent officer.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για κάποιον που χει μόλις τελειώσει,τι προτείνετε;Πώς μπορεί να κυνηγήσει κάτι τέτοιο έξω;Να έκανε ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό,να έψαχνε κατευθείαν για δουλειά έξω,ή να προσπαθούσε να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία εδώ;(το τελευταίο βέβαια,όσο περνάει ο καιρός δείχνει όλο και πιο δύσκολο!)

Link to comment
Share on other sites

Να γινει registered European patent officer.

 

Ναι συμφωνω απόλυτα ..το χω ψάξει πολύ και είναι εξαιρετικά δύσκολο.Προυποθέτει γνώση τριών γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) σε άριστο επίπεδο.Εμπειρία σε πράξη και υψηλή κατάρτιση σε επίπεδο σπουδών.Και φυσικά μη γελιέστε ότι εκεί δεν παίζει μέσον...

Και φυσικά παίζουν και πολλοί Έλληνες φαίνεται τη συμβουλή του Ροδόπουλου τη δίνουν και άλλοι σημαίνοντες στα παιδιά τους....

Βέβαια άν ήμουν στη θέση σου θα τον έκανα Καθ. Πανεπ. με το γνωστό κληρονομικό χάρισμα

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ακόμη εταιρείες που ψάχνουν μηχανικούς χωρίς προυπηρεσία σε τεχνικά έργα στο εξωτερικό?έχω 3μιση χρονια προυπηρεσία σε βιομηχανία(κάτι που δεν το μετράνε καθόλου) και σε όποιες έχω στείλει βιογραφικό όυτε φωνή ούτε ακρόαση.

 

Για τη φίλη σε παλιότερο ποστ που προτεινε σε κάποιον να ψάξει και μέσω ΟΑΕΔ, επισκέφθηκα χθες την 'σύμβουλο΄eures στην πόλη που μένω και το μόνο που έκανε ήταν να μου πει μπες στο internet και ψάξε.

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια άν ήμουν στη θέση σου θα τον έκανα Καθ. Πανεπ. με το γνωστό κληρονομικό χάρισμα ...

 

Θεωρω οτι χρειαζονται 3 πραγματα για το πανεπιστημιο

 

1. Τυχη για να μαθεις απο του καλυτερους

2. Τυχη για να σε μάθουν οι καλυτεροι

3. Τυχη για να γεννηθεις με το σαρακι του ερευνητη (προσωπικα καθηγητης που απλα μεταφερει γνωση απο αλλους ενω δεν δημιουργει μπορει να φανταζει καλα στα ματια τουν φοιτητων αλλα δεν θα μπορεσει ποτε να δει στα ματια ενος νεου παιδιου κάποιον που θα γινει καλυτερος απο αυτόν. Εαν δεν παράγεις καλυτερους τοτε βραστα).

 

Κληρονομικα το πολυ να γινεις ρεζιλι και να κρυβεσαι στο καβουκι σου.

 

Αγαπητε matsamplokos

 

ειναι τζογος. Πονταρεις και κερδιζεις η χάνεις. Τα 3.5 χρονια αναλογα τον τομέα και πως τα προμοταρεις. Εαν αποδειξεις το ο Χ κερδισε 100 απο την δική σου ιδεα που κοστισε 10 τοτε εχεις χαρτία να παιξεις. Γραφωντας την εμπειρια θα πρεπει να εισαι παραστατικός. Τωρα οι περισσοτερες δουλειες ειναι σε αναδουλειες.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Ροδόπουλε το παραπάνω μου post σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε μομφή προς το προσωπό σου (ζητώ συγνώμη αν φάνηκε έτσι), αλλά θέλει να στηλιτεύσει τη γνωστή και απαράδεκτη τακτική συναδέλφων σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε κάποιος να μας πει κάποιες λεπτομέρειες (ίσως από προσωπική εμπειρία) πως γινονται κάποια πράγματα?

τι εννοώ:ας πουμε οτι έκανες αίτηση online ή εστειλες ένα βιογραφικό κάπου στην Αγγλία και ενδιαφέρονται,μετά τι γίνεται?σου στέλνουν mail? σε παίρνουν τηλέφωνο?

Αν σε καλέσουν για συνέντευξη ποιος πληρώνει το κόστος μετακίνησης από Ελλάδα προς Αγλία γιατί σήμερα δεν είναι εύκολο πράγμα να διαθέσεις τόσα χρήματα για μια συνέντευξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.