Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

billaras75 έχεις σοβαρά ψυχολογικά φίλε. 

 

Απλά να ξέρεις ότι και αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα από τα hr...

Ενώ ο άλλος που νομίζει οτι κρατάει τον παπά από τα @@ επειδή έχει δουλειά στο Μόναχο και μπήκε να πουλήσει τουπέ στο φόρουμ δεν έχει ψυχολογικά ξέρω γω...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φτάνει με το οφ τόπικ ρε παιδιά. Απλά κάποιες φορές πάει να πει κάποιος μία συμβουλή και την λέει με απότομο τρόπο. Ότι γενικά οι μηχανικοί εδώ έχουμε μάθει και αλλιώς ισχύει σε κάποιο βαθμό. Είχαν υπάρξει καλές εποχές παλιά που ήμασταν θεοί.

 

Πάμε στα του εξωτερικού τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό πολυτεχνείο κατευθύνει τους μηχανικούς στη θεωρία και όχι στο εργοτάξιο. Ο Έλληνας μηχανικός του πολυτεχνείου είναι μελετητής και όχι εργοταξιάρχης. Το εργοτάξιο δεν υπήρχε για εμάς όσο σπούδαζα. Υποτίθεται ότι εμείς κάναμε τις εξισώσεις και υπήρχαν κάποιοι που τα μετέφεραν αυτά στο εργοτάξιο. Το εργοτάξιο δε είχε άπειρο μπάτζετ και όλα ήταν τέλεια, υλικά, καλούπια, καιρός, χρόνοι κ.τ.λ. αλλά πάνω από όλα το χρήμα, υπήρχε άπειρο χρήμα.

 

Γιατί τα βάζετε με τον Έλληνα μηχανικό όταν έτσι τον μάθανε ? Και πως θα βρει δουλειά σε εργοτάξιο στην Ελλάδα που φωνάζετε κάποιοι όταν οι θέσεις είναι ελάχιστες και απίστευτα κακοπληρωμένες ? Ο Έλληνας μηχανικός έχει κυρίως μία θεωρητική αντίληψη της δουλειάς και καλείται να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Συνήθως του παίρνει 20 χρόνια να αρχίζει να προσαρμόζεται.

 

+1

 

O εργαστηριακός εξοπλισμός για σοβαρή έρευνα και οι καθηγητές με πλούσια εμπειρία στο πεδίο, υπέρμαχοι της σύνδεσης των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις και την παραγωγή δυστυχώς λείπουν από τα ιδρύματα.

Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετοί (όχι όλοι) οι οποίοι "συνδέονται" επιτυχώς με συμφέροντα τα οποία δεν εξυπηρετούν ούτε τη σωστή λειτουργία των ιδρυμάτων, ούτε και την παραγωγική εκπαίδευση των φοιτητών τους.  

 

Συγγνώμη για το off topic

Edited by chrisvach
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

@daron

 

Είναι εντυπωσιακό το ποσο τρολαρισμα πέφτει σε αυτο το φόρουμ, τοσο ωστε να παιρνω φημη για ηλεκτρονικες φαπες ενω το ποστ στο οποιο περιγράφω πως να παρακαμφθουν τα ats των hr περναει απαρατήρητο. Κ δεν συμβαίνει τωρα αυτο, συμβαινει χρονια. Για να βρει κανεις ενα καλο ποστ ειναι υποχρεωμενος να διαβασει ατελειωτη σαβουρα κ ξεκατινιασματα. Αλλα τα εχουμε πει, τα εχουμε ξαναπει, δατς λαιφ εντ ιτ γκοουζ ον.

 

Στ αληθεια πιστευω οτι οι περισσότεροι που ποσταρουν εδω μεσα δεν ενδιαφέρονται για την ουσια του κάθε θρεντ, αλλα πανε να βγάλουν γουστα (μιλαω γενικά κ οχι συγκεκριμένα για το παρόν)

 

Στα @@ μου τα λαϊκά σας δικαστήρια κ σε λιγο στα @@ μου κ ολόκληρος ο κλαδος, αν θελετε να αποκωδικοποιησετε κ να φιλτραρετε κανα δυο καλες πληροφοριες εχει καλως, αν οχι τοτε ελατε να τρολαρουμε ολοι μαζί παρέα, φίλοι τρολς. Εγω προς το παρόν δουλειά εχω, δεν ψαχνω.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eίναι ενδιαφέρον ότι η επίκληση των @@ είναι η συνηθέστερη κατακλείδα σε μια ελληνική συζήτηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι κάνεις εσύ θα μας πεις ? Λευκάδα σε είχαμε αφήσει ή στη μάνα σου στο συμβολαιογραφείο , μετά έκανες ΕΑΑΠ.....τελικά που είσαι ?!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιες χώρες είναι το the next big thing για τους πολ. μηχ. κ.Ροδόπουλε? 

 

Δεν υπάρχει κάποια χώρα που σήμερα να απαιτεί άμεσα μερικές δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς. Υπάρχουν ειδικότητες για ΠΜ που έχουν μεγάλη πέραση, κάποιες λιγότερη και κάποιες καθόλου στην κλίμακα αυτή. Η μελέτη απλών κτιριακών θεωρώ ότι πλέον είναι υπερκορεσμένη σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίως λόγω Ασίας αλλά μηχανικών απο Αίγυπτο, Συρία, κλπ.      

Link to comment
Share on other sites

 ... screening των βιογραφικων, τα οποία κατα τη φαση του screening διαβαζονται αποκλειστικά απο σοφτγουερ (ats) κ οχι ανθρωπινο ματι. ...

Δυστυχώς ισχύει. Ο καθένας γράφει βιογραφικά.

Και το εφαρμόζουν όχι μόνον οι recruiters (περίπου αναμενόμενο) αλλά και εταιρείες.

Σκεφτείτε πόσο πράγματα πρέπει νάχουμε στο νου όταν γράφουμε cv και covering letter, software (ή κάποιον άσχετο που το διαβάζει και δεν καταλαβαίνει γρί), το HR Dept με τα άπειρα βίτσια και τέλος τον μηχανικό που (άμα είμαστε τυχεροί) θα του δώσουν το cv μας για την short list.

.

Επίσης συμπεραίνω ότι στην short list (~5 βιογραφικά) την κάνουν τα HR (με cv που τους προωθούν οι recruiters) και όχι οι αρχιμηχανικοί.

Αν κάποιος έχει εμπειρία επί του θέματος ας μας φωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Off Topic αλλα κολλάει. 

 

Στην ΜΒ τα πανεπιστήμια κάθε 4-5 χρόνια συναντιόνται με τις μεγάλες εταιρίες, τους συλλόγους και άλλους επιστημονικούς φορείς ώστε να διαμορφώσουν το πρόγραμμα σπουδών σε σχέση με τις απαιτήσεις και τεχνολογικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την γενική επαγγελματική εξέλιξη σε βάθος 15ετίας. Η διαδικασία δεν είναι ένας απλός διάλογος χωρίς ουσία. Ολοι είναι υποχρεωμένοι να συνυπογράψουν ένα white paper που περιέχει ένα roadmap. Το roadmap αυτό είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει η Κυβέρνηση διότι όλοι οι παραπάνω είναι οι key holders και έχεις την υποχρέωση να τους εμπιστευτείς. Αν δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς, όπως γίνετε στην Ελλάδα, τότε υπάρχει λάθος σε όλο το σύστημα. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα συντεχνιακά συμφέροντα είναι μεγαλύτερα από το γενικό συμφέρον και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

 

Η Ελλάδα και το λέω με λύπη, παράγει αριθμό μηχανικών για πληθυσμό 90εκ και ΑΕΠ κοντά στα 600 δις. Είναι τουλάχιστον παράλογο να μην μειώνονται οι θέσεις εισακτέων στο 50% για τουλάχιστον 8-10 χρόνια ώστε να επιτρέψει στην αγορά μια αυτορύθμιση. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις 5 μηχανικούς που ζούνε αξιοπρεπώς και χαίρονται το επάγγελμά τους από το να έχεις 50 μηχανικούς σε απόγνωση και κατάθλιψη.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

.

Επίσης συμπεραίνω ότι στην short list (~5 βιογραφικά) την κάνουν τα HR (με cv που τους προωθούν οι recruiters) και όχι οι αρχιμηχανικοί.

Αν κάποιος έχει εμπειρία επί του θέματος ας μας φωτίσει.

 

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα απο το 2000 και μετά. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.