Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Η National Grid (η αγγλική ΔΕΗ) μέχρι φέτος τον Απρίλη, ζήταγε όλες οι στατικές μελέτες να είναι βάση των BS προτύπων τα οποία είχαν αποσυρθεί και αντικατασταθεί από τους ευρωκώδικες εδώ και κάτι χρόνια. ( https://shop.bsigroup.com/ProductDetail/?pid=000000000030179886 )

 

Από φέτος τον Απρίλη και μετά ζητάει τις μελέτες σε ευρωκώδικες, οπότε αν είχαν σκοπό να σταματίσουν να ακολουθούν EU πρότυπα δεν θα άλλαζαν τώρα. Επίσης όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές έχουν μάθει και δουλεύουν ευρωκώδικες οπότε δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό.

 

Οι ευρωκώδικες υπάρχουν στη ζωή μας από το 2010, ο πελάτης όμως (Technical Approval Authority) διαλέγει τι πρότυπα θέλει για τη μελέτη του. Μπορεί να ζητήσει BS αν θέλει, που είναι λίγο περίεργο αλλά γίνεται - μου έχει τύχει. Συνήθως: Για υφιστάμενες γέφυρες βρετανικά, για προσθήκες (πχ) σε υφιστάμενες βρετανικά, για καινούριες ευρωκώ... :) 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Earl,

 

Το IChemE το είχε αναφέρει αυτό, και δεν έχω ακούσει κάτι καινούριο από τότε. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με εξοπλισμό με ΗΒ. Ίσως να τους γράψω και ένα letter να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα σου μαζί με γαλλικά που δεν μας έχουν ενημερώσει επίσημα. Για μη ευρωπαϊκή χώρα και EU standards, προφανώς μαζί σου.

 

Το BBC website, όχι η τηλεόραση! :) Ελπίζω να μην έβλεπες και Love Island!

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω τίποτα, μόνο ό,τι παίζει στη πάμπ όταν περνάω μόνο να δω τι κάνουν τα παιδιά :D :D ... (Και λίγο το breakfast πριν πάω στο γραφείο.)

 

Για brexit και ευρωπαϊκά πρότυπα υπάρχουν ένα άρθρα που έχουν δημοσιεύσει:

 

http://www.raeng.org.uk/publications/reports/engineering-a-future-outside-the-eu <= το βαρύ 

https://www.istructe.org/getattachment/16f336ba-5fce-4b1a-92a2-04d5fd6c25e4/Viewpoint-Brexit.pdf

https://www.ice.org.uk/knowledge-and-resources/best-practice/ice-update-on-use-of-structural-engineering-codes

κτλ κτλ κτλ 

 

edit: Λίγο πολύ, όλοι λένε το να γυρίσουν στα παλιά πρότυπα δεν παίζει μιας και συμετέχουν στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών. Από την άλλη, η δημιουργία καινούριων θέλει χρόνια και κόσμο και κοσμάκη να τα γράψει, τσεκάρει, διορθώσει, εγκρίνει.....

 

Συγκεκριμένα: Πέρα από τις παρατηρήσεις / προτάσεις που στέλνουμε στη βρετανική επιτροπή των ευρωκωδίκων που μετέχει στην ευρωπαϊκή (τις εγκρίνει => τις προωθεί => απαντούνε), έχουμε και μία ολόκληρη ομάδα που ασχολείται με το project της αναβάθμισης / απλούστευσης της κατανόησης των υφιστάμενων -σχετικά- καινούριων βρετανικών προτύπων γεφυρών (2010+) τα οποία φυσικά έχουν ως βάση και τους ευρωκώ αλλά και παραπομπές σε αυτούς..).

 

Φαντάσου να μείνουμε χωρίς πρότυπα λόγω Nigel και Boris!  

Keep calm and carry on mate

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ χρησιμα άρθρα, σε ευχαριστω πολύ.

 

Λοιπόν, τώρα νευρίασα! Μόνο να μας στέλνουν γράμματα για να πληρώσουμε την ετήσια συνδρομή είναι ικανοί. Θα ασχοληθώ μαζί τους σύντομα, και σίγουρα όχι το ΣΚ γιατί έχω να ασχοληθώ με εξωτερικές μελέτες σε παμπ :)

Edited by AAlex
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι όταν αποχωρήσει το Η.Β. από την κοινή αγορά τόσο οι τράπεζες όσο και οι πολυεθνικές θα αποχωρήσουν (μεταφορά έδρας εντός της κοινής αγοράς). Επίσης κόβεται και η χρηματοδότηση από την κομισιόν οπότε δεν μπορώ να δω κάποιο τρόπο με τον οποίο να διατηρηθούν οι υπάρχουσες οικονομικές ισορροπίες.

 

Από την άλλη υπάρχουν και αρκετά εκατομμύρια Βρετανών εργαζομένων στην ΕΕ και νομίζω ότι κάπου εκείδιαμορφώνεται ένα αντίβαρο σε σχέση με τους ευρωπαίους εργαζομένους στο Η.Β.

 

Σε γεωπολιτικό επίπεδο, πάντως, αυτή τη στιγμή συμβαίνει ότι με αίμα και μπαρούτι απέτρεπε για 200 χρόνια η Μεγάλη Βρετανία (Ναπολεόντιοι πόλεμοι, Α και Β Παγκόσμιοι πόλεμοι) δηλαδή την ενοποίηση της ηπείρου με την Βρετανία έξω.

 

Ps: no offense John

Link to comment
Share on other sites

Αν και όταν ολοκληρωθεί η έξοδος τότε θα δούμε τι απίδια πιάνουν οι Εγγλέζοι που για να μην βλέπουν τις πλάτες των Γερμανών μια ζωή την είδαν επαναστάτες της Ευρώπης.. Όχι βέβαια ότι ενδιαφέρει και πολλούς τι γίνεται στο νησί τους αλλα έτσι να λέμε

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Πριν το Brexit θα πανε σιγουρα σ εκλογες οπου το κομμα του κορμπιν θα υποστηριζει την παραμονη....

 

ξερουν οτι εκαναν πατατα και θα το σωσουν τελευταια στιγμη...ηδη ετοιμαζεται ο κορμπιν για νεος προωθυπουργος που θα διατηρησει την χωρα εντος ΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα άρθρο του BBC για το τι θα μπορούσε να συμβει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Με μια λέξη, χάος. Απλό παράδειγμα: στη δουλειά μας, όταν σχεδιάζουμε κάτι, και δεν υπάρχει British Standard, ακολουθουμε EU standards. Μετα το Brexit, τι θα ακολουθήσουμε;

Δε βλέπω γιατί να αλλάξει κάτι στο συγκεκριμένο κομμάτι. Πάλι τα ΕΝ θα ακολοθυείτε (όχι EU). Έτσι κι αλλιώς δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΕ η CEN (Comité Européen de Normalisation) που βγάζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μέλη της είναι και χώρες όπως η Ελβετία, η Νορβηγία και η Τουρκία, που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Δε θα φύγει από τη CEN το ΗΒ με την έξοδο από την ΕΕ.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!

 

Είμαι πολιτικός μηχανικός και πρόσφατα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο-πολυτεχνείο. Από προυπηρεσία έχω μόνο μία πρακτική σε ένα τεχνικό γραφείο, τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Ψάχνοντας εδώ και λίγους μήνες δεν έχω βρει κάτι σχετικό στην Αθήνα για δουλειά, και σκέφτομαι να ψαχτώ για Αγγλία.

 

Έχοντας διαβάσει το φορουμ δεν μπορώ να πω πως έχω παρακινηθεί παραπάνω (συμβαίνουν και διάφορα γύρω μας όπως το Brexit). Για εξωτερικό δεν σκέφτομαι χώρες προς Αφρική ή διάφορα τέτοια όπως έχουν ειπωθεί, έχω επικεντρωθεί στην Αγγλία και λόγω της γλώσσας, και θα ήθελα κάποιες πιο συγκεκριμένες συμβουλές που πιστεύω θα είναι χρήσιμες και για πολλούς άλλους σε παρόμοια θέση με εμένα.

 

-Για το βιογραφικό ακούω να λέγεται πως είναι must το στυλ europass. Ισχύει ή όχι?

-Χρειάζεται πιστοποίηση Αγγλικών IELTS, εκτός από τα κλασσικά Michigan-Cambridge?

-Τι έγγραφα χρειάζονται για να φύγει κάποιος για δουλειά στην Αγγλία? π.χ. διαβατήριο, καρτα υγείας της Ε.Ε.?τι άλλο?

-Πρέπει να ξεκινήσω το ΤΣΜΕΔΕ στην Ελλάδα για να βρω δουλειά έξω σα μηχανικός?ή δεν έχει σημασία να φαίνομαι μηχανικός στη χώρα μου?

-Είναι δεκτικοί σε άτομα που ζουν στο εξωτερικό και δε βρίσκονται Αγγλία (και χωρίς εμπειρία από Αγγλία)? θα έχω θέμα αν ζητήσω συνεντεύξεις μέσω skype?

 

Και τώρα για τα οικονομικά πιο πολύ:

-Για κάποιες δουλειές που έχω κοιτάξει βλέπω μισθούς 20000 με 25000 λιρες το χρόνο. Σε αυτά είναι υπολογισμένος 13ος και 14ος?Αυτά τα ποσά είναι καθαρά ή μεικτά?Με την φορολογία σε τέτοια ποσά τι συμβαίνει ακριβώς?

-Και τέλος για μία μεγάλη πόλη εκτός του Λονδίνου, έχω βρει μικρά σπίτια-γκαρσονιέρες με ενοίκιο το μήνα κάπου στις 600 λίρες. Σε αυτά τι ποσό να υπολογίζω extra για ρεύμα-θερμανση και όλα τα σχετικά?

 

Ρώτησα πολλά το ξέρω, αλλά νομίζω εδώ υπάρχουν άτομα που βρίσκονται έξω ή γνωρίζουν πολλά για το θέμα! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.