Μετάβαση στο περιεχόμενο

GPS ALTUS APS-3


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα. Έχει κάποιος δουλέψει το παραπάνω όργανο? λεπτομέρειες παρουσιάζονται στο http://www.landmark.com.gr/aps3.html

Ευχαριστώ για το βήμα και για οποιαδήποτε απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Μιας και η συζήτηση για τα διπλόσυχνα GPS εξαφανίστηκε (?) από το φόρουμ ηθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου για το ALTUS μιας και το δούλεψα ταυτόχρονα με το Leica GS08.

Πήγαμε λοιπόν με τα δυο GPS σε τρία γνωστά τριγωνομετρικά και πήραμε σημεία με το δίκτυο της metrica σε ρύθμιση HEPOS-EGSA87 (όχι στους τοπικούς καννάβους που δίνει η metrica).

Οι συν/νες που πήραμε απο τα δύο όργανα ειχαν απόκλιση +-1cm πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο όργανα μετρούν σωστά.

Οι διαφορές βέβαια από τις συν/νες που δίνει η ΓΥΣ ήταν στα 8-9cm οριζοντιογραφικά πράγμα επίσης λογικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του HEPOS.

Επίσης μετρήσαμε σε δύσκολα σημεία - δίπλα και κάτω απο δέντρα - για να δούμε πως συμπεριφέρονται τα όργανα στο χάσιμο σήματος και επαναπροσδιορισμού της fixed λύσης.

Τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν τα ίδια. Τα όργανα είχαν εντελώς παρόμοια συμπεριφορά - όπου έπιανε το ενα επιανε και το άλλο.

Ταχύτατα και τα δύο στον επαναπροσδιορισμο της fixed λύσης με το ALTUS να μην κάνει πάνω απο 8'' να λύσει. Το Leica επίσης γρήγορο αλλά το ALTUS μου φάνηκε πιο σβέλτο.

Γενικά θα έλεγα ότι και τα δύο είναι εξαιρετικά όργανα.

Πλεονέκτημα του Leica είναι ότι η metrica δίνει και τοπικό μετασχηματισμό (στην περιοχή μου) ώστε να δουλεύεις πιο κοντά στο ΕΓΣΑ. Δηλαδή τα 8cm του μετασχηματισμού απο HTRS07->EGSA τα απαλείφουν.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο ALTUS ακόμα κ αν είναι στο δίκτυο της metrica διότι οι κάνναβοι διορθώσεων δίνονται μόνο για το λογισμικό της Leica.

Πλεονέκτημα του Altus η τιμή του και η ευελιξία του στο λογισμικό και στην επιλογή καταγραφικού.

Αυτά τα ολίγα, εγώ κατέληξα στο ALTUS διότι έχω ήδη εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσω με τον δέκτη, πάντως και το Leica είναι πολύ καλό όργανο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

για το altus aps 3 εχω διαβασει καλα λογια γενικα. μηπως καποιος συναδελφος το χρησιμοποιει να μας πει αν οντως αξιζει? ειναι και αμερικανικο . απο μια προσφορα που ειχα παρει πριν 1 μηνα ηταν στα 5800 χωρις φπα.

Link to comment
Share on other sites

αυτοι που εχουν ασχοληθει πιο πριν απο εμενα και εχουν κανει και μεγαλη ερευνα αγορας στα γεωδαιτικα gps, μπορουν να πουν εαν η εταιρεια altus ειναι οντως αξιοπιστη και αμερικανικη? ή ειναι κατι σαν την prexiso? που δηλωνει ελβετικη αλλα ειναι στα κινεζικα gps.. βλεπω οτι εχει μονο ενα μοντελο το aps 3.

Link to comment
Share on other sites

Από όσα έμαθα ψάχνοντας το συγκεκριμένο, η εταιρία είναι Αμερικάνικη και χρησιμοποιεί πλακέτες της Septentrio. Δεν είναι κινέζικο, γράφει πάνω made in USA αν θυμάμαι καλά.

Αλλά γιατί δεν κάνεις κάτι απλό. Ζήτα τους να σου το στείλουν demo να το χρησιμοποιήσεις για μια μέρα να το δεις. Εμένα δεν με χρέωσαν κάτι, μόνο τα μεταφορικά. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά μην λυπηθείς τα μεταφορικά.

Και για την ιστορία εγώ τελικά βρήκα ένα μεταχειρισμένο sokkia L1/L2 gps glonass και το πήρα. Με συνέφερε πάρα πολύ η αγορά του οπότε γι' αυτό προχώρησα εκεί.

Αν όμως αναγκαζόμουν να πάρω καινούργιο θα έπαιρνα ή το Altus ή το Leica GS08 (αν με παίρνανε τα οικονομικά μου).

Link to comment
Share on other sites

το altus βγαινει κοντα στα 7000 με φπα ενω το leica στα 9500.. αρα ειναι μεγαλη η διαφορα. ομως και το altus οπως επιβεβαιωνεις και εσυ συναδελφε ειναι αμερικανικο και γενικα αξιοπρεπες μηχανημα. στο μειονεκτημα (αν ειναι?) οτι δεν εχει δικο του λογισμικο και χειριστηριο ωστε οπως λενε να εκμεταλευεται ολες τις δυνατοτητες του δεκτη.. και εγω εχω στραφει στην αγορα ενος διπλοσυχνου καλης εταιρειας αλλα μεταχειρισμενο ή εκθεσιακο για να μειωσω το κοστος..

Link to comment
Share on other sites

Χμμ μεγάλη διαφορά του λεικα με τα κοινά κινέζικα. 5000-5500 απ'τη μία και 9500 αυτό. Σε άλλες εποχές, τη διαφορά δε θα τη σκεφτόταν κανείς, διότι τις 3500 θα τις απόσβενες σχετικά γρήγορα. Δυστυχώς καταλήξαμε να σκεφτόμαστε οπως και η πλειοψηφία των πελατών μας "το πιο φθηνό", κακώς βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Το ΦΠΑ γιατί το υπολογίζετε αφού ξεπέφτει.

Οπότε η διαφορά με κινέζικα-altus-leica είναι 5500-5800-7400 οπότε κυμαίνεται στα 1900€ max.

Επίσης το ότι χρησιμοποιεί το survCE δε νομίζω ότι είναι κακό. Εγώ που το χρησιμοποιώ με το sokkia συμπληρωματικά με το λογισμικό της sokkia σας πληροφορώ ότι και πιο γρήγορο είναι και πιο εύχρηστο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.