Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση Κ.Β.Σ.


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τι προβλέπεται όσον αφορά την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων;

Η λέξη "κατάργηση" χρησιμοποιείται γιατί είναι πιασάρικη. Πράγματι θα "καταργηθεί" ο ΚΒΣ όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Η επόμενη ερώτηση φαντάζομαι είναι "και μετά τι θα γίνει;".

Ο ΚΒΣ θα αντικατασταθεί από τον ΚΑΣ ( Κανονισμός απεικόνισης συναλλαγών ) και δεν θα υπάρχει σαν ξεχωριστό νομοθέτημα αλλά θα ενσωματωθεί στην νομοθεσία της φορολογία εισοδήματος.

Link to comment
Share on other sites

εχει ανακοινωθει ο τροπος που θα λετουργεί ο ΚΑΣ;(στο περίπου)

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ειδικότερο πέρα από το "Εμείς θα καταργήσουμε τον αναχρονιστικό ΚΒΣ". Ελάχιστοι γνωρίζουν τι θα γίνει και δεν βρίσκομαι μέσα σε αυτήν την ομάδα. Η συντριπτική πλειονότητα στέκεται στην λέξη "κατάργηση" αποδίδοντάς της την πραγματική έννοια της λέξεως κάτι που δεν αναποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως προανέφερα. Εξάλλου σε ένα τιμολόγιο όπου αγοράσαμε ένα βιβλίο από τον Παπασωτηρίου πόσα δεδομένα βλέπετε τα οποία τα θεωρείτε υπερβολικά και άνευ ουσίας; Ένα τιμολόγιο αγοράς του ίδιου βιβλίου από το Amazon έχει λιγότερες πληροφορίες στο σώμα του;

Μερικά πράγματα σταδιακά ατονούν και άλλα πράγματα αναβαθμίζονται ή πρωτοεφαρμόζονται από την ίδια την ζωή ή/και την τεχνολογική εξέλιξη.

Θεωρώ πως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα πάμε σε μια εντατική ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών. Σε πρώτη φάση θα αφορούν συναλλαγές μάλλον >300,00€ κυρίως μεταξύ επιχειρήσεων Β2Β χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συναλλαγές λιανικής Β2C ή/και <300,00€ δεν θα είναι εφικτές. Το ουσιαστικότερο ζητούμενο για την Πολιτεία είναι η αμεσότητα της είσπραξης του ΦΠΑ στην πηγή ώστε να μειωθεί το Εθνικό σπόρ της φοροδιαφυγής καθώς και να μην αποτελεί αυτό ( το ΦΠΑ ) αντικείμενο διακανονισμού μιας ετεροχρονισμένης εξόφλησης ( βλέπε: μεταχρονολογημένες επιταγές. Παρακαλώ να μην πάμε την κουβέντα στο αν γίνεται σωστή διαχείριση, δεν θα συμμετέχω ).

Τα ανωτέρω είναι διάσπαρτες δημοσιογραφικές πληροφορίες που συλλέγω καθώς και μια αποκρυπτογράφηση ενός Νομοθετικού πάζλ που βλέπω να δημιουργείται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.