Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση με 4014 και σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

σε μια διώροφη κατοικία ενός ιδιοκτήτη μου ζητήθηκε να τακτοποιηθούν τα εξής : μία αυθαίρετη σκάλα σε φωταγωγό από τον πρώτο στο δώμα, μια αυθαίρετη αποθήκη στο δώμα και μία πέργκολα στο δώμα. Τότε μου έδειξαν από συμβόλαια μόνο τη γονική παροχή. Προχώρησα στην τακτοποίηση, όλα καλα , πληρώθηκαν τα πάντα και πήρε βεβαίωση.

 

Τώρα έρχονται να μεταβιβάσουν και μου εμφανίζουν ότι υπήρχε σύσταση οριζοντίου (με τον ίδιο ιδιοκτήτη σε υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο και δικαίωμα υψούν) και θέλει η συμβολαιογράφος 4 βεβαιώσεις!

 

Τι κάνω? Η τακτοποίηση σε ποίο επίπεδο μπορεί να δικαιολογηθεί ? Για κάθε επίπεδο θέλει άλλη βεβαίωση - εισφορές αμοιβή? Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί έχω μπλεχτεί..

Edited by antonisk7
Link to comment
Share on other sites

Αντώνη μην αγχώνεσαι. Aφού είναι όλη δική του η οικοδομή δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κατ' αρχάς ξανακάνεις έλεγχο σε όλη την οικοδομή. Έγραψες μου ζητήθηκε. Ψάξε και στους άλλους χώρους και βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις.

 

Πράγματι χρειάζεται η κάθε οριζόντια ιδιοκτησία και ξεχωριστή βεβαίωση (το υπόγειο έχει χιλιοστά; ).

Αν το ισόγειο και υπόγειο δεν έχουν αυθαιρεσίες εκδίδεις την αντίστοιχη βεβαίωση.

Για τον πρώτο (σκάλα) και δώμα (υπόλοιπα) εκδίδεις αυτήν που λέει οι αυθαιρεσίες ανήκουν στις εξαιρέσεις τις παρ τάδε (έχουν ρυθμιστεί). Στην πίσω σελίδα της βεβαίωσης μπορείς να σημειώσεις ότι θέλεις, πχ επισυνάπτεται η βεβαίωση περαίωσης της ρύθμισης.

 

Εισφορές δεν πληρώνεις, μία ΑΠΥ για ολα κόψε, περιγράφοντας τις εργασίες...

Link to comment
Share on other sites

Μου ζητάει η συμβολαιογράφος βεβαίωση και για το δικαίωμα υψούν ... τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? δεν μου εχει ξανατύχει..

Edited by antonisk7
Link to comment
Share on other sites

Εκδίδεται και για το δικαίωμα υψούν βεβαίωση Ν.4014/2011.

 

Δες αυτό, θα βοηθηθείς: http://www.michaniko...BF%CF%8D%CE%BD/

τελεια σε ευχαριστώ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Πελάτης κάτοικος ισογείου πολυκατοικίας με υπόγειο με χρήση αποθήκης, το οποίο υπόγειο είναι παγωμένο στη φάση κατασκευής, αλλά με εξοπλισμό (βλ. υδραυλικές παροχές/παρκέ) που φαίνεται ότι θα γίνει κατοικία. Ο πελάτης δεν θέλει να το τακτοποιήσει με τον 4014 επειδή θέλει να το πουλήσει, με τη λογική ότι θα το δώσει σαν αποθήκη και ο επόμενος αγοραστής ας το κάνει ότι θέλει παρανόμως ή μη, προκειμένου να μην έχει το κόστος της τακτοποίησης.

 

Εάν τακτοποιηθεί σύμφωνα με το 4014 το υπόγειο αυτό το οποίο έχει πρόσβαση στο κεντρικό κλιμακοστάσιο μέσω πόρτας και δεν έχει πουθενά παράθυρα μόνο ένα κουρ ανγκλαίζ όπως το παρακάτω της φωτογραφίας.

 

Added%2520new%2520window%2520and%2520installing%2520window%2520well%2520-%252011.jpg

 

Ερώτημα λοιπόν: Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 4014 και κατόπιν να γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας προκειμένου να χωριστεί το ισόγειο με το υπόγειο ή μήπως θέλει συγκατάθεση και των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.