Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκτός - Εντός Σχεδίου


Recommended Posts

Συνάδερφοι καλημέρα. Έψαξα στο φόρουμ και δεν κατάφερα να βρω κάτι που να αναφέρεται σε μία περίεργη κατάσταση που έχω συναντήσει και ήθελα την βοήθεια σας. Υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα το οποίο ήταν εκτός σχεδίου και έφτασε στη β' φάση Τρίτση άρα τακτοποιήθηκε. Όμως, το 2007 η περιοχή μπήκε στο σχέδιο, τα οικόπεδα χωρίστηκαν και έχουμε μία νέα κατάσταση. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

 

1. Εφόσον μπήκε στο σχέδιο, προκειμένου να νοείται ως νομιμοποιημένο με το νόμο του Τρίτση δεν έπρεπε να προχωρήσει στην τρίτη φάση? Άρα αν θέλουν να το τακτοποιήσουν με το Ν.4014 στον υπολογισμό προστίμου πρέπει να βάλω χωρίς άδεια, σωστά??

 

2. Έχω ένα κτίσμα σε οικόπεδο το οποίο ήταν αρχικά εκτός σχεδίου και στη συνέχεια εντός. Σύμφωνα με το νόμο μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο είτε με την κατάσταση που ίσχυε τον χρόνο ανέγερσης του αυθαιρέτου είτε με τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτό παίζει κάποιο ρόλο όταν πρόκειται για κτίσμα χωρίς άδεια? γιατί από ότι είδα όταν επιλέγεις το χωρίς άδεια αυτομάτως σου κλειδώνει όλες τις παραβάσεις που έχουν να κάνουν με όρους δόμησης (% υπέρβασης δόμησης, υπέρβαση κάλυψης, πλάγιες αποστάσεις κλπ.). Επίσης σου αφήνει να επιλέξεις υπέρβαση ύψους. Αυτό με ποιες διατάξεις θα το κρίνω??

 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές πόστ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναρτούμε τη ίδια ερώτηση σε διάφορα θέματα.Εκεί που την αναρτούμε προσέχουμε να είναι σε σωστό θέμα.Εδώ είναι σε λάθος και είναι και η 2η ανάρτηση.Συνεπώς το παρών κλειδώνεται και θα διαγραφεί.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.