Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σκιάσεις


Inzaghi

Recommended Posts

καλημερα και καλη κυριακη,σχετικα με τον υπολογισμο τεντας με προβολο,υπολογιζω για τον χειμωνα την σκιαση απο τον προβολο(αφου η τεντα θεωρουμε οτι τον χειμωνα την εχουμε ανεβασμενη,)ενω το καλοκαιρι βαζουμε την σκαιση που προσφερει η τεντα αγνοωντας τον προβολο σωστα;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά μια ερώτηση για σκιάσεις.. Υποθέτουμε τοίχο για παράδειγμα 10μ με νότιο προσανατολισμό.. Αν υπάρχει απέναντι κτίριο που έχει κλίση ως προς τον τοίχο μας και η προβολή του επιπλέον πάνω στον δικό μας τοίχο είναι πχ 4μ με τι παραδοχές υπολογίζουμε τη σκίαση; Βάζω και ένα πρόχειρο σχέδιο για να γίνει πιο κατανοητό (κόκκινη γραμμή ο τοίχος και το μαύρο κουτί είναι το γειτονικό κτίριο).

sxedio.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το δείχνεις, το τμήμα εκτός της προβολής του μαύρου κτιρίου δεν έχει καθόλου σκιάσεις από μακρυνά (εκτός αν υπάρχει κάτι πιο πέρα που δεν το δείχνεις).

Για το υπόλοιπο τμήμα της κόκκινηςη γραμμής φέρε την κάθετη στην κόκκινη από την  μέση της τεθλασμένης όψης και αυτή ειναι η αποστάσή σου.

Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πραγματική περίπτωση,  ένα συγκεκριμένο παράδειγμα σχεδίασα.. Με αυτό τον τρόπο το αντιμετωπίζω και εγώ μέχρι τώρα akis73 αλλά μου φαίνεται ότι χάνουμε αρκετά γιατί όλος ο τοίχος σκιάζεται από το κτίριο αυτό και όχι μόνο το τμήμα της προβολής του γειτονικού κτιρίου 

Link to comment
Share on other sites

Και το δικό σου σκεπτικό είναι σωστό, απλά σε κάθε περίπτωση μικροδιαφορές λόγω σκιάσεων έχουν πολύ μικρή επίπτωση στα αποτελέσματα του ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

έχεις σκίαση από ορίζοντα και πλαϊνή. σκιά ορίζοντα στο τμήμα με προβολή, πλαϊνή σε όλο τον τοίχο. Και μόλις εφαρμόσεις το σενάριο 1 (να το μπλαστρώσεις με μόνωση) δεν θα έχει και πολύ σημασία, όπως λέει ο akis

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.