Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

πρόβλημα με εμβαδόν διανομής και πραγματικότητα


Recommended Posts

Λοιπόν θα τα πάρω από την αρχή. Ο πελάτης αγοράζει το αγροτεμάχιο Α=13500τμ και το αγροτεμάχιο Β=3250τμ, τα οποία ανήκουν σε διανομή του 1929.

Όταν γίνονται τα συμβόλαια δεν κάνουν τοπογραφικό, αλλά απλά τα δείχνουν στο διάγραμμα της διανομής.

Έρχεται τώρα σε μένα και θέλει να το μετρήσουμε για να δούμε πόσο είναι τελικά, γιατί ο πωλητή του Β του το δείχνει μια στη δεξιά πλευρά και μια στην αριστερή πλευρά του Α.

 

Το μετράμε και προκύπτουν τα εξής προβλήματα:

α) το εμβαδόν του αγροτεμαχίου , τα όρια που μου υπόδειξε ο αγοραστής, είναι 13800τμ

β) το σχήμα διαφέρει αρκετά σε σχέση με αυτό της διανομής

 

Εγώ τώρα τι κάνω? Ποιο σχήμα θα δείξω? Βασικά του είπα πως το αγροτεμάχιο Β που αγόρασε είναι προβληματικό.

Τι πρέπει να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Οταν έχουμε να κάνουμε με αγροτεμάχια διανομής, το εμβαδό είναι αυτό καθε αυτό και "υπάρχει" στο πεδίο. (εκτός απο σπάνιες περιπτώσεις,όπου σε χάρτη διανομής δεν εχει διαστάσεις, ότι ναναι σχήματα και ο κάθε τοπογράφος δίνει μια Χ επίλυση).

Επίσης δε μιλάμε για ιδιοκτησίες και φυσικά επ'ουδενί για υπόδειξη ορίων!

 

Συνεπώς, εφόσον πρόκειται για διανομή, θα επισκεφθείς την τοπογραφική, θα πάρεις τα ορόσημα, θα σχεδιάσεις οτ θεωρητικό υπόβραθρο (αφού ελέγξεις τα ορόσημα της ευρύτερης περιοχής), θα ζητήσεις εξάρτηση (εδώ είναι το ζόρι) και θα πας να αποτυπώσεις (για σένα περισσότερο,παρά για το πελάτη) όρια καλλιέργειας, πομόνες, αγροτικούς δρόμους, περιφράξεις και πάει λέγοντας.

 

Στο τοπογραφικό σου, θα δείξεις το "σχήμα" του αγρ/χιου που εμφανίζεται στο χάρτη διανομής. Για να σε προλάβω, εάν πρόκειται για κάποιο υπερπερίεργο σχήμα, αναγκαστικά ο τοπογράφος κάνει το φακίρη και βγάζει τα μάτια του.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχουν ορόσημα στην περιοχή, οπότε πάω και αποτυπώνω το όμορα αγροτεμάχια...και ότι άλλο φαίνεται στη διανομή.

Δηλαδή αν θέλει ο πελάτης να φράξει, θα φράξει με βάση τη διανομή? Σε αυτή την περίπτωση θα μπει μέσα στους άλλους και θα σκοτωθούν γιατί με τη σημερινή κατάσταση είναι όλα οκ.

Για να προλάβω, όχι ότι συμφωνώ , αλλά θα δείξω στο τοπογραφικό κάτι διαφορετικό. Οπότε θα του πω τι....αυτό είναι, όχι ότι θεωρείς εσύ δικό σου.....

 

Μου τυχαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να το χειριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολη πολύ περίπτωση... Το πρόβλημα είναι εδώ, κατά πόσο επαγγελματίες συναδέλφους θα συναντήσεις.

 

Εξηγούμαι: κάποιος συνάδελφος, μπορεί να φάει 2 ημέρες αποτύπωσης, ομόρων, ήδη περιφραγμένων και κυρίως αγροτικών δρόμων που είναι μέσα στη πλάκα που ανήκει το γεωτεμάχιο, αλλά ΚΑΙ όσους άλλους αγροτικούς δρόμους μπορείς περισσότερους.

Εφόσον έχεις πολλούς αγροτικούς δρόμους αποτυπωμένους, θα σχεδιάσεις τη διανομή (κι ας μην έχεις ορόσημα) εστω αυθαίρετα. Θα κολλήσεις τη διανομή που σχεδίασες, έτσι ώστε να κάθετε οσο το δυνατόν καλυτερα με τους περισσότερους δρόμους που εχεις ηδη αποτυπώσει.

Φυσικα θα ελεγξεις τυχόν γεωτεμάχια που εχουν περιφραχθεί, που τυχαινει να'ναι αποθήκες, σπίτια αν υπάρχουν κτλ.

 

Να ξέρεις, πως αυτή ειναι η άποψη μου. Δεν λειτουργούν όλοι οι συνάδελφοι έτσι. Αυτό λέγεται προσαρμογή. Αλλος συνάδελφος, δε κάνει τόση δουλειά. Αλλος κάνει μια ψηφιοποίηση στο περίπου τα ορόσημα απο το χάρτη και οριοθετεί.

 

Επίσης, να ξέρεις πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα συναντήσεις αντιδράσεις. Διότι εάν σε μια περιοχή δεν δραστηριοποιείται τοπογράφος (λογω ελλειψης στοιχείων, ή όποιος δουλευει εκεί τα μπαλαμουτιάζει) αλλαγές που έρχονται, δεν πολυαρέσουν στους αγρότες.

Πάντως και απο προσωπική περίπτωση παρόμοια στο γραφείο, έχουμε κερδίσει διαμάχη σε δικαστήριο, παρουσιάζοντας το τρόπο αυτό εργασίας μας. Διότι όταν ο Χ,Ψ δεί πως το ένα γραφέιο αποτύπωσε 10 αγροτικές οδούς και 200 σημεία λεπτομερειών και το άλλο γραφείο το 1/10 το συμπερασμα βγαίνει εύκολα.

 

Μια σημαντική λεπτομέρεια ομως. Η παραπανω δουλεια Δ Ε Ν πληρώνεται. Θα πληρωθείς για ένα κανονικό τοπογραφικό, απλώς θα'σαι σίγουρη για τη δουλειά σου και θα έχεις αρχείο για να κάνεις ευκολότερα τις επόμενες δουλειές που θα προκύψουν εκεί. Θελω να πω, πως η δουλειά, θα πληρωθεί με το καιρό... Ποτέ δε χάνεις αν έχεις ένα αρχείο μεγάλο μιας περιοχής.

 

Ας ακούσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους όμως.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Θέλω να κάνω το τοπογραφικό αγροτεμαχίου που προέρχεται από διανομή. Μέτρησα και υπάρχουν μικρές αποκλίσεις σε σχέση με τις διαστάσεις του αγροτεμαχίου με βάση τη διανομή. Παρόλαυτά ισχύει ότι στο τοπογραφικό θα πρέπει να φαίνονται οι διαστάσεις της διανομής;

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνουν λοιπόν οι διαστάσεις της διανομής, άσχετα αν δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Όταν λέμε μικρές για τι αποκλίσεις μιλάμε σε αγροτεμάχιο 1 στρ.;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν υπάρχει διανομή του Υπ. Γεωργ. χωρίς ορόσημα! Δεν έχει γίνει πουθενά διανομή χωρίς να υπάρχουν …έστω κάποιοι άξονες στην πλάκα-αγρόκτημα που έχει διανεμηθεί. Από αυτό το πάτημα ξεκινάς, κάνοντας υπολογισμούς για να καταλήξεις στο …χωράφι σου. (Δεν έχει ορόσημα δεν σημαίνει ότι δεν βρήκα στο πεδίο ορόσημα για να στήσω και να μετρήσω!). Το αν υπάρχουν ορόσημα, φαίνεται στα πεντάρια της Τοπογτ. υπηρ. Καθώς επίσης και στις λίστες των οροσήμων- τριγωνομετρικών.

Στο Τοπογραφικό. Διαγρ. πρέπει να σχεδιάζεται πάντα η «θεωρητική» κατάσταση της περιοχής (με κάποιο χαρακτηριστική είδος γραμμών) και η υφισταμένη κατάσταση. Μόνο έτσι βλέπεις τις αποκλίσεις. Οι συμβουλές του Kanne είναι αρκετά καλές. Εγώ βάζω πάντα τις διαστάσεις της διανομής δίπλα-πάνω στις «θεωρητικές» πλευρές. Συναδ. γράψε τον τοπο που δραστηριοποιήσε. Μπορεί να σου βγεί σε καλό.

Link to comment
Share on other sites

Μα φυσικά και δεν είπα πως δεν υπάρχουν ορόσημα στη διανομή. Αυτό που λέω είναι πως δεν υπάρχουν στο πεδίο.

Ωραία άρα μου προτείνεις με βάση τις συντεταγμένες των οροσήμων να κάνω κατάλληλες μετατροπές και να βρω νέες συντεταγμένες.

Αν στο τοπογραφικό εκτός από την "θεωρητική" κατάσταση δείξω και αυτή που μου υπόδειξε ο ιδιοκτήτης θα υπάρξει πρόβλημα? και πώς θα το αιτιολογήσω?

Link to comment
Share on other sites

Ωπα, κάπου χάθηκε η μπάλα. Εγώ κατάλαβα πως μιλούσες για τα ορόσημα της διανομής, τα θεωρητικά. Για να επιλύσεις δηλαδή τη διανομή των γεωτεμαχίων.

 

Εσύ βλέπω πως μιλάς για τα ορόσημα εξάρτησης της Τοπ. Υπ. Αυτά λοιπόν, παρόλο που δεν διασώζεται κανένα (αλήθεια είσαι σίγουρη γι'αυτό;) πρέπει να ζητήσεις εξάρτηση απο κάποιον παλαιότερο συνάδελφο. Δε μπορεί, κάποιος θα μετράει σε κείνη τη περιοχή, ειδικά παλιότερος.

Ολοι με την παροδο των ετών, έχουν βοηθητικές σκοπεύσεις σε χαρακτηριστικά σημεία, έχουν δώσει τιμές σε βάθρα ΓΥΣ που (συνήθως) υπάρχουν και πάει λέγοντας. Με την εξάρτηση, δε σηκώνει αλχημείες.

 

Στο τοπογραφικό, ΑΦΟΥ βρείς σωστή εξάρτηση, ΑΦΟΥ κάνεις τη θεωρητική διανομή, πετάς πάνω την αποτύπωση με όρια καλλιέργειας κτλ, και λες του πελάτη σου πόσο εξω/μεσα ειναι και πάει λέγοντας. Εννοείται πως δείχνεις την αποτύπωση, όπως και να βγαίνει. Αφού φυσικά είσαι σίγουρη για τη δουλειά σου.

 

@nbr , επειδή παίζει τρελο θεμα με συμβολαιογράφους (πηζει το μυαλο τους) εγώ ποτέ δε γράφω τις πραγματικές διαστάσεις και εμβαδά. Πάντα ότι βγαίνει απ'τα ορόσημα ή τα αξονικά στους συνοικισμούς μοιράζοντας πάντα ισομερώς τα σφαλματα.

Αλλος παλι συνάδελφος δουλεύει αλλιώς. Δεκτόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.