Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

πρόβλημα με εμβαδόν διανομής και πραγματικότητα


Recommended Posts

Εγώ σ. ewa ποτέ δεν μίλησα για «μετατροπές» ΠΑΝΤΑ δουλεύεις στο σύστημα της μελέτης-διανομής- πράξης εφαρμογής- ΗΑΤΤ κλπ. Στα χωράφια σπάνια θα βρείς ορόσημα. Ακολούθησε τις συμβουλές του kane. Συνεργάσου με συναδέλφους της περιοχής σου. Δηλαδή ζήτα στοιχεία και ότι άλλο έχουν. Επειδή μετά τις διανομές δόθηκαν στους κατόχους παραχωρητήρια από την Δ. Γεωργίας, στα οποία αναφερόταν και οι διαστάσεις και τα εμβαδά. λέγοντας "πραγματικές" διαστάσεις εννοώ αυτές που δίνονται στα σχέδια της διανομής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα! θα εκτιμούσα την γνώμη ιδίως των συναδέλφων τοπογράφων για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω..

Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου προερχόμενο από διανομή του 1933, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, μετά από την μέτρηση επί τόπου στο πεδίο (το αγροτεμάχιο είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα) βλέπω διαφορές σε σχέση με το απόσπασμα της διανομής.

Εξηγούμαι: 

1.    Διαφορά ως προς τις διαστάσεις του περιφραγμένου αγροτεμαχίου σε σχέση με τις διαστάσεις που υπάρχουν στο σχέδιο διανομής. (πχ στο σκαρίφημα που επισυνάπτω υπάρχει διάσταση 114μ από το σχέδιο της διανομής, μετρημένη περίπου 116μ στην πραγματικότητα)

2.    Στο νότιο άκρο, εν επαφή με το ρέμα, δεν υπάρχουν διαστάσεις στο σχέδιο διανομής. Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στο σκαρίφημα, ο πελάτης περιέφραξε πιο μέσα γιατί το ρέμα έχοντας κατεβασιές νερού και νεροφαγώματα σιγά – σιγά του «πήρε» από το χωράφι του..Αποτυπώνω την υπάρχουσα κοίτη του ρέματος ή πάω με την διανομή?

3.    Στο δυτικό τμήμα του χωραφιού περιπλέκεται η περίπτωση ακόμη περισσότερο. Επειδή ο γείτονας, που είχε αρτιότητα – οικοδομησιμότητα, έχτισε μια οικία αλλά αυθαιρέτως την πήγε πολύ κοντά στο όριο με τον πελάτη μου (μάλιστα έκανε και την είσοδο του από εκεί), ο πελάτης μου ήρθε σε προφορική συμφωνία μαζί του και του παραχώρησε  με τα λόγια μια «φέτα» από το δικό του αγροτεμάχιο (το τμήμα Α, εκεί όπου κάνει σπάσιμο η περίφραξη με το συρματόπλεγμα) και ο πρώτος του έδωσε (του πελάτη μου) μια φέτα το τμήμα Β ως αντάλλαγμα..Επαναλαμβάνω τα παραπάνω είναι απλώς με τα λόγια κι έτσι αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα όρια τους..

Ερωτήσεις: Βασικά πώς αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση? Αποτυπώνω με βάση το σχέδιο και τις διαστάσεις της διανομής? Δείχνω την υφιστάμενη κατάσταση? Θα πρέπει να αναφέρω τα τμήματα Α και Β? Πρέπει να τα αναφέρει η συμβολαιογράφος? Το παρόν τοπογραφικό θα χρειαστεί για πράξη γονικής παροχής του εν λόγω αγροτεμαχίου.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! 

topo.pdf

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

πρέπει να διευκρινίσεις μετά απο σχετική έρευνα αν πρόκειται για κληροτεμάχιο ή ιδιοκτησία

στην περίπτωση κληροτεμαχίου γίνεται επανεφαρμογή τίτλου για την ακολουθούμενη μεθοδολογία

θα βρεις εκτενείς αναφορές στο φόρουμ

οριο ως προςτο ρέμα θα διατηρήσεις το υφιστάμενο

αναταλλαγή τμημάτων εκτός σχεδίου για ευθυγράμμιση ορίων , τακτοποίηση σχημάτων για καλύτερη εκμετάλλευση

επιτρέπεται ισεμβαδικών τμημάτων μετά βεβαίως σχετική συμβολαιογραφική πράξη και όχι δια λόγου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

πρέπει να διευκρινίσεις μετά απο σχετική έρευνα αν πρόκειται για κληροτεμάχιο ή ιδιοκτησία

στην περίπτωση κληροτεμαχίου γίνεται επανεφαρμογή τίτλου για την ακολουθούμενη μεθοδολογία

θα βρεις εκτενείς αναφορές στο φόρουμ Μία παραπομπή (link) θα με βοηθούσε...ήδη απευθύνθηκα στην οικία τοπογραφική υπηρεσία για συντεταγμένες ορόσημου αν υπάρχει..θα περιμένουμε να επιστρέψει ο υπάλληλος από άδεια.. :smile: 

οριο ως προςτο ρέμα θα διατηρήσεις το υφιστάμενο. Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό.. Αποτυπώνω ότι βλέπω ακόμη κι αν το όριο της περίφραξης είναι πιο έξω (καθ'υπέρβαση) των ορίων της διανομής? στηρίζεται κάπου αυτό?..

αναταλλαγή τμημάτων εκτός σχεδίου για ευθυγράμμιση ορίων , τακτοποίηση σχημάτων για καλύτερη εκμετάλλευση

επιτρέπεται ισεμβαδικών τμημάτων μετά βεβαίως σχετική συμβολαιογραφική πράξη και όχι δια λόγου.Επίσης σημαντικό..Γενικώς σε ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου..+1..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας πώς μπορώ να κινηθώ στο παρακάτω πρόβλημα.

Σε οικόπεδο από διανομή του 1967, εντός οικισμού (σε χωριό στην Ήπειρο) γίνεται τοπογραφικό για μεταβίβαση. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει τοίχος, κυρίως πέτρινος και σε κάποια σημεία έως και 4 μέτρα λόγο υψομετρικών διαφορών, είναι σαν τοίχος αντιστήριξης.
Το εμβαδόν του υφιστάμενο οικόπεδο είναι 15 τμ (στα 520)  3% μεγαλύτερο από το εμβαδόν του τίτλου της διανομής.
Το τεμάχιο βρίσκεται σε διασταύρωση κοινοτικών δρόμων τα όρια των οποίων δεν υλοποιήθηκαν ποτέ σωστά και επομένως όλες οι περιφράξεις των οικοπέδων είναι εντός του δρόμου βάσει της διανομής. Τα όρια με τους όμορους είναι πολύ κοντά στη διανομή μάλλον γιατί οι τοίχοι έχουν μείνει όπως ήταν όταν μετρήθηκαν.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποδόσεις το οικόπεδο?
α) το δείχνεις με τα όρια και το εμβαδόν της διανομής και την περίφραξη την δείχνεις ως απλά σημεία του εδάφους; ΄ή
β) αποδίδω την υφιστάμενη κατάσταση με το πραγματικό εμβαδόν, και δείχνω και ποια θα έπρεπέ να ήταν τα όρια της διανομής;

Προφανώς  το σωστό θα ήταν να είχε γίνει σωστά η εφαρμογή της διανομής από την αρχή, αλλά σε πολλά χωριά ποτέ δεν έγινε και πλέον έχει παγιωθεί μια κατάσταση. Υπάρχει τρόπος να κατοχυρωθεί η πραγματική κατάσταση ή πάμε μόνο με την διανομή και τέλος; 

Ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη/βοήθεια.
 

 

Edited by Dim_An
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.