Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάτμηση αγροτεμαχίων - Ιδιοκτησίες εξ'αδιαιρέτου βάσει του Ν.4061/2012


nikol

Recommended Posts

Πάνο, με κάλυψε ο τάχιστος Δημήτριος.

 

Μπορείς λοιπόν να ψάξεις στο γκουγκλ το νόμο, να τυπώσεις το άρθρο και να το μεταφέρεις σε αυτους που ανέφεραν πως δε γινεται, να κανεις μήνυση να να να.

 

Σκέψου πως μέχρι και σήμερα συνάδελφοι δε γνωρίζουν πως ισχύει (προσφάτως το υπέδειξα εγώ σε συνάδελφο, φυσικα ο Δημήτρης μας άνοιξε τα μάτια, μην ευλογάω τα γένια μου).

 

Οπότε σήμερα έχει 3 και 3 στρ. Το αν ειναι αρτια και οικοδομήσιμα, θα το δείς στη δήλωση 651. Υπο συνθήκες μπορούν να'ναι. Γι'αυτο σου ειπα τοπικό μηχανικό.

 

Για αυτό που ανέφερες περί εξοχικής αυθαίρετης κατοικίας και πως εγινε συμβόλαιο, μπορείς να απευθυνθείς στον μηχανικό και στο συμβολαιογράφο κι ΄΄οχι εδώ. Δεν είμαστε λαϊκά δικαστήρια. Ο καθείς φέρει την ευθύνη της υπογραφής του.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αυτό που έγινε τότε είναι (ή ήταν) συνηθισμένη πρακτική? Δεν είναι παράνομη συμβολαιογραφική πράξη όπως υπονόησε ο Kane? Ο χαρακτηρισμός που έκανα προήλθε από την γνώμη που απέκτησα, για την συγκεκριμένη πράξη του κυρίου, από συναδέλφους του (οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολυ βαρύτερες εκφράσεις).

Ο χαρακτηρισμός ''άκυρο συμβόλαιο'' εκτος από τους 2 συμβολαιογράφους είχε ακουστεί και σε δικαστήριο. Πριν από 20 χρόνια όταν το ένα αγροτεμάχιο είχε καταπατηθεί και το διεκδικούσαμε πίσω, χρειάστηκε να προσκομίσουμε το αρχικό συμβόλαιο (κλήρος) αφού με τα τελευταία θα το χάναμε το καταπατημένο τμήμα.

 

Δεν είναι θέμα τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει. Θέλω να έχω στην κατοχή μου ένα αγροτεμάχιο το οποίο να μπορώ να εκμεταλλευτώ στο 100% και το οποίο να μην έχει ''σκιές'' (αν έχει). Μπορώ? Για αυτό ρώτησα εσας...

 

Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει διανομή και ποιες οι διαφορές του να έχεις ένα αγροτεμάχιο από διανομή και ένα αγροτεμάχιο εξ αδιαιρέτου θα το εκτιμούσα ειλικρινά.Αλλιώς θα το ψάξω περισσότερο στην περιοχή μου τον άλλο μήνα.

 

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε/διαθέτετε.

Link to comment
Share on other sites

Πάνο, όπως είπαμε, πλέον εχεις νομίμως 2 γεωτεμάχια των 3 στρ. Σήμερα με το "νόμο" δεν έχεις κανένα θέμα. Τώρα μη κοιτάς τι έγινε τότε...και ναι (ας με διορθώσει κάποιος αν εχω λάθος) η κατάτμηση ήταν παράνομη. (εάν δεν προήλθε απο χρησικτησία, ή ανώμαλη δικαιοπραξία κτλ).

Για το σήμερα, θα πας σε κάποιο συνάδελφο να σου πει τι μπορεις να κάνεις με το γεωτεμάχιο, υπεύθυνα. Απο εδώ μονον, ένα μπούσουλα μπορείς να πάρεις.

 

Γενικά, με το ΠΔ εκτός σχεδίου δόμησης, θελεις 4 στρ και 25μ πρόσωπο σε δρόμο. Πριν το 2003 θελεις μονο 4στρ και οχι δρόμο. Επειτα εχει παρακλίσσεις. (φυσικα αν εχεις προσωπο σε εθνικη, επαρχιακή, δημοτικη οδό αλλάζουν προς το καλύτερο κτλ).

 

Οπως και να εχει, σε συνάδελφο, κατα προτίμηση τοπογράφο- ντόπιο!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 8 months later...

καλημερα,

αφου δεν ειναι κληρος,

και έχεις και κτισματα,

αντιμετωπιζεις το γνωστο θεμα με τα ¨εξ αδιαιρετου" γηπεδα.

δλδ

μονον τκτοποιηση με την συναινεση ολων μπορεις να κανεις.

Ομως,

λογω του "εξ αδιαιρετου", ολα τα κτισματα ανηκουν σε ολους, ακομα και στον "αχτιστο"

 

Δεν μπορειςνα κάνεις συσταση οριζοντιας , λογω απαγορευόμενης κάθετης, επειδη τα κτισματα βρισκονται "διασπσρτα" μεσα στον αγρό.

Αρα ουτε και διανομη μπορεις να κανεις για να "παρει" καθενας το δικό "του" τμημα με το κτισμα [οι τρείς] και το "αχτιστο" ο 4ος

αρα δεν μπορει να γινει "ξεχωριστή" πώληση για το "αχτιστο τμήμα"

υγ

αν ηταν κληρος, και, εστω, προχωρουσες σε επικυρωση και -εστω- απο τα 6000 τμ. "΄επσιρνε" ο δικος σου τα 1500 τμ. σαν αυτοτελές τμήμα...δλδ ενα μη αρτιο και μη οικοδομησιμο τμημα γής...τι θα το έκανε???.....

Το όφελος θα ήταν ότι θα γινόταν η μεταγραφή στο όνομά του και θα ξεμπλόκαρε τη μεταβίβαση. Τωωωώρα, τι θα το κάνει? Θα κάνει κάποια ιδιοκατασκευή, κάποιο λυόμενο, αν δεν την έχει ήδη κάνει.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπερα συναδελφοι. σε αγροτεμαχιο κατετμημενο μετα το 1985 που εχει προσωπο 40 μετρα,εμβαδο 11 στρεματα  μπορω να εκδοσω οικοδομικη αδεια?

Link to comment
Share on other sites

μετά το 1985, δηλαδή πότε ακριβώς;

Κατατμήθηκε συμβολαιογραφικά ή ο ιδιοκτήτης είπε ότι το κατάτμησε;

 

40 μέτρα πρόσωπο; σε τι δρόμο;

(αγροτικό, δημοτικό, επαρχιακό; τι;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.