Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια πισίνας


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν η πισίνα έρθει έτοιμη και κουμπωθεί επι τόπου, φαντάζομαι οτι δεν υπάρχει απαίτηση στατικής μελέτης.Επίσης, αν όλη τη διαδικασία την αναλάβει κάποια εξειδικευμένη εταιρεία, τότε γιατί να πάει με αναλυτικό προυπολογισμό και να βάλει και ΙΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...

Δεν ανοίγω καινούριο θέμα καθώς είναι συναφή τα θέματα και χωρίς μεγάλη έκταση. Έίναι η εξής περίπτωση: Ήδη υπάρχουσα ιδιωτική εξωτερική πισίνα 30 τ.μ. ανευ αδείας, σε εκτός σχεδίου σε ιδιόκτητο χώρο. Δεν έχει φρεάτιο εκκένωσης, ούτε υπερχειλιστή ή σκιμμερ, χωρίς μηχανοστάσιο. Είναι δυνατόν με κάποιο τρόπο να βγει άδεια? Υπάρχει καμιά ελπίδα?

Link to comment
Share on other sites

Αφου δεν εχει τιποτα απο αυτα που λες δεν ειναι πισινα αλλα δεξαμενη νερου.Τωρα τι θελει να γινει?Να την μετατρεψει σε πισινα τοποθετωντας τον μηχανολογικο εξοπλισμο εξωτερικα?Δυσκολο μου φαινεται.τι ακριβως θελει?

Link to comment
Share on other sites

όχι. απλά θέλει να βγάλει άδεια νομιμοποίησης για την αυθαίρετη αυτή κατασκευή που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια περίπου. (Χωρίς πολλά πολλά έξοδα). Ναι στην ουσία δεξαμενή νερού είναι. Το καλοκαίρι κάνουν τα παιδιά του καμιά φορά μπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω και εγώ μια περίπτωση νομιμοποίησης πισίνας εμβαδού 100μ² που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια το 1995(δηλώνεται στην εφορία) και ο ιδιοκτήτης θέλει να την νομιμοποίηση γιατί του αποστάληκε έγγραφο από την εφορία να πιστοποίηση της ημερομηνίας κατασκευές από την πολεοδομία.

 

Στο διαδυκτιο κυκλοφορούν πρόσφατα άρθρα τα οποία γράφουν ότι στον νομό των αυθαιρέτων θα εντάσσονται και οι πισινές για τακτοποίηση με πρόστιμο 100 ε/τμ. Οπότε με 10.000ε θα μπορεί μελλοντικά να τακτοποιηθεί, παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να βγει οικοδομική άδεια.

α)γιατί θα είναι νόμιμη και όχι τακτοποιημένη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα β)τις αμοιβές θα τις πάρουν μηχανικοί και όχι το κράτος(όπως και στα αυθαίρετα οι αμοιβές προφανώς θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες από την έκδοση οικοδομικής αδείας.

 

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει νομιμοποίηση κάποιος πισίνα και γνωρίζει ποια είναι η διαδικασία, ποιες μελέτες χρειάζονται, αν έχει ικα, υπολογισμός προστίμου, με ποιο τρόπο υπολογίζονται οι αμοιβές;

Link to comment
Share on other sites

:confused:Νομίζω ικα γλυτώνεις (όχι εσύ, ο ιδιοκτήτης :)). Γενικά θέλει στατικά, αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά, ύδρευση, αποχέτευση. Τώρα για προκάτ αν θέλει κάτι λιγότερο ή περισσότερο, δεν ξέρω.

Μπορεί η πισίνα να δηλωθεί ως διακοσμητική δεξαμενή (δηλ. Λιμνη) και τότε δεν θέλει ούτε αναλυτικό προϋπολογισμό ούτε μελέτη μηχανολόγου!

Οι διακοσμητικές δεξαμενές ισχύει ότι απαλλάσονται από εφορία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.