Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ορισμός Ημιυπαίθριου Χώρου


Recommended Posts

Ευχαριστώ 

Faethon11

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο

Σε περίπτωση προσθήκης κατ επέκταση το 40% υπολογίζεται επί της προσθήκης η με βάση ολόκληρη την τελική δομημένη επιφάνεια?

Δλδ έχω κτίσμα 2/Π  107 μ που δεν έχει καθόλου ημιυπαιθριους μόνο ανοιχτούς εξώστες και κάνω επέκταση 30 μ και  θέλω  το ισόγειο να μην τα βάλω στο Σ.Δ. οπότε ή το παίρνω σαν pilotis αλλά δεν γίνεται γτ δεν καλύπτει το 50% της επιφάνειας  ή  σαν Η/Υ (είναι <20%) , αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει το 40% να υπολογιστεί βάση της συνολικής δομημένης επιφάνειας ….

Κάποιος συνάδελφος μου είπε βέβαια ότι μπορώ να το δεσμεύσω με συμβολαιογραφική πράξη σαν θέση στάθμευσης για να μην μπει στο Σ.Δ. αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο …

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 489
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα
διάβασα όλες τα ως τώρα post, αλλά δεν είδα κάπου απάντηση στην απορία μου. Για να νοείται ένας χώρος ΑΗΧ πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε αυτόν από το κτίριο; Για παράδειγμα, στο σχήμα που σας επισυνάπτω, ο ΑΗΧ έχει πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, αλλά ΟΧΙ από το κυρίως σπίτι. Υπάρχει μόνο ένα παράθυρο -ΟΧΙ μπαλκονόπορτα- που βλέπει προς τον ΑΗΧ. Πρέπει αυτό το παράθυρο να γίνει μπαλκονόπορτα; Κι αν ναι, υπάρχει κάπου ορισμός γι' αυτό; 

Ευχαριστώ

AHX_DOOR.pdf

Link to comment
Share on other sites

6. Ανοικτoί ημιυπαίθριοι χώροι είναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρο ή προς τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους και το μήκος του ανοίγματος είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου. 

 

ορισμός αναφέρεται στην απαίτηση να υπάρχει ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρος ή ακάλυπτο. Δεν σχετίζεται με πρόσβαση από πόρτα ή παράθυρο. 

Επίσης, διακρίνω ότι η ανισότητα δεν εξασφαλίζεται με τα δεδομένες ανοιχτές πλευρές

0.99+1.23=2.22<35%* [2*(2.00+2.88)]=3.416

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση Pavlos, κι εγώ έτσι πιστεύω για την πρόσβαση.

Όσον αφορά στον έλεγχο του 35%, στο μήκος της ανοιχτής πλευράς προστίθεται και το 1.60, οπότε 0.99+1.24+1.60=3.83 > 3.416 -το έχουν ήδη ελέγξει οι μηχανικοί της ΥΔΟΜ. 

Link to comment
Share on other sites

 

 στο μήκος της ανοιχτής πλευράς προστίθεται και το 1.60, 

Έχεις δίκιο. Μετά την εκ νέου παρατήρηση ο χώρος είναι ανοιχτός και στη πλευρά του 1.60

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η προέκταση της στέγης (χωρίς κάποιο κατακόρυφο στοιχείο να στηρίζεται) πέραν του Δ/4 πάνω από τον ανοιχτό εξώστη (εν είδει σταθερού σκιάστρου), δημιουργεί ΑΗΧ?

Link to comment
Share on other sites

ΑΚΚ, θεωρώ ότι αν η προεξοχή της στέγης είναι μεγαλύτερη από Δ/2 όπως ορίζει την μέγιστη προεξοχή προστεγάσματος η παρ.7ι του άρθρου 17 (και όχι Δ/4 όπως αναφέρεις διότι αυτό αφορά τα λοιπά στοιχεία των όψεων της παρ.1 του άρθρου 16) τότε ναι αποτελεί ΑΗΧ καθώς ο ορισμός δεν απαιτεί την ύπαρξη κατακόρυφων στοιχείων στα άκρα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.