Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Πληροφορούμαστε καθημερινά ειτε από την τηλεόραση ειτε από το διαδίκτυο, αλλά κυρίως απο τις εφημερίδες οτι στις 30 Μαίου 2012 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της β φάσης (μεταξύ των οποίων είναι τεχνική έκθεση ,φωτογραφίες , τοπογραφικό κ.α) για αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί από 1-12-2012 έως και 28-2-2012.

 

Επίσης πληροφορούμαστε οτι έχει εκπνέυσει η προθεσμία κατάθεσης αυτών (31-3--2012) για αιτήσεις που είχαν γίνει το πρωτο δίμηνο (Οκτωβριο - Νοέμβριο) εφαρμογής του Ν. 4014.

 

Τέλος, από στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο υπάρχουν 50000 αιτήσεις αυθαιρέτων όπου η χρονολογία κατασκευής δεν αποδεικνύεται απο δημόσια έγγραφα.

 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ είναι το εξής:

Γνωρίζει καποιος συνάδελφος πως και αν κατατίθενται αυτά τα δικαολογητικά από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει το σύστημα της β φάσης???? ΜΗΠΩΣ κατατίθεται φάκελος στην πολεοδομία ή στα ΚΕΠ οπως ανάφερετε στο ΦΕΚ του νόμου?

 

Ας μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει κάτι παραπάνω...

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισημα προκυπτει μονο οτι η καταθεση των δικαιολογητικων θα γινει μεχρι και το Σεπτεμβρη του 2012...(αποφ.16943 ΦΕΚ 1005 Β 3-4-12)

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα......Επίσης πληροφορούμαστε οτι έχει εκπνέυσει η προθεσμία κατάθεσης αυτών (31-3--2012) για αιτήσεις που είχαν γίνει το πρωτο δίμηνο (Οκτωβριο - Νοέμβριο) εφαρμογής του Ν. 4014.

......ΜΗΠΩΣ κατατίθεται φάκελος στην πολεοδομία ή στα ΚΕΠ οπως ανάφερετε στο ΦΕΚ του νόμου?...Ευχαριστώ.

 

τελικα για το πιο πανω ερωτημα ισχυει .......οτι η καταθεση των δικαιολογητικων θα γινει μεχρι και το Σεπτεμβρη του 2012...(αποφ.16943 ΦΕΚ 1005 Β 3-4-12)??? ή οχι ??

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι ψυχραιμια....απλα καποιοι δημοσιογραφοι δεν ενημερωνονται οπως θα επρεπε και γραφουν και κανουν ρεπορταζ που δεν ισχυουν....εχουμε ενα κρατος διαλυμενο τι ψαχνουμε να βρουμε τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το ΦΕΚ 2167 27-9-2011 στο άρθρο 2 αναφέρει οτι τα δικαιολογητικά για την περαίωση της διαδικασίας θα τα υποβάλει ο μηχανικός ηλεκρονικά μέχρι 31/3/2012. Το ΦΕΚ 1005 (οπως αναφέρθηκε παραπάνω) αναφέρει ότι τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν έως 30/9/2012. Υπομονή συνάδελφοι έως ότου ανοίξει το σύστημα για να τα καταθέσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ανοίξει

αυτομάτως το κάθε ακίνητο που δηλώθηκε με 4014

δεσμεύεται και χρεώνεται αποκλειστικά στον μηχανικό που το δήλωσε. Μόνο αυτός γνωρίζει τις παρανομίες που τακτοποιήθηκαν πληρώνοντας ο ιδιοκτήτης το αντίστοιχο πρόστιμο.

Δηλαδή αν ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή θελήσει να το μεταβιβάσει

θα πρέπει να αναζητήσει βεβαίωση αποκλειστικά από τον μηχανικό που κάποτε έκανε την ένταξη στον 4014

αφού δεν θα υπάρχει πρόσβαση από τον οποιοδήποτε (μέσω διαδικτύου) στην τακτοποιημένη κατάσταση

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ αυτό.

Επειδή χρειάζονται "χρήματα" για να γίνει η εφαρμογή και το ΤΕΕ δεν έχει "σάλιο", υπάρχει πιθανότητα να μας στείλουν στις ..."πολεοδομίες".

Link to comment
Share on other sites

Να πάμε εμείς αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες δόμησης δεν το βλέπω πιθανόν.

Ίσως να ταχυδρομούσαμε τις αποτυπώσεις

και να καθόταν κάποιος υπάλληλος να τα αρχειοθετήσει.

 

Αλλά είναι απείρως χρονοβόρο, πολυέξοδο διαβλητό και καθιστά την πληροφορία που συσχετίζεται με τα αυθαίρετα δύσκολα προσβάσιμη αν εμπλακούν οι υπηρεσίες δόμησης.

 

Μια καλή εφαρμογή και διαχείριση από το ΤΕΕ της Β΄ φάσης είναι απείρως οικονομικότερη. Μιλάμε για απέιρως λιγότερες εργατοώρες.

Όσο για τα χρήματα, αφού ο 4014 για την λειτουργία του έχει δεσμεύσει από το πράσινο ταμείο.

Link to comment
Share on other sites

Αν τελικώς μας στείλουν στις "πολεοδομίες" θα μας στείλουν για πλήρη έλεγχο του φακέλου (...να το πρόβλημα) και αρχειοθέτηση αυτού στο αρχείο τους. Θα γίνεται με "ραντεβού" του μηχανικού με τον αρμόδιο "ελεγκτή".

Όντως είναι ...χρονοβόρο και ...διαβλητό!

 

Το ΤΕΕ έχει ζητήσει χρήματα (εδώ και αρκετό καιρό). Δεν του δίνουν. Για το λόγο αυτό σταμάτησε και τους ανθρώπους που είχε στο "τμήμα πληροφοριών". Επίσης ζήτησε χρήματα για να φτιάξει την εφαρμογή μέσω της οποίας θα εκδίδονται "ηλεκτρονικά" οι οικοδομικές άδειες. Δεν του δίνουν ούτε γι' αυτό. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν το ..."χειρόγραφο" και σε αυτή την περίπτωση. Χρήματα θα του δώσουν όταν ...βρεθούν!!! Τότε θα φτιαχθούν και οι αντίστοιχες εφαρμογές. Τα χρήματα του πράσινου ταμείου πάνε στη μεγάλη ..τρύπα!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.