Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011


Recommended Posts

Αφήνουν να υποβάλουμε αρχεία στον Ν.4014 αλλά δεν υπάρχει η επιλογή για να κάνουμε ολοκληρωμένη υπαγωγή.

Τι γίνεται τώρα ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή έχουμε σκανάρει τα σχέδια με την αναγραφή του Α/Α Δήλωσης  Ν.4014 δίπλα στην σφραγίδα μας

και θα τα ξανασκανάρουμε με την αναγραφή του νέου Α/Α Δήλωσης του Ν.4178/13 ?

Πάλι σκαναρίσματα ?

Link to comment
Share on other sites

Ειπα κι εγω να σκαναρω κανα σχεδιο ετσι να περναει η ωρα, και σε μια ολοκληρωμενη υπαγωγη που εχω, για την πληροτητα των αρχειων δεν εχει τσεκαριστει απο το τεε η υποχρεωση υποβολης κατοψεων και τομων παρα μονο διαγραμμα καλυψης.

Προκειται για ΥΔ και αλλαγης σε αγροτικη αποθηκη με αδεια εντος οικισμου.

Σας εχει συμβει κατι αναλογο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα και όλοι μας για μια ακόμη φορά να αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει λάθος και τι σωστό στα αρχεία που έχουμε υποβάλλει. Σας παρουσιάζω το παρακάτω e-mail που έστειλα στο ΤΕΕ στις 18/4/2013:

Ερώτησή μου προς το ΤΕΕ (Απρίλιος 2013):

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να μου διευκρινήσετε τις εξής απορίες μου,  που αφορούν την εισαγωγή αρχείων για την ολοκλήρωση αυθαιρέτων:
1)Τα σχέδια που πρέπει να υποβάλλουμε σε ηλεκτρονική μορφή (δηλ. διάγραμμα κάλυψης Ν4014/11, κατόψεις και τομές) πρέπει να είναι υπογεγραμμένα και σφραγισμένα?
Πιστεύω ότι  κι αν ακόμα  δεν είναι σφραγισμένα τα σχέδια που εισάγω, υπάρχει περίπτωση να εισάγει κάποιος άλλος αρχεία για το αυθαίρετο που είμαι εγώ ο μηχανικός που το διεκ- περαιώνω? Και τις τεχνικές εκθέσεις και τα υπόλοιπα έγγραφα, απαιτείται πάλι προσυπογραφή του μηχανικού?
2) Σχετικά με την κλίμακα των σχεδίων που ο Ν4014 γράφει σε κλίμακα 1/100: η κλίμακα αυτή είναι "μικρή" για κατόψεις και τομής και "μεγάλη" για τοπογραφικά και διάγραμμα κάλυψης σε ορισμένες περιπτώσεις. Άρα μήπως ήταν καλό να υποβάλλονται τα αρχεία στην κλίμακα που εξυπηρετεί και βέβαια σύμφωνα με τις προδιαγραφές?

 Απάντηση από το ΤΕΕ:

1)Θα μπορούσατε να σφραγίσετε και να υπογράψετε τα σχέδια πριν τα επισυνάψετε. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που ανεβαίνουν στο σύστημα από το λογαριασμό σας και υπάρχει το αντίστοιχο πινακάκι, θεωρείται ότι έχουν εκπονηθεί από εσάς, εκτός κι αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

2)Από στιγμή που τα αρχεία είναι ψηφιακά, η κλίμακα είναι σχετική. Σημασία έχει να είναι ευανάγνωστα και να αναγράφονται οι διαστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αντε και να βάλουμε ολα τ αρχεια και τα δικαιολογητικα μέχρι 30/9...Αλλα αν σε 2 οριστικές υπαγωγες στη μια δεν έβαλα τοπογραφο και στην άλλη δεν έβαλα μηχανολογο......Τι κάνω τώρα;;;

Link to comment
Share on other sites

μετα απο ερώτηση με e-mail στο ΤΕΕ μου απάντησαν τα εξής :

 

 

Ερώτηση :

" Παρακαλώ πολύ, διευκρινίστε μου τα εξής:

1. Για τις υποθέσεις του Ν.4014 οι οποίες είναι σε οριστική υποβολή και ΔΕΝ θέλω να τις περάσω στον νέο Ν.4178, οι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχεδίων ( upload ) στο σύστημα εξακολουθεί να είναι η 30.9.2013 ή 18 μήνες απο την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής που

προβλέπεται στον Ν. 4178, σηλαδη σε 18 μήνες.

2. Πώς βγάζω αμοιβές στο σύστημα το ΤΕΕ για τις υποθέσεις το Ν.4178.  

Ευχαριστώ !  "

 

 

Απάντηση :

" 1. Σε δηλώσεις σε «ολοκληρωμένη υπαγωγή» μπορείτε να ολοκληρώσετε την εισαγωγή αρχείων μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο νέο νόμο, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα από πλευράς σας.  

Μέχρι στιγμής είναι σαφές ότι υποχρέωση μεταφοράς στο νέο νόμο έχουν όλες οι δηλώσεις του ν. 4014/2011 για τις οποίες θα εκδοθεί βεβαίωση μεταβίβασης σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται (βλ. παρ. 8α άρθρου 4 της παρακάτω υπουργικής απόφασης), καθώς και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις: αρχικές υποβολές, προσωρινές υπαγωγές, καθώς και ολοκληρωμένες υπαγωγές χωρίς σχέδια.

Εκτός της υποχρέωσης μεταφοράς, η ένταξη στο νέο νόμο οδηγεί τις αυθαίρετες κατασκευές σε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, και θωρακίζει το ακίνητο με νέα ισχυρή πράξη περαίωσης.   

Δείτε σχετικά το άρθρο 30 του Ν 4178/13 και το άρθρο 4, παρ. 1 και 3 της ΥΑ 2254 ΦΕΚ 2184 Β/2013  και αναφέρεται στη διαδικασία μετάβασης

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2579&language=el-GR

 

2. Για αμοιβές [email protected]  "

 

Αυτό πέρασε στο ντουκου, αλλά είναι τρομερά σημαντικό...

 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όποιοι δεν θέλουν να μπουν στον 4178/13 για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει "χθες" να ανεβάσουν τα σχέδια!!!

 

Βλέπω να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο ΙΑΣΟΝΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Oσοι εχουν ολοκληρωμενες υπαγωγες χωρις ομως να εχουν βαλει σχεδια και λοιπα στοιχεια, και μπουν στο νεο νομο για "να θωρακιστει το ακινητο τους με ισχυρη πραξη περαιωσης" (κορυφαια ατακα), πρεπει να ξαναυπολογιστει το προστιμο με τις διαταξεις του 4178;;;(δηλαδη υπερβαση δομησης ανα αυτοτελη ιδιοκτησια και οχι στη μεγιστη του οικοπεδου κτλ)..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.