Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Bιβλίο για ΓΟΚ/85


Recommended Posts

Καλύτερα να περιμένεις, διότι θα βγει -μάλλον- έκδοση η οποία θα παραθέτει και τους 2 νόμους (ή και τους 3) ώστε να κάνεις σύγκριση, όπως η παλιά και δυσεύρετη έκδοση της κ. Καρατζά.

Σχετικό. Πήγα να αγοράσω τον κτιριοδομικό κανονισμό από το Παπ. και δεν υπήρχε ούτε στις λίστες του υπολογιστή (εκδόσεις Μαυρίδογλου)

Link to comment
Share on other sites

Με έχει προβληματίσει για το εαν πρέπει να το πάρω.

Εαν το πάρω δεν θα μου χρειαστεί και δεν θα με βοηθήσει καθόλου? Θα είναι τελειως πεταμενα λεφτά?

 

Ουτε καν για τις τακτοποιήσεις?

 

Στο τηλ. που μίλησα με την Δομική μου είπαν ότι δεν ξερουν εαν θα βγει (συντομα) βιβλίο για το ΝΟΚ. Ίσως και να το λένε για να ξεφορτωθούν τον ΓΟΚ/85

 

Ο προβληματισμός μου παραμένει.

Θα με βοηθήσει για να καταλάβω πιο ευκολα το ΝΟΚ και τις αλλάγες του ή θα με μπερδέψει και καλυτερα να μην ξοδέψω χρηματα και χρόνο για να διαβάσω τον ΓΟΚ/85 ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Επειδή αναφερόμαστε σε βιβλία σχετικά με ΓΟΚ 85 και ΝΟΚ, υπέπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο βιβλίο..

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=9052271

Ποια η γνώμη σας; Κάποιος που να το έχει αγοράσει;

Link to comment
Share on other sites

Σε ερώτησή μου σε τηλεφωνικό πωλητή του "πρώτου" βιβλίου του ΝΟΚ, τι θα γίνει τον Οκτώβριο που θα βγει η πρώτη μεγάλη ενημερωτική του ΝΟΚ, και πως θα ενσωματωθεί στο βιβλίο, η απάντηση ήταν ότι άλλο βιβλίο δεν τυπώνουν απλώς θα αποστείλουν μετά και τις ενημερώσεις.

Πάντως είμαι περίεργος πως ερμηνεύουν την ανοιχτό ημιυπαίθριο χώρο και αν έχουν γραφικά παραδείγματα.Αν κάποιος αγοράσει, ας ενημερώσει, έτσι από περιέργεια.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφερόμαστε σε βιβλία σχετικά με ΓΟΚ 85 και ΝΟΚ, υπέπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο βιβλίο..

http://www.books.gr/...aspx?Id=9052271

Ποια η γνώμη σας; Κάποιος που να το έχει αγοράσει;

 

Πολύ κακό βιβλίο.Παίζει να είναι ό,τι πιο άχρηστο αγόρασα ποτέ.Και εξηγούμαι:

1)Καταρχήν το βιβλίο δεν είναι 500 σελίδες όπως αναφέρεται,αλλά 440 (δεν είναι μικρή η διαφορά,είναι πολύ μεγάλη).

2)Έχει πολύ μεγάλη γραμματοσειρά "για να γεμίσουμε καμιά σελίδα και να φαίνεται το βιβλίο μπαμπάτσικο" και είναι και σχετικά αραιογραμμένο.Και σε 300 μια χαρά έβγαινε το περιεχόμενο...

3)Το περιεχόμενο αυτό καθαυτό δεν είναι τπτ άλλο παρά επανάληψη των άρθρων του Ν4067 &Ν4030 (όλων ,ακόμα και των άρθρων 37 έως 47 του ΝΟΚ που είναι άσχετα!!!!!)Έχει μόνο μερικά επεξηγηματικά σχολιάκια από κάτω (κάποια χρήσιμα,κάποια όχι, δεν αξίζει να κάθομαι να τα αναλύω),έχει και κάποια ψιλοκαλά σκαριφηματάκια για κάποια θέματα (π.χ συντελεστή δόμησης,κάλυψης,πατάρια,πρασιές ,έρκερ κ.λ.π)..

4)Χάλια η ποιότητα!!!Μιλάμε αφού το ξεφύλλισα,ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΝΕ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ!!!!!!!!!Ήδη μία έφυγε και ετοιμάζονται και άλλες...

5)Το συνοδευτικό cd απλά περιλαμβάνει ένα μικρό pdf 54 σελίδων

"Φορολογικά Θέματα Νέου ΓΟΚ 2012" που δε μου φάνηκε και τπτ ιδιαίτερο

 

Βαθμολογία: 2/10

 

Υ.Γ Σε άλλο φόρουμ έχω δει να το θεωρούν καλό και να το εκθειάζουν...Απορώώώώώωωω (με την καρδιάάάάάάάάά μου που λεεί και ο Μάκης) :P

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

Φαινόταν η δουλειά. Άσε που είναι πολύ νωρίς γενικότερα. Δε πειράζει συνάδελφε... πάμε για το επόμενο.

Link to comment
Share on other sites

@Greenick πιστεύω πως ήσουν κατατοπιστικότατος στο αν αξίζει ή όχι το βιβλίο.. Όσον αφορά το ΥΓ, από την στιγμή που το βιβλίο διαφημίζεται στο συγκεκριμένο forum, αν μιλάμε βέβαια για το ίδιο forum, λογικό είναι να ''εκθειάζεται'' κιόλας από κάποια ''μέλη'' του...

 

Μου φαίνεται καλύτερα θα ήταν να περιμένω την έκδοση της Δομικής, όποια άλλη πρόταση βέβαια ευπρόσδεκτη,,

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή έχω αγοράσει το συγκεκριμένο βιβλίο, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την άποψη του Greenick. Αντίθετα, εμένα με βοήθησε να καταλάβω τις διαφορές του Ν.Ο.Κ. με τον προηγούμενο Γ.Ο.Κ. '85 (πολύ σημαντικό για εμάς τους παλαιότερους), ενώ σε πολλά επιμέρους θέματα όπου γίνεται αναφορά σε άλλους νόμους ή διατάγματα, υπάρχει η αντίστοιχη παράθεση, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνεις, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Προτιμώ ασυζητητί να ανατρέχω στο βιβλίο παρά στο ΦΕΚ. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντική την προσπάθεια να επισημανθούν οι ασάφειες και να διατυπωθούν ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς, αρκετά από τα οποία απαντήθηκαν στο Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών.

Είχα ανάλογο πρόβλημα με τις σελίδες και ο εκδότης το αντικατέστησε πρόθυμα με νέο (τελευταία έκδοση με ευρετήριο και CD με το Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών).

Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε η κρίση στο επάγγελμά μας να μας κάνει να τα βάζουμε με συναδέλφους. Άλλωστε, δεν φταίνε αυτοί για τις εγγενείς ασάφειες του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.