Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Εργάζομαι σε Δήμο στο τμήμα αδειοδοτήσεων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1) Στην Κ.Υ.Α ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 (ΦΕΚ 2496/04.11.2011 άρθρο 2 παρ.1γ αναφέρεται σαν δικαιολογητικό η οικοδομική άδεια και σχεδιαγράμματα υπογεγραμμένα από μηχανικό από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για Κ.Υ.Ε.

Αρκετοί μηχανικοί αρνούνται να αναφέρουν επάνω στο σχεδιάγραμμα ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και μου λένε ότι αρκεί η υπογραφή τους και ότι είναι για κατάστημα (π.χ. εστιατόριο) στο αναφέρω στο μπροστινό μέρος στην αρχή της κάτοψης εκεί που αναγράφεται ο μελετητής ο ιδιοκτήτης του έργου κτλ. Ισχύει κάτι τέτοιο? Εμένα η άποψη μου είναι ότι πρέπει να αναγράφεται πάνω στο σχέδιο όπως γραφόταν και από την πολεοδομία.

 

2) Από την οικοδομική άδεια πως εγώ σαν υπάλληλος θα καταλάβω ότι το κτίριο είνια νόμιμο και ο χώρος είναι κυριας χρήσης. Κάποις άδειες αναφέρουν κατ/μα και κάποιες όχι.

 

3) Ο Δήμος σαν αδειοτούσα αρχή πρέπει να τα επιστρέψει πίσω τα σχεδιαγράμματα ή να κάνει ερώτημα στην αρμόδια Πολεοδομία για να διαπιστώσει ότι το κτίριο είναι νόμιμο και κύριας χρήσης για Κ.Υ.Ε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λυκούργε, η ΚΥΑ που αναφέρεις έχει μεταθέσει την ευθύνη της βεβαίωσης χώρου ΚΧ και νομιμότητας στο μηχανικό.Αν λοιπόν αναφέρει στην κατοψη επάνω το κείμενο, που παλαιότερα έγραφε σε βεβαίωση η πολεοδομία τότε εσύ είσαι καλυμμένος.Αν είναι ψέματα, η υπογραφή φέρει και την ευθύνη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μήπως γνωρίζει κανείς πως θα πρέπει να υπογραφούμε τις βεβαιώσεις χώρου κύριας χρήσης? Επίσης για ΒΧΚΧ θα δίνουμε κάτοψη χώρου και κάποια τεχνική έκθεση που να συνοδεύει την βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Δε δίνουμε βεβαίωση.Πάνω στην κάτοψη γράφουμε τα αντίστοιχα λογάκια.Τεχνική έκθεση δε χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πλέον δεν χρειαζόμαστε ακριβή αντίγραφα των κατόψεων από την πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

ak2: την δήλωση σου την δίνουν στο δήμο συνήθως, την είχα γράψει νομίζω παλιότερα..αν δυσκολευτείς πες μου ξανά. ή δήλωση είναι από το τελευταίο ΦΕΚ 2496/04.11.2011 και όχι από το ΦΕΚ (?) του 83. Πάντως μιας και είναι η πρώτη σου δήλωση να σου επισημάνω οτι το σημαντικό δεν είναι που θα βρεις την δήλωση αλλα αν είναι πράγματι χώρος κύριας χρήσης και ΚΥΡΙΩΣ αν δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης

διότι έχει γίνει μάστιγα

ανίδεοι να δίνουν με τον σωρό τις βεβαιώσεις κύριας χρήσης

οι ευθύνες είναι μεγάλες και δεν το καταλαβαίνουν....τα δάκρυα αρχίζουν όταν αρχίσουν καταγγελίες

άσε που έχουν γίνει και τζαμπατζήδες

 

@ Λυκούργος. Πρέπει να γράφουν σαφώς ποιός χώρος είναι κύριας χρήσης και ποιος όχι. εγώ σε κάθε όροφο γράφω στην μέση της κάτοψης τι χρήση έχει. Αν στον ίδιο όροφο έχει και βοηθητική και κύρια το διαχωρίζω με περιμετρικά στοιχεία

 

επίσης εσύ σαν υπάλληλος δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να κάμεις έλεγχο εφόσον αυτό υπογράφεται και σφραγ/αι από μηχανικό. Αυτό που ενδεχομένως να μπορούσες να κάνεις, είναι να κοιτάς αν υπογράφονται από αχυράνθρωπους- μαιμούδες τα σχέδια και να ενημερώνεις τον προιστάμενο σου.

 

πάντως μπράβο στον Λυκούργο που παρότι θα μπορούσε να αναπαυτεί από τα σχετικά προνόμια, ο άνθρωπος ενδιαφέρεται και ρωτάει.

 

ΥΓ.1 για να κάνω ένα σχέδιο για ΒΚΧ καταναλώνω ώρες και ώρες, και βλέπω τα "παιδιά¨ στο φωτοτυπείο να κολλάν το παλιό σχέδιο με ένα τυποποιημένο υπόμνημα, στο οποίο βάζουν τα στοιχεία χειρόγραφα και διαλέγουν ποιά σφραγίδα θα βάλουν.....

Edited by alfisti1978
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

alfisti1978 εχω κανει αλλαγη χρησης εγω στον συγκεκριμενο χώρο. αλλα δεν μπορω να βρω προτυπο για την βεβαιωση χρησης .Αν δεν σου ειναι δυσκολο να μου δωσεις καποιο link η να μου το στειλεις.Ευχαριστω
Link to comment
Share on other sites

δεν δίνεις βεβαίωση, πάνω στην κάτοψη του κατ/τος θα αναφέρεις ότι σύμφωνα με την αριθμ......οικοδομική άδεια ο χώρος (διευκρινίζεις ποιος χώρος π.χ.ισόγειο, πατάρι, υπόγειο) είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.