Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

Σε ένα κατάστημα με πατάρι τακτοποιημένο μπορεί να δωθεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης και για το πατάρι, εφόσον το πατάρι έχει ελεύθερο ύψος 2,50?

Εχει δηλωθεί σαν Χώρος Κύριας Χρήσης?

 

 

..@ Αδέρφια Συντονιστές. Συγνώμη για τα πολλαπλά, αλλά μόλις έβλεπα το ένα μετά έβλεπα το άλλο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για ένα κυλικείο σχολείου πρέπει να βεβαιώσω στην κάτοψη οτι είναι χώρος κύριας χρήσης. Στην πολεοδομία δεν υπάρχει φάκελος και στον ΟΣΚ που και εκεί δεν υπάρχουν τα σχέδια μου είπαν οτι εγώ κάνω μια απλή αποτύπωση και δίνει βεβαίωση ο δήμος οτι τόσα χρόνια ο χώρος αυτός του σχολείου λειτουργούσε ως κυλικείο. Στο δήμο έδωσαν αυτή τη βεβαίωση αλλα θέλουν βάσει αυτής να γράψω κι εγώ στο σχέδιο οτι είναι χώρος κύριας χρήσης. τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Ίσως δε συνάδει η ερώτησή μου άμεσα με το θέμα αλλά χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια άδεια ΚΥΕ που θέλω να εκδώσω και θα καταλήξω στο θέμα της ΒΚΧ. Με προσέγγισε πρόσφατα κάποιος κύριος ο οποίος θέλει να νομιμοποιήσει κάποιες αυθαιρεσίες που έχει κάνει σε οικόπεδο που νοικιάζει στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής. Υπάρχει στο εν λόγω οικόπεδο γήπεδο 5x5 και αναψυκτήριο και τα δύο αυθαίρετα. Στο οικόπεδο με βάση ένα τροποποιητικό ΦΕΚ του 2010, επιτρέπεται η λειτουργία αναψυκτηρίου, το δε γήπεδο 5x5 εξακολουθεί να μην επιτρέπεται. Ο ενοικιαστής επιθυμεί να βγάλει άδεια νομιμοποίησης για το αναψυκτήριο. Στο τοπογραφικό που θα συνταχθεί για την υπαγωγή στο νόμο θα φαίνεται το γήπεδο 5x5. Στη βεβαίωση που θα πρέπει μετά να δώσω, πως θα δηλώνονται οι ιδιοκτησίες? Θα αναφέρομαι στο τακτοποιημένο αναψυκτήριο με το γήπεδο να παραμένει δηλωμένο πλέον ως αυθαίρετο? Και στη βεβαίωση κύριας χρήσης που θα αφορά στο αναψυκτήριο θα γίνεται πάλι μνεία στην αυθαιρεσία του γηπέδου ή δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθόλου σε αυτό?  Από την άλλη μήπως λόγω του γηπέδου η διαδικασία για τη νομιμοποίηση και κατ'επέκταση αδειοδότηση του ΚΥΕ καθίσταται αδύνατη?

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα σήμερα ότι υπάρχει τυποποιημένο λεκτικό που ζητάν οι δήμοι να γράφει η ΒΧΚΧ μας . Το έχει κανείς; Επίσης για κτίσματα χωρίς τακτοποιημένους χώρουςς δεν απαιτείται η ΒΧΚΧ να εκδίδεται από το σύστημα του 4178/13 (ενώ κάποιες πολεοδομίες στην παλαιότερη διαδικασία που περνούσε μέσα από την πολεοδομία τη ζητούσαν).

Edited by thessalon-77
Link to comment
Share on other sites

Εχει δηλωθεί σαν Χώρος Κύριας Χρήσης?

 

 

..@ Αδέρφια Συντονιστές. Συγνώμη για τα πολλαπλά, αλλά μόλις έβλεπα το ένα μετά έβλεπα το άλλο.

Και σαν βοηθητικός να δηλώθηκε και να υπολογίστηκε το πρόστιμο όπως πχ υπόγειες κατοικίες κύριοι χώροι θεωρούνται που τακτοποιήθηκαν ως βοηθητικοί για τον ευεργετικό μειωτικό συντελεστή ως ο νόμος όριζε. 

Με το 4014 αυτά. Σε τακτοποιημένο υπόγειο ή πατάρι με το 4014 μπορεί να δοθεί ΒΧΚΧ ή πρέπει να περάσει από 4178 να δηλωθεί ως κύριος χώρος εφόσον είναι πάνω από 2,65 και μετά να δωθεί η ΒΧΚΧ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να ρωτήσω το εξής: σε διώροφη οικοδομή με Ο.Α. το 1982, στο ισόγειο θέλω να δώσω Β.Χ.Κ.Χ. για ιατρείο-μικροβιολογικό εργαστήριο. Πριν από το ιατρείο το ισόγειο λειτουργούσε ως καφέ. Μπορώ να δώσω βεβαίωση χωρίς να κάνω αλλαγή χρήσης? Τι γράφω στην βεβαίωση Χ.Κ.Χ.? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

για βεβαιωση ΚΥΕ (παλιο καφενειο  προ του 70 που αλλαζει ιδιοκτητη ,σε κτιριο προ 55)  


1.τη βεβαιωση την δινει ο μηχανικος η η ΥΔΟΜ?


2.απαιτειται να κρατησω καποια δικαιολογητικα παλαιοτητας στο αρχειο μου?


3.για την χορηγηση πρεπει να εξετασω wc  η ραμπα για ΑΜΕΑ(απαιτειται)? το εμβαδο συνολο ειναι 52τμ

Link to comment
Share on other sites

1. Ο μηχανικός

2.Εσυ εξασφαλίζεσαι σε τυχόν περέργες καταγγελίες για την ορ΄θοτητα της βεβαίωσης έχοντας στο αρχείο σου τα αποδεικτικά παλιότητας.

2. Εφόσον δεν αλλάζει κάτι στο καφεναίο , δεν απαιτείται WC για αμεα.

3. ΝΟΚ άρθρο 26

.

Υφιστάμενα κτίρια με χρήσεις εμπορίου και γραφείων, εκτός των κτιρίων που στεγάζουν γραφεία υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας, καθώς επίσης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, με μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τμ μπορούν να εξαιρεθούν μόνο από την υποχρέωση δημιουργίας προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, εφόσον αυτό προκαλεί δυσανάλογη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους,

Ο πελάτης μου ζητά ΒΧΚΧ για τη δημιουργία φαρμακείου.

Έχει γίνει συνένωση τριών καταστημάτων σε ένα, ενιαίο. Η Οικ. Αδ. είναι του 1970. Το νέο ενιαίο κατάστημα περιγράφεται κανονικά στην σύσταση ΟΙ που συντάχθηκε το 1970.

Στο ενιαίο κατάστημα έχει κατασκευαστεί πατάρι (κατά την διάρκεια της κατασκευής το 1970 με Οπλ. Σκυρ.) το οποίο δεν περιγράφεται στην Οικ. Αδ. αφού ξεπερνάει σε τ.μ. τα όρια του τότε ΓΟΚ ΄55, και πρόκειται να δηλωθεί με τον Ν. 4178, καθώς και κάποιες άλλες παραβάσεις που έχει.

Το ελεύθερο ύψος κατά την Οικ. Αδ. είναι 5,10μ. Με την προσθήκη όμως αυτή του παταριού έχω : ελεύθερο ύψος καταστήματος 2,59μ και ελεύθερο ύψος παταριού 2,34μ.

Το πρόβλημα είναι ότι κατα ΓΟΚ ΄55 το ελάχιστο ελεύθερο ύψος καταστήματος κάτω από πατάρι είναι 3,00μ., κατά ΝΟΚ το ελάχιστο ελεύθερο ύψος είναι 2,65μ.

Στο μόνο που μπορώ να βασιστώ είναι ο Κτιριοδομικός Κανονισμός που με 2,40. ελεύθερο ύψος με καλύπτει, αλλά είναι αυτό σωστό κατά στην άποψή σας?

Ευχαριστώ!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

βασει του αρθ.31&4 γοκ/55 το ελευθερουψοσ κατω απο παταρι ειναι 2,40 και ισχυει απο 26/7/59 φεκ 167Α/59 το υψος του νοκ(2,65)δεν το λαμβανεισ υποψιν διοτι ισχυει απο εφαρμογησ του νοκ/12 για νεα κτιρια

 

 

Edited by Manolis gon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.