Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

Καλησπερα, παρακαλω οποιος μπορει να μου λυσει μια απορια.

 

Σε κτηριο με δυο ισογεια καταστηματα (φαρμακειο και καφετερια), α' και β' οροφο κατοικιες, ο πελατης με την καφετερια θελει να νοικιασει την κατοικια του α οροφου γιατι στο καταστηματου εχει ενα αποχωρητηριο και περιοριζεται με τα καθισματα.

 

Πως θα μπορουσε να γινει αυτο?? Υπαρχουν πραγματα που με κανουν σκεπτικη: α) ειναι κατοικια β) το ισογειο καταστημα δεν συνδεεται αμεσα με την καφετερια αλλα μεσω της ξεχωριστης κοινοχρηστης εισοδου και κοινοχρηστου κλιμακοστασιου

 

Θα μπορουσε ισως να θεωρηθει ολος ο α οροφος ως βοηθητικος χωρος για την καφετερια μιας κ δεν θελει να εχει τραπεζοκαθισματα εκει αλλα μονο την τουαλετα, ενα χωρο γραφειου και καποιον αλλο αποθηκευτικο χωρο.

 

Σας ευχαριστω πολυ 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θεωρώ ότι με την συναίνεση του διαχειριστή η της πλειοψηφίας

κάνεις επέκταση της άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Ρώτησε ,βέβαια, πρώτα και το υγειονομικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις

 

1. δεν νομίζω ότι οι τουαλέτες μπορούν να είναι εκτός του καταστήματος και μάλιστα από κοινόχρηστη είσοδο πολυκατοικίας

2. Πες ότι θα μπορούσες το πρώτο να το ξεπεράσεις , Θα χρειαστείς και αλλαγή χρήσης του διαμερίσματος σε κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σας.

Για την έκδοση Βεβαίωσης Χώρου Κυρίας Χρήσης, πρέπει να έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο του ν.4178/2013;

Εκδίδεται από εμάς (ιδιώτες μηχανικούς), παρ.14-15, άρθρου 25, ν.4178/2013, σωστά; 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Καλημέρα σας,

 

Για έκδοση άδειας ΚΥΕ 50τ.μ ισόγειο και 50τ.μ. υπόγειο (το υπόγειο θα έχει μόνο βοηθητική χρήση) έχω ένα wc μόνο στο υπόγειο... 

 

1. Αναφέρεται κάπου (σε νομοθεσία) ότι το wc πρέπει να είναι στο ισόγειο?? Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι το wc στο υπόγειο...

2. Πρέπει να τοποθετηθεί καπνοδόχος στο κατάστημα. Χρειάζεται να βγεί κάποια άδεια?? Μπορεί να βγεί καπνοδόχος στην πρόσοψη του μαγαζιού (δηλαδή σην πρόσοψη της 3όροφης πολυκατοικίας, ή πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγεί σε άλλη όψη?? Χρειάζομαι και συναίνεση από τους ιδιοκτήτες??

 

Ευχαριστώ πολύ 

Edited by kostaras4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα.

Για να δω αν υπόγειο πληρεί τις προδιαγραφές για Κύριο Χώρο Χρήσης (όσον φορά στο φυσικό φωτισμό και αερισμό) τα ανοίγματα που βλέπουν σε κουρ ανγκλε προσμετρώνται?

Ευχαριστώ.

Edited by kikonas
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε κτίριο στην Αθήνα, ο ισόγειος όροφος έχει χωριστεί σε 3 καταστήματα. Το κτίριο ανεγέρθηκε με άδεια του 1955 και δεν ξέρω αν το ισόγειο στην αρχική άδεια ήταν ενιαίο ή διαχωρισμένο σε 3. Το κατάστημα αναφέρεται μόνο στο συμβόλαιο αγοράς πως διαμορφώθηκε με κληρονομιά το 1972.

 

Δηλαδή, ξέρω μόνο ότι η χρήση του είναι κατάστημα αλλά δεν ξέρω εάν σαν χώρος ήταν έτσι εξαρχής ή προέκυψε από αυθαίρετο διαχωρισμό.

 

Στην θέση μου θα δίνατε β.χ.κ.χ. ή θα κοιτάγατε για διαμερισμάτωση ?

Link to comment
Share on other sites

Την πραγματική αρχική διαρρύθμιση που θα τη βρεις ώστε να στηρίξεις τη διαμερισμάτωση? Υπάρχει εγκεκριμένη κάτοψη της αδείας. Υπάρχει κάποιο βοηθητικό στοιχείο πάνω στο φύλλο αδείας που να αναφέρει κάποιον αριθμό καταστημάτων?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω την περίπτωση ενός κτιρίου όπου κατασκευάστηκε με 2 οικοδομικές άδειες.Η 1η βγήκε το 1973 για ισόγεια αποθήκη και η 2η το 1976 για προσθήκη ορόφου.Το 1983 έγινε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου το ισόγειο έχει περιγραφεί σαν κατάστημα και όχι σαν αποθήκη.Για αρκετά χρόνια,σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη,το ισόγειο πράγματι λειτουργούσε σαν κατάστημα.Τώρα θέλει κάποις πελάτης μου να το ενοικιάσει και να το κάνει αρτοποιείο και χρειάζεται βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως για κατάστημα.Πώς μπορώ να δώσω τέτοια βεβαίωση αφού στην άδεια ο χώρος φαίνεται αποθήκη και δεν έχω στοιχεία ότι λειτουργούσε από τότε μέχρι σήμερα σαν κατάστημα??Μου είπαν ότι υπάρχει μια παλιά εγκύκλιος που αναφέρει ότι αν έχει γίνει κάποιο συμβόλαιο σύστασης και η αποθήκη φαίνεται κατάστημα,δεν έχω πρόβλημα να δώσω βεβαίωση.Γνωρίζεις κάποιος κάτι για αυτήν την εγκύκλιο??Ποιά είναι και τί ακριβώς λέει???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.