Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελείωσα και τώρα τί;


jokerelec

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Τελείωσα και εγώ πρόσφατα το ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων.Τώρα τί κάνουμε??

Λοιπόν στο θέμα τώρα

 

ερώτηση:

1.Υπάρχει πιστοποίηση για AutoCad και αν ναι τι πρέπει να κάνω?

2.Τα αγγλικά μου δεν είναι και πολύ καλά αλλά ούτε και πολύ άσχημα.Λογικά θα πρέπει να βγάλω κάποιο χαρτί το IELTS(ίσως χρειαστεί και για το εξωτερικό) ή έχετε κάποιο άλλο να μου προτείνετε?

3.Να το σκεφτώ για κάποιο εγχώριο μεταπτυχιακό ή να το αφήσω καλύτερα?

 

ΥΓ.Πολλές ερωτήσεις να με συγχωρείτε....

Edited by jokerelec
Link to comment
Share on other sites

1) Υπάρχει πιστοποίηση για το AutoCAD αλλά δεν ξέρω που μπορεί να σου χρειαστεί. Πιθανόν αν έχετε κάνει στην σχολή σου να σου δίνει η ίδια η σχολή βεβαίωση

2) Τα Αγγλικά είναι πάντα χρήσιμα. Ξεκίνα να τα δουλεύεις!!!! Το τι πτυχίο θα δώσεις εξαρτάται τι το χρειάζεσαι. Για μεταπτυχιακές σπουδές έξω συνήθως ζητάνε TOEFL. Για δουλειά-μετανάστευση IELTS. Για να έχεις μια γρήγορη και εύκολη (σχετικά) πιστοποίηση δώσε TOEIC.

3) Αν έχεις περιθώριο χρόνου και χρημάτων κάνε οπωσδήποτε μεταπτυχιακό. Θα σε συμβούλευα να το κάνεις έξω. Αλλά δεν ξέρω πόσο βαστάει η τσέπη σου...

 

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις και καλή σταδιοδρομία....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου

Για τα αγγλικά σκεφτόμουν το IELTS για μεταπτυχιακές σπουδές γίνεται δεκτό ή εξαρτάται καθαρά απο το Πανεπιστήμιο στο οποίο κάνεις αίτηση??

Ναι έχουμε κάνει αλλά πιστοποίηση δε δίνουν (όπως για την χρήση Η/Υ).Έχεις να μου προτείνεις τπτ?σε κάποιες (=λίγες) θέσεις εργασίας ζητάνε...

Link to comment
Share on other sites

Καλή τύχη συνάδελφε και από εμένα.

 

Για μεταπτυχιακό στην Βρετανία ζητάνε το IELTS. Δεν είναι πτυχίο Αγγλικών, είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Έχει ισχύ 2 ετών. Το ζητούνε όλα τα Πανεπιστήμια. Κάποια ζητούν αντί για IELTS, TOEFEL, τα οποία πρέπει και να τους προσκομίσεις. Lower και Proficiency δεν αναγνωρίζονται. Πιστοποίηση γνώσης προγράμματος Η/Υ για το δημόσιο μόνο χρειάζεσαι (για τα μόρια). Παρακολούθησε μαθήματα για να μάθεις και όχι για το χαρτί, το οποίο δεν νομίζω να στο ζητήσει εργοδότης. Δεν θα σου πει κανείς φέρε μου το χαρτί να το δω.

 

Μεταπτυχιακό να κάνεις αν μπορείς οικονομικά να το υποστηρίξεις, με πλάνο να ριζώσεις στο εξωτερικό όπου και θα προκόψεις μακράν πιο εύκολα απ' ότι στην χώρα που "σε σπούδασε".. Όχι σαν μερικούς-μερικούς από εμάς, που το στρατιωτικό μας γύρισε πίσω και μας ********** :)

 

Να ρίχνεις και καμιά ματιά στο ΤΕΕ της περιοχής σου που και που. Έχει καλά σεμινάρια και ημερίδες.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Ωπ αυτό με τα δύο έτη τώρα το πρόσεξα μετά την πάροδο τους τι κάνουμε; δεύτερον σ αυτό δε μένεις έτσι δηλαδή δεν έχει "κόψιμο" απλώς εξαρτάσαι καθαρά απο την βαθμολογία ; και τρίτον τι μου προτείνεις να κάνω ielts ή κάποιο άλλο;

Link to comment
Share on other sites

1) Δες τι ζητάει το Πανεπιστήμιο. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις μεταπτυχιακό άχρηστο είναι το ΙΕLTS. Μετά τα δύο χρόνια αν δεν έχεις πάει ακόμα, λήγει και ξαναδίνεις.

Βρες πρώτα αντικείμενο. βρες πανεπιστήμιο, λύσε το οικονομικό, μετάφρασε τα χαρτιά σου, κάνε αίτηση, δώσε για IELTS, αν σε δεχτούν ψάξε για σπίτι, κλείσε εισιτήρια, πάνε και ένα μήνα πριν να διασκεδάσεις κιόλας. Έχει πολλά -πάρα πολλά- θέματα στο φόρουμ για αυτή την λύση. Δεν "μένεις".

 

2) Βαθμολογείσαι και κατατάσσεσαι με βάση τον χειρισμό της γλώσσας. Συνήθως ζητάνε από 6.30 και πάνω. Ψάξε για περισσότερα στο British Council..

 

3) Δες τι ζητάει το Πανεπιστήμιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ωραία κύριοι συνάδελφοι. Το πήρα το πτυχίο, γράφτηκα και στην ε.ε.τ.ε.μ. , και τώρα τι; Να πάω να γραφτώ στον ο.α.ε.ε.; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος; Να δουλεύω με ι.κ.α. ; Και αν θέλω να ανοίξω γραφείο τι χρειάζομαι, οχι από εξοπλισμό αλλά από έγγραφα και υπηρεσίες;Έχετε κάποιο βιβλίο,κάποιο φ.ε.κ., κάποια ιστοσελίδα που βοηθάει;

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Αν βρεις εργασία ως μισθωτός τότε ο εργοδότης σου πρέπει να σου πληρώνει το ΙΚΑ.

Αν θες μπορείς να δραστηριοποιηθείς ως ελ. επαγ. ανοίγοντας βιβλία Β΄κατηγορίας στην ΔΟΥ σου και να γραφτείς στον ΟΑΕΕ. Έτσι μπορείς να βρεις εργασία και με σύμβαση αλλά και να ανοίξεις δικό σου γραφείο.

Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

 

Καλημέρα,

 

aquar: => http://www.michaniko...D-%CE%A4%CE%95/ Τα γράφω αναλυτικά...

 

Δεν κοίταξα καθόλου σε αυτά τα υποφόρουμ,τα γράφεις αναλυτικα,το χω. :mrgreen: .

 

 

Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις.

 

Αν πελάτης ζητήσει τοπογραφικό διάγραμμα ενός οικοπέδου για κάποιον λόγο. Θα το μετρήσω, θα το σχεδιάσω, ... αυτά. Ο σκοπός του διαγράμματος, το υπόμνημα, η όποια τεχνική έκθεση που θα το συνοδεύει, μου είναι τελείως άγνωστα, και δεν γνωρίζω που θα ψάξω για να βρω τέτοιες πληροφορίες.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.