Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού και κιοσκι στη ταρατσα


Recommended Posts

Σε δώμα πολυκατοικιας εχει κατασκευαστει ενα κιοσκι μη εφαπτόμενο με τους τοίχους του διαμερίσματος του δωματος.Για συναίνεση δεν υπάρχει περίπτωση.Μπορω να δώσω βεβαίωση ,θεωρώντας οτι η αυθαιρεσία αφορά όλους τους συνιδιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

Αν το δώμα είναι κοινόχρηστο και δεν υπάρχει κάποια αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος, δεν εξετάζεις τις αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους για την βεβαίωση μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη δινω τη βεβαιωση;(o ιδιοκτητης του διαμερισματος εχει κανει το κιοσκι)

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις και την Η6 αναφέρεται ότι ..."οι κοινοκτητοι και κοινόχρηστοι χώροι δεν ελέγχονται και δεν αποτελούν αντικείμενο της βεβαίωσης"

Αναφέρεται και στο Ν. 4030 άρθρ. 49 παρ. 4. Άρα, αν το διαμέρισμα δεν έχει αυθαιρεσίες και δεν έχει αποκλειστική χρήση (συμβολαιογραφικά) στο χώρο του δώματος θεωρώ πως δίνεις κανονικά βεβαίωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

(o ιδιοκτητης του διαμερισματος εχει κανει το κιοσκι)

Είναι αδιάφορο για τον νόμο ποιος πλήρωσε το κιόσκι.

Αυτό όμως που έχει κομβικό ενδιαφέρον και επηρεάζει είναι σε ποιον ανήκει σύμφωνα με τους τίτλους το κιόσκι ή όποια άλλη δομική κατασκευή που εξετάζουμε για βεβαίωση μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

οι Μηχανικοί που θα υπογραφουν βεβαίωσεις πατέντα κιόσκι να δω τι δώρο θα τους περιμένει όταν αρχίσουν οι κόντρες οι συνιδιοκτήτες....

Link to comment
Share on other sites

το κιοσκι ειναι αυθαιρετο....αποκλειστικη χρηση ταρατσας δεν υπαρχει.....αρα λοιπον το κιοσκι ειναι αυθαιρεσια ολων των συνιδιοκτητων...;με το γραμμα του νομου .....(βεβαια ας μη γελιομαστε το κιοσκι βολευει τον ιδιοκτητη του διαμερισματος..)

δηλ.υπαρχουν 2 λυσεις;α.αλλαγη στη συσταση για αποκλειστικη χρηση ταρατσας και νομιμοποιηση κιοσκι-εκδοση βεβαιωσης(βελτιστη κατα τη γνωμη μου)η β.εκδοση βεβαιωσης για το διαμερισμα και κιοσκι αυθαιρετο στη ταρατσα (μη νομιμοποιημενο )....το α. δεν το βλεπω πιθανο ,το β στεκει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.