Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAP2000, Etabs της CSI


Γιώργος Πατσώνας

Recommended Posts

θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τα προγράμματα SAP2000 & ETABS.Συγκεκριμένα:

-Μπορούν να εφαρμοστούν για μελέτες στην πράξη και ειδικότερα στην Ελλάδα; (δηλαδή περίεχουν τους Ελληνικούς κανονισμούς ; πχ ΕΑΚ εφαρμογή ικάνοτικού σχεδιασμού) Υπάρει κάποιο πρόβλημα (π.χ. στην πολεοδομία) εάν η μελέτη γίνει με κάποιο απ' τα δυο προγράμματα;

-Είναι ευχρηστα σε σχέση με τα πιο 'εμπορικά προγράμματα' δεδομένων όμως των αυξημένων τους δυνατοτήτων;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1)Δεν περιέχουν τους ελληνικούς κανονισμούς.Δεν κανουν ικανοτικό σχεδιασμό. Το ETABS στην τρέχουσα έκδοσή του εχει design με EC2(EN1992-2004) και EC3 (δυστυχώς την παλιά έκδοση ENV1993-1-1). To SAP αν δεν κάνω λάθος έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες + και άλλες δυνατότητες Αναλυσης για πιο περιεργες κατασκευες.

Σίγουρα σαν ΑΥΤΟΝΟΜΑ τα προγράμματα αυτά δεν μπορούν ανα χρησιμοποιηθούν για μελέτες στα ελληνικά δεδομένα. Χρειάζεται συνδυασμός ή με home made software ή excels ή χεράκι...Ο συνδυασμός ETABS+Stereostatika καλύπτει τις απιτήσεις αυτέςκαθώς διαστασιολογεί με ΕΑΚ+ΕΚΩΣ. ¨οσον αφορά την αξιοπιστία του συγκεκριμένου προγράμματος μη με ρωτάς...Παλιότερα ακούγονταν άσχημα σχόλια, τελευταία δυο χρόνια πολύ καλύτερα..δεν το έχω δουλέψει.

 

2) Τα πιο εμπορικά προγράμματα, και δη αυτά της ελληνικής αγοράς είναι σαφ΄'ως πιο έυχρηστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για σας,

 

Είμαι καινούργιος μηχανικός και ψάχνω ένα πρόγραμμα για στατικά για μεταλλικά/σύμικτα κτήρια. Βέβαια το μπετόν δεν το αποκλείουμε αλλά ο κύριος προσανατολισμός μου είναι προς τα εκεί. Έχω διαβάσει αρκετά αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας μεταξύ των 2 προγραμμάτων η κάποιο άλλο αν έχετε υπόψη σας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς πρωτα να διαβασεις όλα τα Post που αναφέρουν αυτά τα 2 προγράμματα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση. Θα βρείς πάρα πολλές πληροφορίες και link για demo και ιστοτόπους εταιρειών. Μετά μπορείς να επανέλθεις.

 

 

Παρακαλώ μην βαριέστε να ψάξετε το forum πρίν τοποθετήσετε την ερώτησή σας.

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει τα περισσότερα αλλά για το ETABS δεν λένε πολλά.Για το ROBOT κατέβασα ένα DEMO απο ένα Link που υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί.Το αρχείο λέει οτι δεν είναι καλό.Πιο πολύ ηθελα τη γνώμη μηχανικών για το ETABS και τη τελευταία του έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι..ουσιαστικες αλλαγες δεν εχει. Τα ξαναειπα παραπανω, βασικη του ελλειψη η υποστηριξη ΕΑΚ ΕΚΩΣ2000, εκτος αν πας με Ec2. Καλο προγραμμα. Οι βελτιωσεις που κανουν τελευταία αδιάφορες. Ειδικα η τελευταία που την πολυδιαφημίσανε μόνο προσθήκη υποστηριξης με το Revit εχει καινουριο.

Ουτε wind loads κατα EC1, ουτε deisgn συμμικτων κατα EC4. Εχει ενα design συμμικτων κατα αμερικανικους κανονισμούς που λένε απο τη CSI Hellas ότι είναι κοντινό αλλά μην το επιχειρήσεις αν δεν το τσεκάρεις πρώτα.

Design κολώνες και τοιχώματα (wall) εχει μονο κατα αμερικανικο. Μην το διανοηθείς..ομοίως με πριν.

 

Αν θες κατι αλλο πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αναφέρεις οτι αν το πάρεις σε συνδιασμό με το Στερεοταστικα διαστασιολογεί με ΕΑΚ+ΕΚΩΣ. Ο συνδιασμός αυτός έχει ανεμικά φορτία και design κατα EC4?κάνει Design σε κολώνες και τοιχώματα?

Link to comment
Share on other sites

Οχι. Αποτελεσματα φορτισεων απο το ETABS το STereostatika παιρνει μονο για τα loadcases του σεισμου και τα ιδια βαρη. Οχι για ανεμο. Αρα για μεταλλικα αχρηστη η διασυνδεση.

Επισης τοιχωματα δεν αναγνωρίζει το Stereostatika αν εχουν λυθει με πεπερασμενα στο ETABS..

Επισης μοντελο του ETABS δεν μπορει να σταλει στο Stereostatika αν δεν εχει δημιουργηθεί απο πριν στο STereostatika...

ΜΕ λιγα λογια για επιλυση θεμελιωσης μεταλλικου ξεχασε το λογω των παραπανω λογων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.