Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση καταλληλότητας ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού


tolisilias

Recommended Posts

συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι η βεβαίωση καταλληλότητας ηλεκτρ. και μηχανολογικού εξοπλισμού. Μου ζητήθηκε για κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια). Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει αν είναι απλά μια υπεύθυνη δήλωση ή αν πρέπει να συνταχθεί τεχνική έκθεση και ίσως αν χρειάζεται σχέδια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μια βεβαιωση που λεει οτι ο ηλεκτρομηχανολογικος εξοπλισμος του καταστηματος ειναι συμφωνος με τη νομοθεσια, τους κανονισμους, οτι λειτουργει καλως κτλ κτλ

Προσεχε τι υπογραφεις.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ'όλα να σε ευχαριστήσω για τη γρήγορη απάντηση. Δηλαδή είναι μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 στην οποία δηλώνω υπεύθυνα ότι "ο ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι κατάλληλος και σύμφωνος με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς ενώ διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί καλώς". Γνωρίζεις μήπως σε ποιά νομοθεσία και κανονισμούς αναφέρεται αυτό; Εννοείται ότι πριν υπογράψουμε οτιδήποτε, προηγείται αυτοψία και έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

Για την ηλεκτρολογικη εγκατασταση και εξοπλισμος ισχυει ο κανονισμος ελοτ hd 384. Για την μηχανολογικη εγκατασταση τωρα, αν το καταστημα εχει πχ ανελκυστηρα κοιτας την αναλογη νομοθεσια. Αν γινεται χρηση υγραεριου κοιτας τον τεχνικο κανονισμο εγκαταστασεων υγραεριου. Και παει λεγοντας.

 

Το θεμα ειναι οτι οπως συνηθως ολο και κατι δεν θα ειναι ΟΚ. Και εδω ερχεσαι εσυ, που απο την μια δεν θα θες να χασεις τη "δουλεια", απο την αλλη θες ο διοκτητης να διορθωσει τις ελλειψεις.. Ενω αυτος δεν θα θελει να ασχοληθει και να μπει σε εξοδα.

 

Η θεση σου λεπτη, και η ευθυνη σου αν υπογραψεις για εγκατασταση με σοβαρες ελλειψεις μεγαλη. Ειναι μην σου τυχει.

Προσωπικα σε κατι λιγα μαγαζια που εχω ασχοληθει εβαζα τον ιδιοκτητη να ζητα υπογραφη για τα ηλεκτρολογικα απο τον εγκαταστατη ηλεκτρολογο του...

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δε με καταλαβες.

Δεν ειπα να την υπογραψω εγω.

Ρωταω αν πχ ενας ηλεκτρολογος, οχι ΤΕ ή ΠΕ, εχει αυτο το δικαιωμα.

(νομιζω οτι και οι ηλεκτρολογοι απο τα ΤΕΕ εχουν δικαιωμα για αδεια εγκαταστατη)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν το είπα για σένα....Απλά ανάμεσα στις Η/Μ ειδικότητες στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Φαντάζομαι υπάρχει κάποιο όριο ισχύος πχ που μπορεί κάποιος ΠΕ, ΤΕ, ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

Το ερωτημα ειναι απλο.

Ενας ηλεκτρολογος (οχι ΤΕ ή ΠΕ) που εχει αδεια εγκαταστατη (αν μπορει να εχει, δεν το ξερω) μπορει να δωσει τετοια βεβαιωση?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι απλο. Αν η αδεια του καλυπτει την ισχυ της εγκαταστασης μπορει να υπογραψει.. Αλλα πχ αν η αδεια του ειναι μεχρι χ kW και η εγκατασταση ειναι 2χ kW προφανως δεν μπορει. Ποιος θα ελεγξει αν η βεβαιωση του ειναι νομιμη και καλυπτεται απο την ταξη αδειας του βεβαια... τι να λεμε τωρα

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.