Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Clasic ή climate δεδομένα απο pvgis?


οδυ

Recommended Posts

και κατι άλλο, για 2,2 kw(ηλιουπολη για βορρα(180) σε κεραμοσκεπη(14 μοιρες κληση) μου βγαζει 2310kwh το χρονο.Συγκρινοντας το με το ιδανικο, νοτος 30 μοιρες (0 αζιμουθιο) εχω 3390kwh, συγκρινοντας τα βγαζω απωλειες:

 

στα 100 εχω 3390 kwh

στα ? εχω 2310 kwh αρα βγαζω αποδοση 68,1 και οποτε οι απωλειες ειναι 32% αρα δεν συμφερουν πλαισια απο το βορρα, ετσι δεν είναι ή κανω λαθος? Υπαρχει κάποιο όριο απωλειων?

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το πιο σωστο αναμεσα στα climate-classic δεδομενα εινα να πάρεις το μεσω όρο και τον δυο!Δεν είναι απολυτα σωστο να παιρνεις μονο τα climate δεδομενα που είναι μεσω δοριφόρου.Σε ενα δαλογο που είχα με έναν γνωστο ενος φίλου μου ο οποιος ασχολειται στην δουλεια του μονο με τέτοια δεδομενα ,μου είπε οτι ναι μεν τα climate δεδομενα είναι καλυτερα αλλα πρεπει να λαμβανονται υποψην και τα clasic p.x εστω οτι εχεις 7000kw παραγωγη ετησια για climate, και 6200 γαι classc τοτε δεν παιρνουμε τα μεγαλητερα οπως κανουν οι περισσοτεροι αλλα τον μεσο ορο: (7000+6200)/2=

6600! Πιστευω οτι αυτος ο αρυθμος ειναι πιο συντιριτικος σε σχεση με το 7000 που αν δεν το βγαζει στην πραγματικοτητα με τα πανελ δεν θα εχουμε και τα αναμρνομενα αποτελεσματα!

Link to comment
Share on other sites

στη πραγματικότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, θα έλεγα το climate είναι ήδη σχετικά συντηρητικό, το classic δεν το συζητάμε καν είναι όχι απλά συντηρητικό,είναι τελείως λάθος.

Climate και είσαι μέσα στις προβλέψεις χωρίς φόβο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.