Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μονοσωλήνιο ή δισωληνιο σύστημα


tektonas80

Recommended Posts

XWRIO TAKTOPOIHSH1-Model.pdfΣυνάδελφοι για σας. Έχω ένα σπίτι όπως θα δείτε και στην κάτοψη. Το σπίτι είναι του ’85. Θέρμανση δεν είχε τοποθετηθεί τότε καθώς δεν ήταν μόνιμη κατοικία. Θέλω λοιπόν να περάσω θέρμανση με χαλκοσωλινες και το λέβητα στην αποθήκη. Το θέμα είναι δεν ξέρω πως θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση. Ο υδραυλικός μου λέει να κάνουμε 2 γραμμές με μονοσωλήνιο διότι με το δισωληνιο θα γεμίσουμε σωλήνες. Τι λέτε καμία ιδέα τι να κάνω? Edited by tektonas80
Link to comment
Share on other sites

Δες κατω μια προχειρη εικονα πως θα γινει με μονοσωληνιο 2 γραμμων..

 

post-27993-0-87919300-1338057347_thumb.png

 

Μπορει να γινει και αλλιως η κατανομη των σωματων ..Συνηθως ωε=ς τελευταιο μπαινει του μπανιου..

 

Και καθε γραμμη μπορει να εχει μεχρι 4 με πεντε σωματα..αλλα βαζουν το πολυ 3..

 

Τωρα περιμενε και απο κανεναν αλλον να σε κατατοπισει ...

 

Εγω πιο πολυ μιλαω επειδη τα εχω διαβασει αυτα..δεν τα εχω δει στην πραξη ,....

 

Μαθαινω ακομα,...

 

Υ.Γ: Δες και εδω θα σε λυθουν μερικες αποριες..

 

Και οντως το δισωλινιο θα σου βγει πιο ακριβο στα εργατικα...

 

edit: Ξχασα να βαλω στο σχεδιο τον συλλεκτη οπου θα ερχεται το ζεστο νερο και θα φευγει το κρυο...

 

Μικρο το κακο... :mrgreen:

Edited by agoratos56
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φίλε εάν δεις το σχέδιο έχω σχεδίαση τα σώματα το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να πάνε από το πάτωμα γιατί έχω παρκέ. Πρέπει να είναι εμφανείς στο τοίχο.Για τα εργατικά έχω το συνεργείο μου, το πρόβλημα είναι ότι θα έχω πολλούς σωλήνες

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δώσεις και άλλα στοιχεία για να μπορεί κάποιος να απαντήσει.

Το βασικότερο είναι ποιες οδεύσεις υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε εάν δεις το σχέδιο έχω σχεδίαση τα σώματα το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να πάνε από το πάτωμα γιατί έχω παρκέ. Πρέπει να είναι εμφανείς στο τοίχο.Για τα εργατικά έχω το συνεργείο μου, το πρόβλημα είναι ότι θα έχω πολλούς σωλήνες

 

Δεν το προσεξα σορυ..αρα ακυρο αυτο που εκανα εγω..

 

Δες στο λινκ που εδωσα..το δισωλινιοσυστημα ομπρελα..που ξενιναει απο πανω..αλλα και παλι θα εχεις προβλημα με τα ηλεκτρολογικα..

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις σιριζα στον τοιχο και να τα καληψεις με σοβατεπι.. Η με μια κατασκευη ξυλο..

Link to comment
Share on other sites

Δισωλήνιο με χαλκοσωλήνες στον τοίχο χαμηλά. Η διακλάδωση γίνεται από σώμα σε σώμα (Για την ακρίβεια από την γραμμή προς κάθε σώμα). Το μήκος των σωληνώσεων με το συγκεκριμένο σύστημα, είναι ίδιο με του μονοσωληνίου. Και τα σώματα μικρότερα. Είναι η λύση που κατά κόρον εφαρμόζεται σε κατοικίες που δεν έχουν σύστημα θέρμανσης από κατασκευής τους.

 

Και λέω δισωλήνιο γιατί το μονοσωλήνιο θέλει μελέτη για να λειτουργήσει σωστά. Αφού απευθύνθηκες απευθείας σε υδραυλικό, αυτός φαίνεται ότι θα ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό και συνεπώς δεν θα υπάρχει μελέτη.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα δισωλήνιο.

Στο μονοσωλήνιο θέλει καλή μελέτη, όπως είπε και η nikmmech, θέλει όμως και προσοχή στην χρήση του.

 

Σε αντίθεση με το δισωλήνιο, στο μονοσωλήνιο δεν μπορείς να απομονώσεις ένα δωμάτιο αν δεν χρησιμοποιείται. Συγκεκριμένα:

1) είτε θα βάλεις απλές βάνες και αν κόψεις την παροχή νερού σε ένα σώμα θα κοπεί σε όλο το κύκλωμα, άρα και στα υπόλοιπα σώματα του κυκλώματος

2) είτε θα βάλεις τετράοδες βάνες στο κάθε σώμα για να μπορείς να απομονώσεις μόνο ένα αλλά τα υπόλοιπα σώματα στο κύκλωμα θα ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία και στα αντίστοιχα δωμάτια μπορεί να αισθάνεσαι ασφυκτική ζέστη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν κάνω δισωλινιο από εκεί που είναι ο λέβητας σε κάθε γραμμή θα φεύγουν 8 σωλήνες έτσι δεν είναι? Το πρόβλημα μου είναι ότι θα υπάρχουν πολλή σωλήνες. Έχω φίλους μηχανολόγους μπορώ να κάνω και μελέτη αν θέλω. Δεν ξέρω τι να κάνω από άποψη απόδοσης και αισθητικής, καθώς το σενάριο να σκάψω τοίχους και να τους θάψω και μετά να σοβατίσω έχει μπελά. Από την άλλη μου είπε ο υδραυλικός να κάνω μονοσωληνιο και να αύξηση την διατομή του χαλκοσωλήνα στα πρώτα σώματα και σταδιακά να την μείωση. Για την όδευση η μόνη λύση είναι να πάνε οι σωλήνες πάνω από το σοβατεπί. Σκέφτηκα μήπως θα μπορούσαν να πάνε πάνω από την πλάκα οροφής αλλά έχει στέγη εκεί και στις άκρες το ύψος είναι τόσο χαμηλό που δεν μπορείς να δουλέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε για την πάνω σειρά των σωμάτων έτσι όπως τα σχεδίασε ο agoratos56, θα ξεκινούν 2 σωλήνες από το λέβητα και πριν κάθε σώμα θα διακλαδώνεται προς αυτό η παροχή. Αν το σπίτι είναι στη βόρεια Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι έτσι κατασκευάζεται από τους υδραυλικούς. Επίσης, είναι πολύ πιθανό αυτό το σύστημα να το θεωρούν μονοσωλήνιο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως. Είναι δισωλήνιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.