Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

Συνάδελφοι γνωρίζω ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει φύλλο συντήρησης λέβητα για την έκδοση ΠΕΑ αλλά πως το αντιμετωπίζεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει? Τι βαθμό απόδοσης χρησιμοποιείτε? Γιατί σίγουρα είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει φύλλο συντήρησης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τους ζητάς να κάνουν συντήρηση κι όταν σου φέρουν το φύλλο συντήρησης προχωράς ή αλλιώς δεν παίρνεις τη δουλειά.

Φιλική συμβουλή. Μην ξεκινήσεις την επιθεώρηση αν όταν πας στο κτίριο δεν σου παραδώσουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα και αυτό. Μια φορά την είχα πατήσει έτσι έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την επιθεώρηση, με την υπόσχεση πως "θα σας το φέρω" και στο τέλος μου είπαν "ξέρετε δεν συμφωνούν και οι υπόλοιποι ένοικοι". Τα παράτησα χάνοντας και τη δουλειά και το χρόνο μου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και πρεπει να εχεις φυλλο συντηρησης τελευταιου ετους, αν βρεις και παλαιοτερων ετων, ακολουθησε τα, αν δε συμφωνουν στη νεα συντηρηση του λεβητα

Υπαρχουν πολλοι συντηρητες που δεν αφηνουν καν φυλλο συντηρησης, ενω υπαρχουν και διαχειριστες-ιδιοκτητες που εχουν τις στοιχειωδεις γνωσεις και απλως τον καθαριζουν μονοι τους.

Το πρεπον ειναι να βγαλεις νεο φυλλο συντηρησης

Μπορεις επισης, με μειωμενο κοστος, να φερεις συντηρητη να κανει απλώς μετρησεις και να τις καταγραψει σε φυλλο συντηρησης

Η, στην τελικη, παρε ενα τηλεφωνο το συντηρητη να στα πει, εστω, προφορικα...

Ολοι οι λεβητες πανω-κατω (εντελως μπακαλιστικα) δουλευουν με συγκεκριμενα στοιχεια και δεδομενα, οταν συντηρηθουν. Τωρα αν η αποδοση δεν ειναι 90% αλλα 87%, λιγο επηρεαζει αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Πόσες επιθεωρήσεις έχετε κάνει με χαρτί από αναλυτή καυσαερίων;

 

Δε γνωρίζω στην Αθήνα τι γίνεται αλλά στην επαρχία σε κοιταζουν με ανοιχτό στόμα αν τους μιλήσεις για αναλυτή. Τι προτείνετε, να μην κάνουμε ΠΕΑ στην επαρχία;

 

Ο κ.Περδίος σε σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών υποστήρηξε όταν δεν έχουμε χαρτί από αναλυτή να τον θεωρούμε ίσο με 0,87.

Link to comment
Share on other sites

Άσε τον "δάσκαλο" τι λέει. Αυτό που γράφει (χειρόγραφα) ο συντηρητής παίρνεις. Φτάνει να είναι συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία και με σφραγίδα. Κρατάς αντίγραφο στο αρχείο σου ώστε να είσαι καλυμμένος και τέλος.

 

Μη νομίζεις και στην Αθήνα κι αλλού το ίδιο συμβαίνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβανω οτι στην επαρχία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρεις χαρτί από αναλυτή καυσαερίων....

 

Ας με διαψευσουν άλλοι συνάδερφοι..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όποτε ζήτησα μου βγάλανε. Στην περιοχή μας (στην επαρχία) έχει 2-3 καυστηραντζήδες. Μια χαρά τους βρίσκουν και καλό τους κάνει. Σε ένα μήνα το βγάζουν το 60άρι του καυστηραντζή από την οικονομία στο καύσιμο. Απλώς δεν τους δίνω τον αέρα ότι νομίζουν ότι μπορεί να βγει και αλλιώς. <<Πρέπει να βγάλεις φύλλο ελέγχου......>>.

 

Υπάρχουν ίσως και περιοχές (π.χ. νησιά) που θα πρέπει να τον φέρεις από μακρυά.

 

ΚΑΙ εισηγητής σε σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών ο κ. Πέρδιος. Να διδάσκει τί; Πως να βγάζουμε τα άσκοπα ΠΕΑ; Ωραίος........... Τα φράγκα να πέφτουν.

 

Φίλε Βιτρούβιε. Αν αναφέραμε στο φόρουμ τι περδιές άκουσα ο καθένας απ' τον οποιοδήποτε, θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί. Ο Μίλτος θα το είχε κατεβάσει το τόπικ.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβανω οτι στην επαρχία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρεις χαρτί από αναλυτή καυσαερίων....

 

Όχι και αδύνατο.

 

Εδώ είναι αρκετά συνηθισμένη. Σε κάθε δική μου δουλειά έγινε σωστή ρύθμιση του καυστήρα (συνεπώς ανάλυση καυσαερίων), όπως κάνουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Από 5% που έβρισκα ΦΕ το 2011 έχω φτάσει κοντά στο 50% εφέτος ....

Αν δεν υπήρχαν οι "αχαρακτήριστοι" συνάδελφοι που για 100€ βγάζουν ΠΕΑ χωρίς ΦΕ τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα....

 

Υ.Γ.

Εννοείται ότι στο υπόλοιπο 50% ζητάω και βγάζουν ΦΕ....

Edited by pggiotas
Link to comment
Share on other sites

Ασχετο αλλά καλό.

 

Εχω παρατηρήσει τελευταία, σε μερικούς συναδέλφους με τα 100 ευρώ, ότι αυτά λειτουργούν ευεργετικά στις τηλεπαθητικές τους ικανότητες. Σαν την Βλαχοπούλου στην ταινία που έπαιζε το μέντιουμ <<ρίξε ένα κατοστάρικο>> στην τσαγέρα.

 

Εκτός της τηλεπαθητικής εξαγωγής του β.α. του λέβητα κάνουν και εξωσωματική περιήγηση στο προς επιθεώρηση κτήριο από το γραφείο τους. Να κάτι χρήσιμο που θα μπορούσε να μας διδάξει <<ο δάσκαλος>>.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.