Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

He makes money and PR Elias. Όχι σαν κι εσένα που μου κάθεσαι και ψάχνεις σκιάσεις κι αν είναι ή δεν είναι και γιατί και πότε είναι κάτι τοπικό σύστημα. Γι' αυτό και πρόκοψε ο άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρωτη φορα ακους εσυ ΠΕΑ εξ αποστασεως?

Ολα στο περιπου...

Βγαινει ενα ΠΕΑ...στο περιπου...

 

Εγω, μιας και πιασαμε τη συζητηση για ΦΕ λεβητα, εχω μια αλλη απορια...

Πηγαινεις σε οικοδομη με κεντρικη θερμανση τετοια περιοδο για επιθεωρηση

Οι συντηρησεις γινονται ως ειθισται καθε Σεπτεμβρη, πριν αρχισει να λειτουργει ο λεβητας και ειναι ετησιες...

Τωρα που μιλαμε ο λεβητας ΔΕΝ λειτουργει ενω το Σεπτεμβρη θα χρειαστει εκ νεου συντηρηση και εκ νεου φυλλο ελεγχου...

Αρα, ειτε εχω ΦΕ του Σεπτεμβριου που μας περασε και το χειμωνα λειτουργησε ο λεβητας ειτε οχι, ενα και το αυτο ειναι, μιας και για να εχω παλι τις ιδιες καταναλωσεις ως επι το πλειστον στη θερμανση, θα πρεπει να ξαναλειτουργησει για θερμανση ο λεβητας, αρα επικειται νεα συντηρηση. Οποτε αν αυτη δε γινει, παλι τα αποτελεσματα μου θα ειναι εικονικα...

Οποτε τι να το κανω το ΦΕ περιοδο που ο λεβητας δεν λειτουργει?

Link to comment
Share on other sites

Οι συντηρήσεις καλό είναι να γίνονται όταν σταματά ο λέβητας. Καθαρίζονται πιο εύκολα τα ελατήρια τους. Αν πας τώρα να κάνεις επιθεώρηση κι η συντήρηση - ρυμίσεις έγιναν αρχές Μάη, μια χαρά αποτελέσματα θα έχεις (αν έγιναν σωστά).

Link to comment
Share on other sites

Νταξ η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται και πολυψείρισμα πολύ περισσότερο στα παλιά κτίρια που πάνε Η....Τώρα αν ο β.α είναι 82% και όχι 85% μικρό το κακό...Αλλωστε και η καυσανάλυση δεν ξέρεις αν έγινε σωστά... Θα μου πεις είσαι καλυμμένος από την πλευρά σου, οκ.

Δε λέω, να γίνεται σωστή δουλειά, αλλά αν πχ το απένατι κτίριο είναι στα 20 μέτρα και το βάλεις 15...δεν χάνεις και τίποτα στη σκίαση..

Εχω την εντύπωση ότι για το ίδιο ΠΕΑ 2 μηχανικοί θα βγάζανε ψιλοδιαφορετικά αποτελέσματα, τάξη μεγέθους....Δεν λέω κατηγορία γιατί τότε σίγουρα κάποιος κάνει κάτι λάθος. Οχι ότι δεν συμβαίνει βεβαίως βεβαίως

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Και Ιούλη να θέλεις, θα έρθει ο καυστηραντζής με το μπετονάκι του και θα στο ρυθμίσει μια χαρά.

Το ΦΕ θα σου δώσει μια εικόνα (ανάλογα τον εκδίδοντα βέβαια) για το πως λειτουργεί ένας λέβητας σε ένα χρονικό διάστημα. Μπορεί να μην είναι η φωτογραφία της στιγμής αλλά λέει ότι αυτόν τον λέβητα τον νοιάζονται, τον συντηρούν και περίπου αυτή είναι η κατάστασή του.

 

Δεν συμφωνώ Ικαρε. Μπορείς σε κάθε πεδίο του προγράμματος να θεωρήσεις <<δεν έχει τόση σημασία αν είναι τόσο ή τόσο>>. Και να έχεις περίπου δίκαιο. Αν όμως αυτό το κάνεις σε αρκετά, στο τέλος θα έχεις ένα ΠΕΑ <<δεν έχει και τόσο σημασία>>. Δηλαδή αν τα input είναι στο περίπου το αποτέλεσμα θα είναι στο μακριά από το περίπου. Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ποιο είναι το <<σωστό>> και έπειτα είναι στην ευθύνη του καθενός να κάνει ότι νομίζει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και διαφορετική κατηγορία μπορεί να βγει Κώστα, όταν είναι οριακά. Το 1,41 δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει 1,40 επομένως κατηγορία Γ από Δ πρίν.

Link to comment
Share on other sites

Το κακό έχει παραγίνει και το ΤΕΕ δυστυχώς την αφήνει να υφέρπει συστηματικά.

Είμαι προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής στην επαρχία. Όσες φορές ζήτησα φύλλο ελέγχου καυστήρα οι ενδιαφερόμενοι το έβγαλαν και το έφεραν. Κάποιες φορές δυστροπώντας ίσως, αλλά τους εξηγούσα ότι είναι υποχρεωτικό και θα ωφελήσει και τους ίδιους.

Παρακολουθώ αυτές τις ημέρες σεμινάριο ενεργειακών επιθεωρητών και άκουσα από τον εκπαιδευτή ότι μπορώ να χρησιμοποιώ την ονομαστική ισχύ του λέβητα αντί για την πραγματική, και ότι ο βαθμός απόδοσης σχεδόν πάντα είναι ο ίδιος, και ότι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα. Στην ένστασή μου ότι χωρίς φύλλο ελέγχου καυστήρα δεν είναι δυνατόν να γίνει η επιθεώρηση μου ανταπάντησε, μέσα στην τάξη, ".. και εάν δεν υπάρχει τι θα κάνεις;". Αυτά. Ο εκπαιδευτής. Μπροστά στους υπόλοιπους που δεν είχαν ιδέα και προσπαθούσαν να μάθουν. Αυτή είναι η Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Πάνο και Ηλία, οκ έχετε δίκαιο...

Πάντως να πω την αλήθεια έχω χάσει 2 δουλειές από αυτό το Φ.Ε....Δεν έλεγαν με τίποτα να το φέρουν, μάλιστα ο ένας αρνούνταν πεισματικά να κατέβω και στο λεβητοστάσιο γιατί ο διαχειριστής έλειπε και δεν είχε κλειδιά...Εμαθα ότι και οι 2 βγάλαν ΠΕΑ από άλλον.

Απαράδεκτη η πρόταση τουλάχιστον σε σεμινάριο....Αμα ξεκινάς στραβά...

Σε άλλο σεμινάριο, ο άλλος είπε ότι στο περίπου βρίσκεις αποστάσεις από γειτονικά....γιατί στο περίπου υπολογίζεις το ύψος του απέναντι

Link to comment
Share on other sites

Το οτι θα το υπολογισεις στο περιπου ειναι δεδομενο...

Ποσοι οροφοι ειναι απο την πλακα του δικου σου και πανω? 3? 3Χ3=9

Δε νομιζω τωρα να πας να μετρησεις αν το υψος του οροφου ειναι 2,90 η 2,95 αντι για 3...

 

Τωρα για τις αποστασεις, με ενα λειζερ αποστασιομετρο κανεις τη δουλεια σου με ακριβεια..

Αλλα οταν στις πρασιες δεν μπορεις να εχεις ακριβεια, δε νομιζω κανενας ενεργειακος επιθεωρητης να κανει τον ταρζαν σκαρφαλωνοντας σε δεντρα η πηδωντας μαντρες για να μετρησει ακριβεις αποστασεις και μηκη τοιχων...

Ολα κι ολα...

Link to comment
Share on other sites

παιδιά πήγα για επιθεώρηση, με περίμενε ο μεσίτης και μου λέει τι θα μπείς και μέσα?

μετά μόλις με είδε να βγά;ζω σχέδιο και αποστασιόμετρο μού λέει δεν τελειώσαμε? πρώτη φορά βλέπω τέτοια.

τον ρωτώ <<τι σας έχουν βγάλει και άλλα πεα και πώς λειτουργησαν?>>

και μου απαντά μόνο φωτογραφία έβγαλαν απο έξω και έφυγαν ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.