Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

Φίλε katrmp με 50 και 100 € που πέρνουν κάποιοι προσωρινοί ( και το τονίζω προσωρινοί, γιατί όταν θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα για να περάσουν τις εξετάσεις των μόνιμων ίσως έκτιμήσουν διαφορετικά την δουλειά τους) και οτι πάνε στην οικοδομή για να βγάλουν φωτογραφίες πολύ μου ακούγεται!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι προσωρινοι ενεργειακοι επιθεωρητες ειναι, ως επι το πλειστον, μηχανικοι μεγαλης ηλικιας που εχουν ζησει τις καλες εποχες εν Ελλαδι και εχουν συνηθισει να δρουν ανελεγκτοι σε καθεστως ατιμωρησιας...

 

Τονιζω το ως επι το πλειστον, δεν ειναι ολοι ετσι...

 

Το θεμα ειναι να καταφερουμε οι νεοτεροι να δουλεψουμε οπως πρεπει αλλαζοντας, κατα καποιον τροπο, την πιατσα (εμεις θα την καταρτισουμε σε βαθος χρονου), προτου να προλαβει το συστημα να μας αλλοιωσει, απορροφωντας μας...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρξουν έλεγχοι και πιθανές τιμωρίες, δεν υπάρχει γιατρειά.

Σχεδόν σε κανέναν τομέα της κοινωνίας μας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ, εκθετω τον προβληματισμο μου εδω και θα ηθελα να ακουσω τροπους αντιμετωπισης του θεματος απο τους συναδελφους

Ημουν χτες σε διωροφη συν ισογειο οικοδομη κατασκευης περιπου 1980

Αδεια δεν υπαρχει, τακτοποιημενη επι Τριτση, οποτε αμονωτη παντου

Αφενος ο ιδιοκτητης, ο οποιος εχει και τεχνικη εταιρεια γυψοσανιδων και μονωσεων μονωσε τη μια απο τις 4 πλευρες εσωτερικα με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα, οπως επισης και την οροφη του

Προφανως και θα το λαβω υποψιν μου.

Ομως...

Δεν υπαρχουν τιμολογια και δελτια αποστολης, ο ιδιος το εκανε στον εαυτο του. Τι δελτια να κοψει?

Θα τον βαλω να κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι εβαλε αυτα τα στοιχεια στο σπιτι

 

Το βασικοτερο ομως θεμα μου εχει να κανει με τη θερμανση, για να επανελθω on topic

Εχει τοποθετηθει λεβητας κατω στο λεβητοστασιο, ο οποιος ειναι σε κακιστη κατασταση, ασυντηρητος εδω και χρονια γιατι δε χρησιμοποιειται εδω και χρονια.

Το ενα απο τα τρια διαμερισματα εχει αποκοπει, το αλλο (το δικο μας) δεν κατοικειται και το τριτο στο ισογειο δεν το χρησιμοποιει, εχει κλειστη βανα στον κλαδο του και χρησιμοποιει A/C

Ο λεβητας δεν εχει ουτε ταμπελακι, ενω ταμπελακι δεν εχει ουτε ο καυστηρας να δουμε στο περιπου σε τι ισχυ δουλευει. Εμπειρικα, μιλαμε για μεγεθος ατομικου λεβητα με ισχυ που δεν υπερβαινει τις 30.000 θερμιδες

Και ερωτω εγω

Ερχομαι να κανω ελεγχο υπερδιαστασιολογησης. Για τι εμβαδα? Αφου ο ενας εχει αποκοπει και ο αλλος δεν το χρησιμοποιει, ενω το διαμερισμα που με ενδιαφερει ειναι κλειστο!

Για ολη την πολυκατοικια? Πλασματικο δεν ειναι?

Και παλι, μου βγαζει η υπερδιαστασιολογηση για ολη την πολυκατοικια οτι οι απαιτησεις της ειναι για διπλασια ισχυ απο την εγκατεστημενη (εστω αυτην που εκτιμουμε τελος παντων)

 

Και εστω οτι παω να βγαλω ΠΕΑ με λεβητα εν ισχυ. Πλασματικο ειναι απο τη στιγμη που δε θα χρησιμοποιηθει (ο ιδιοκτητης θα κανει ενοικιαστηριο στην ΟΕ του για να μεταφερει τα γραφεια του εκει)

Και αν θεωρησω οτι δε χρησιμοποιειται, τι εξασφαλιση θα εχω εγω σα μηχανικος?

 

Θα παρακαλουσα να μην ακουστει η -προφανης- αποψη του τυπου "φερε συντηρητη να συντηρησει" για κατι που δε χρησιμοποιειται και ουτε προκειται, μονο και μονο για το φαινεσθαι

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

@Inzaghi:

το Φ.Ε. είναι υποχρεωτικό το λέει μέσα στις ΤΟΤΕΕ σε 15 σημεία. Δεν υπάρχει νόμιμη οδός παράκαμψής του.

να εξηγήσουμε στους ενοίκους ότι αυτό έπρεπε να υπήρχε σε κάθε συντήρηση.

(το ότι η βάνα είναι κλειστή δεν σημαίνει τίποτα καθότι ο ΚΕΝΑΚ δεν λαμβάνει υπόψη τις "συνήθειες¨του χρήστη....)

εξάλλου πως αποσυνδέθηκε από το Κεντρικό σύστημα θέρμανσης;;; Με ποια διαδικασία ;;;ήταν νόμιμη ;;;;(λόγω καταστατικού, ενημέρωση μελέτης θέρμανσης κλπ,κλπ).

Το "δεν χρησιμοποιείται" μπορεί να τεκμηριωθεί μόνο με φωτογραφία των "κομμένων-ταπομένων σωλήνων" (όχι κλειστή βάνα που αύριο μπορεί να γινει ανοιχτή) και ανυπαρξία σωμάτων, υπεύθυνη δήλωση διαχειριστή αλλά και πάλι μόνον αν έχει αποσυνδεθεί νόμιμα.

κοινώς μόνη νόμιμη λύση να βγει Φ.Ε.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως ο ενεργειακός επιθεωρητής θα πρέπει να ελέγξει αν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την αποσύνδεση. Δεν είναι δουλειά του. Αν όπως λες, έχει φωτογραφίες από την αποσύνδεση, τότε νομίζω πως αυτό αρκεί.

Με αυτό το σκεπτικό, θα έκανα έλεγχο υπερδιαστασιολόγησης για το συνολικό εμβαδόν των άλλων δύο (του κλειστού και αυτού με το A/C). Πάντως και πάλι τις ρυθμίσεις-συντήρηση οπότε και φύλλο ελέγχου - ανάλυση καυσαερίων, δεν το αποφεύγει.

Εκτός κι αν αποφασίσουν να αποσυνδεθούν όλοι κατόπιν γενικής συνέλευσης, ώστε να ξεμπερδεύουν κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Ρε φιλε Κομπρα, δε ρωταω να μου πειτε τη νομιμη οδο, την ξερω κι εγω.

Κατσε και εφαρμοσε ολα αυτα εσυ κι αν βγαλεις ΠΕΑ να μου τρυπησεις τη μυτη...

Να του ζητησω τι? Να μου δωσει φωτογραφιες κατα την αποσυνδεση? Δεν ειναι και γαμος να εχει φωτογραφιες...

Να δω να εχουν αφαιρεθει σωματα? Δηλαδη απαγορευεται τη διακλαδωση να τη χρησιμοποιησε για να συνδεσει ατομικο λεβητα?

Προφανως δεν εδωσες ιδιαιτερη σημασια στο post μου για να μιλας για διαχειριστες, καταστατικα κλπ, απο τη στιγμη που μιλαω για ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ νομιμοποιημενο με Τριτση

Μηπως να δω αν τακτοποιηθηκε και η 3η φαση για να βγαλω ΠΕΑ?

 

Ας σοβαρευτουμε!

 

Πανο, δε διαφωνω στα λεγομενα σου ρε φιλε αλλα αν το δεις και λιγο πρακτικα, εχεις ενα λεβητα που δε χρησιμοποιειται κατ επιλογη εδω και ποσα χρονια, σε κακιστη κατασταση ακριβως επειδη δε χρησιμοποιειται και ο ιδιοκτητης (οικογενειακη υποθεση η πολυκατοικια) δε θα το χρησιμοποιησει ποτε αλλα θα βαλει αεριο η ΑΠΕ. Με τι σκεπτικο θα ζητησω να συντηρηθει κατι παντελως αχρηστο, μονο και μονο επειδη υφισταται ως οντοτητα στο υπογειο?

Η επειδη δε βγαλανε τη βανα για να αποκοπουν τελειως? Αμελεια...

 

Σε μια κουταλια νερο πνιγομαστε. Μηχανικοι ειμαστε, οχι δικηγοροι να εφαρμοζουμε κατα γραμμα το νομο. Ας δουμε και το πρακτικο του θεματος

Link to comment
Share on other sites

Εχει δίκιο ο Ινζάγκι, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το καταστατικό, αν και σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην πράξη όχι μόνο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αλλά δημιουργεί και σύγχηση. Εκεί πρέπει να δράσουμε σαν μηχανικοί και να δούμε την κάθε περίπτωση πως αντιμετωπίζεται στην πραγματικότητα. Αυτό άλλωστε δεν είναι το νόημα?

Είμαι της άποψης ότι το ΠΕΑ δεν αντιπροσωπεύει συνήθειες χρηστών, αλλά κατάστασης κτιρίου. Αλλά να έχει και βάση. Πχ αν υπάρχει σύστημα θέρμανσης, το οποίο συντηρείται αλλά δεν χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες φέτος γιατί...ζεσταίνονται, το παίρνω κανονικά σαν σύστημα θέρμανσης. Από την άλλη όταν έχουμε σε αχρηστία λέβητα, που χρόνια είναι εκτός και μόνο το λεβητοστάσιο θυμίζει την κάποτε ύπαρξή του....ε, δεν μπορώ να ζητήσω από τον άλλο Φ.Ε, ή να του πω κάνε συντήρηση με το ζόρι...Αφού δεν το χρησιμοποιεί ο άνθρωπος και ούτε πρόκειται, να τον βάλω να το ξηλώσει για να πειστώ? Η μήπως για να πουλήσει ή να ενοικιάσει το διαμέρισμά του θα πρέπει να συντηρήσει έναν λέβητα που δεν χρειάζεται, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει ΠΕΑ?..... Πρέπει σαν επιθεωρητές να καταγράφουμε την κάθε κατάσταση ως έχει στην πραγματικότητα.

Τι θα έκανα? Θα έβγαζα ΠΕΑ χωρίς την χρήση λέβητα, και παράλληλα θα έφτιαχνα μια τεχνική έκθεση που θα περιέγραφε την κατάσταση υπογεγραμμένη από εμένα και τον/τους ιδιοκτήτες...Για το αρχείο μου, ή όποιον έλεγχο...

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δεν πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Τον κ...ο μας προσπαθούμε να φυλάξουμε, γιατί ο νομοθέτης κάνει πως δεν βλέπει ή όντως αγνοεί την πραγματικότητα και δεν προβλέπει κάτι για το πως αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις. Αλλιώς, εύκολο θα ήταν να πεις π.χ. αποκομμένο διαμέρισμα και ακατοίκητο διαμέρισμα -> θεωρητικό σύστημα, διαμέρισμα με κλειστή τη βάνα -> σύστημα με τοπικές αντλίες θερμότητας.

 

Κώστα, δε νομίζω πως σε ενδεχόμενο έλεγχο, θα σε κάλυπτε μια τέτοια τεχνική έκθεση που λες.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά Πάνο υπάρχει κενό στον νόμο για τέτοιες περιπτώσεις που είναι πάρα πολλές....Καλό θα ηταν λοιπόν να στείλουμε μαζικά το αίτημα στους αρμόδιους μπας και ξυπνήσουν και δουν την πραγματικότητα, και στην τελική μας απαντήσουν πως να κάνουμε τη δουλειά μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.