Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

Μαζί σου. Και ν' απαντήσουν με υπουργικές αποφάσεις κι όχι με "διευκρινιστικές εγκυκλίους" που δεν έχουν καμιά ισχύ. Μόνο που είναι απασχολημένοι. Βλέπεις "Τ' αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπαααααααα! Τρεχάααααααααααατε κόσμε".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε συ Πανο, σε μια κουταλια νερο πνιγομαστε πραγματικα

Κι εγω προσπαθω να διαφυλαξω τον κωλο μου αλλα αν φτασουμε σε τετοια σημεια, τοτε θα μας κοστισει την ανεργια μας...

Εγω εκανα την αυτοψια μου την ταδε ημερομηνια, ειδα και κατεγραψα αυτα τα πραγματα

Απο κει και υστερα, σε εναν ενδεχομενο ελεγχο Χ μηνες η χρονια μετα, ποιος ξερει τι κατασταση θα επικρατει

Η αποκοπη απο το δικτυο κεντρικης θερμανσης δεν ειναι εσαει, μπορει του χρονου να ξανασυνδεθει.

Εκεινη τη στιγμη που εγινε η αυτοψια ηταν αποσυνδεδεμενο, τι να κανουμε τωρα?

 

Παντελως ασυντηρητος λεβητας για Χ χρονια δε χρησιμοποιειται και εκαστος χρησιμοποιει ατομικες μοναδες θερμανσης. Μετα απο Χ χρονια αποφασιζουν να το συντηρησουν και να το χρησιμοποιησουν.

Τι σημαινει αυτο? Οτι οταν θα κανω το ΠΕΑ και θα ειναι εν αχρηστια θα ζητησω συντηρηση επειδη υπαρχει?

 

Δε γινονται αυτα, στο ΠΕΑ καταγραφουμε τα υπαρχοντα δεδομενα. Οι συνηθειες των χρηστων εχουν να κανουν ως επι το πλειστον με επιλογες. Πχ εχει θερμοστατη και ωρομετρηση σε ΚΘ πετρελαιου ο αλλος αλλα απο επιλογη και οικονομια δεν το αναβει. Δεν μπορω να το αγνοησω. Λαμβανω κανονικα υποψιν την ΚΘ

Οταν ομως απο επιλογη μου δηλωνει οτι απεκοπη απο την ΚΘ η οτι δεν λειτουργει η ΚΘ γενικα εδω και ποσα χρονια σε ολη την οικοδομη, να μην τον πιστεψω?\

Τι αλλο να κανω δηλαδη εκτος απο το να τον βαλω να υπογραψει μια ΥΔ για ολα αυτα που μου λεει?

 

Δε θα ζητησουμε και συγκληση ΓΣ οικοδομης για ενα ΠΕΑ

 

Ουτε φυσικα ειμαι της αποψης να βαλω, ειδικα αυτην τη δυσκολη εποχη, το τονιζω, σε εξτρα αχρειαστα εξοδα συντηρησης ενος συστηματος θερμανσης, τον ιδιοκτητη μονο και μονο για να ειμαι εγω κατοχυρωμενος εναντι σε τι?

 

Αποψη μου παιδια, ο καθενας εχει τη δικια του.

Αλλα εγω, εκτος απο την απολυτη νομικη μου κατοχυρωση κοιταζω και λιγο την πρακτικη πλευρα του θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Την πρακτική κοιτάζω κι εγώ ρε φίλε Inzaghi και δεν μπορώ να να διαφωνήσω ούτε για τα έξτρα αχρείαστα έξοδα ούτε και για την αύξηση της ανεργίας μας μ' αυτά και με άλλα. Αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να γίνονται. Για να ξεμπερδεύουν και οι ίδιοι οι χρήστες.

 

Ας πάρουμε την περίπτωση που εξετάζεις. Ο ένας έχει ήδη αποσυνδεθεί. Αδειάζει η εγκατάσταση από νερό, αποσυνδέονται και οι υπόλοιποι, ταπώνονται οι σωλήνες στις θέσεις των διακλαδώσεων, αποσυνδέονται οι κεντρικές στήλες από το λέβητα και ταπώνονται. Τα παραπάνω δεν θα στοιχίσουν χίλια γρόσια. Δεν είπα να ξηλωθεί όλη η υδραυλική εγκατάσταση και ο λέβητας.

Καθώς μάλιστα λες πως είναι οικογενειακή η πολυκατοικία, είναι ευκολότερο να τα βρουν μεταξύ τους. Θα μου πεις πως στο μεταξύ θα χάσεις τη δουλειά και ή θα την κάνει κάποιος άλλος χωρίς να κολλάει σε τέτοια ή ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να το νοικιάσει "μαύρα". Τι να σου πω;

 

Τώρα στις παλιές οικοδομές με κλασσικό δισωλήνιο χωρίς αυτονομία, που έχουν από καιρό πάψει να λειτουργούν τη θέρμανση ....άστα να πάνε.

Link to comment
Share on other sites

Μα για τετοια περιπτωση μιλαμε... Αυθαιρετο κιολας... τι συστημα θερμανσης να εχει?

Εχω παει και σε οικοδομη του 65 που ειχε κεντρικη θερμανση αλλα επαψε να λειτουργει εδω και χρονια.

Κατεβηκα να βρω το λεβητοστασιο, με εισοδο απο την πρασια, διαλυμενη, ειχε γινει αποθηκη γεματη σκουπιδια και ποντικια...

Δηλαδη τι πρεπει να κανω για να βγαλω το ρημαδοΠΕΑ?

Να ζητησω συντηρηση η να χωθω εκει κατω για να βρω τις ταπες απο τους κλαδους?

Η να ψαξω καταστατικα πολυκατοικιας και αποφασεις ΓΣ και δε συμμαζευεται?

Καλα ολα αυτα, σε θεωρητικο επιπεδο, σε μια Ελλαδα που λειτουργουσαν και ολα τα αλλα ρολοι και οι κατοικοι της ηταν νομοταγεις και εφαρμοζοταν το γραμμα του νομου στο επακρο...

Αλλα τωρα τι ψαχνεις να βρεις? Εγω κι εσυ θα το εφαρμοσουμε μονο?

Και δε μιλαμε για μια μελετη που θα ελεγθει απο πολεοδομια, θα κατατεθει σε δημοσια υπηρεσια και θελει σχολαστικη δουλεια και τρελο ελεγχο...

Για ΠΕΑ μιλαμε ρε γαμωτο... Για 150 ρημαδοευρω.,...

Αν υπαρχει καποιος που πιστευει οτι ζητωντας ολα αυτα απο τον ιδιοκτητη αυτος θα του τα κανει, εγω θα του χαρισω τη δουλεια.

Καλο βραδυ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΒΗΤΑ,απο εταιρεια κοινοχρηστων ειναι αποδεκτο;

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Ποιος το σφράγισε και πότε εκδόθηκε?

 

Εν πάσει περιτπώσει, η τρέχουσα νομοθεσία για τα φύλλα ελέγχου, είναι η ακόλουθη και δικαίωμα να τα σφραγίζουν έχουν οι κάτοχοι ανάλογης άδειας από την διεύθυνση ανάπτυξης της πρ. νομαρχίας.

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=C6PsDVC2RhI%3d&tabid=367&language=el-GR

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Στην ΚΥΑ 189533/7-11-2011 παραρτημα Ι έχει το πρότυπο φύλλο συντήρησης και ρύθμισης. Εκεί περιγράφει πως πρέπει να είναι (αριθμημένα, σφραγισμένα κλπ).

Στο τέλος θα πρέπει να έχει σφραγίσει και να έχει βάλει τον αριθμό άδειας (ΦΧΧΧ) ο τεχνικός καυστήρα.

 

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τέτοιο και αν έχεις διάθεση να γελάσεις, πες σ' αυτόν που το έκδωσε ότι θα το πας στη Νομαρχία (σε μένα που είχε τύχει κάτι ανάλογο το έκανα και είχε πολύ πλάκα).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα

όχι ότι δεν έχει αναφερθεί, αλλά χτες έκανα το γέλιο της ζωής μου

πήγα σε μια μονοκατοικία, που "είχε" λεβητοστάσιο

λέω στο νοικάρη, για να δω τον λέβητα βρε αδερφέ

μου λέει σιγουρα ?

του λεω ναι, γιατι οχι ?

ok μου λεει

Kαι μπαινω σε ενα υπογειακι, με ενα λεβητοστασιο που μεσα μονο κανα παρατημενο αμαξι δεν ειχε

παιδια ηταν τιγκα στα πραματα, στιβαγμενα το ενα πανω στο αλλο, θα ανεβασω φωτο το απογευμα απο το σπιτι, οχι τιποτα αλλο, αλλα μερες που ναι να ριξουμε και λιγο γελιο

τελοσπαντων, με τα πολλα και αφου σκαρφαλωσα κανονικοτατα πανω απο ενα παρατημενο air condition, ενα ψυγειο και κατι καρεκλες, βρηκα τον λεβητα, ο οποιος δεν εγραφε εντελως μα εντελως τιποτα (ουτε ισχυ ουτε τιποτα)

ο ιδιοκτητης, αφου προηγουμενως του ειχα τηλεφωνικα κανει σαφες οτι εφοσον εχει λεβητα, πρεπει να εχει και φυλλο, με ειχε διαβεβαιωσει οτι "θα μου βρει"

τωρα τι θα κανει, ποιος θα του το κανει κτλ, λιγο με νοιαζει... απο την αλλη, εφοσον οι ανθρωποι χρησιμοποιουν a/c και σομπες (τα ειδα), προφανως και δε προκειται να χρησιμοποιησουν τον λεβητα...

εν κατακλειδι, η γνωμη σας ειναι να χρησιμοποιησω το χαρτι που θα μου φέρει ο ιδιοκτητης ή να αγνοήσω εντελώς το λεβητοστάσιο, και να βάλω θέρμανση με a/c ?

Link to comment
Share on other sites

Καμία φορά, (μη πω πάντα…) η θεωρεία και η νομοθεσία είναι εκτός πραγματικότητας! Οπότε ή γίνεσαι τυπικός και σύμφωνος με την νομοθεσία και βάζεις τον λέβητα με το όποιο φύλλο ελέγχου σου φέρει ο ιδιοκτήτης (δεν είσαι αρμόδιο ελεγκτικό όργανο για την γνησιότητα του φύλλου ελέγχου) ή γίνεσαι ρεαλιστής και σύμφωνος με την πραγματικότητα και βάζεις θέρμανση από τα Α/C. Βέβαια στην δεύτερη περίπτωση όσο και σωστότερο και αν είναι κατά την γνώμη μου, δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο θα είσαι καλυμμένος σε οποιονδήποτε έλεγχο! Τώρα που και πότε έγινε έλεγχος στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα! :smile: Αυτά από εμένα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.