Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα οικοδομησιμότητα αγροτεμαχίου σε οικισμό <2000


Recommended Posts

ενας λογος παραπανω

επιμενω κατα την γνωμη μου εχεις δικαιωμα να εκδοθει οικοδομικη αδεια

με καποιο απο οσα ανεφερα

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη το θέμα είναι ότι πρέπει να βασιστώ σε κάποιο έγγραφο που δεν υπάρχει πουθενά. Όπως είπες ο καθένας ερμηνεύει τους νόμους όπως θέλει. Να καταλάβεις σε τι πανικό είμαι, όλα αυτά τα είχα ξεκαθαρίσει εξ΄αρχής στην Πολεοδομία και ήταν όλα Ο.Κ. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι υπογεγραμμένα. Από ΕΠΑΕ πήγε επειδή είναι ειδικό κτίριο, για την όψη. Και από έναν συνάδελφο ξεκίνησαν από το πουθενά τα ερωτήματα και μας έχουν στο περίμενε.

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζεται πανικος

με οσα προαναφερεις εισαι ουσιαστικα πιο προχωρημενο σταδιο απο αυτο του προελεγχου οικοδομικης αδειας που σημαινει οτι υπαρχουν πλεον και δεσμευσεις της υπηρεσιας

κατα την γνωμη μου παντως καλυπτεσαι απο την 331/1994 γνωμοδοτηση του Νομικου Συμβουλιου του Κρατους

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη την διάβασα την γνωμοδότηση αλλά μιλάει για ακραία οικόπεδα του σχεδίου πόλης. Δεν βρήκα ότι ισχύει και σε οικισμούς. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου αν έχεις υπόψην σου κάτι σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά πρέπει να παίξω λόττο. Σ όλα αυτά που λέτε έχω μια περίπτωση σούπερ. Το οικόπεδο - Αγορτεμάχιο - Κληροτεμάχιο είναι τυφλό, δεν έχει δρόμο αλλά εφάπεται σε ρεμα. Δηλαδή η περίπτωσή μου είναι η εξής. Αρχικά υπήρχε το κληροτεμάχιο 6850τ.μ. εκτός σχεδίου σε οικισμό <2000 κατοίκων και εντός περιμετρικής ζώνης. Το 1985 με απόφαση Νομάρχη έγινε για κάποιον λόγο επέκταση των ορίων του οικισμού. Τα νέα όρια έκοψαν τον κλήρο. Στον κλήρο έγινε Ανώμαλη δικαιοπραξία με ημερομηνία προ του 77 και το χώρισε σε δυο αγροτεμάχια. Το δικό μου είναι 3500 σύνολο με 1500τ.μ. εντός του ορίου οικισμού αλλά τυφλό. Δυτικά του οικοπέδου υπάρχει χέρσο που όμως οικοπεδοποιήθηκε και οικοδομήθηκε. Βόρια άλλος κλήρος - οικόπεδο.Νότια η συνέχεια του δικόύ μου αγροτεμαχίου - οικοπε΄δου και Ανατολικά οριοθετημένο απο διανομή κανάλι - ρέμα. Τουλάχιστον πέρνω για το εκτός την παρέκκληση των 2000τ.μ. της περιμετρικής ζώνης???(κι αυτό τυφλό είναι αφου εφάπτεται σε ρέμα) και εγώ με τη συντελεστή δόμησης χτίζω????? ΟΕΟ. Η δικιά μου τύχη είναι για πολλλλλά εκατομύρια. Παρακαλώ τους συναδέλφους να ρίξου τα φώτα τους στο σκοτάδι μου.Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σας.

 

Θα ήθελα την γνώμη σας , καθώς και εγώ έχω μία παρόμοια περίπτωση.

 

Έχω αγοράσει ένα οικόπεδο 1,235 τμ από το οποίο εμβαδόν 1212 τμ είναι εκτός των ορίων του οικισμού και 23 τμ είναι εντός του σχεδίου του οικισμού ( ο οποίος είναι πρό του 1923). Πρώην κοινοτικός και πλέον δημοτικός δρόμος πλάτους 3 μ εφάπτεται σε εκτός σχεδίου τμήμα του οικοπέδου .[Ο δρόμος αυτός οδηγεί σε πλατεία (κέντρο) του χωριού που απέχει μόνο 30 μετρα.]Το οικόπεδο αυτό ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση .

Ξεκινώντας για την οικοδομική άδεια χρειάστηκε να γίνει καινούργιο τοπογραφικό διάγραμμα με gps ώστε να κατατεθεί στο δασαρχείο για να διαπιστώθει ότι το έκτος σχεδίου τμήμα δεν είναι δασικό. Ο μηχανικός που το συνέταξε , με ενημέρωσε ότι το οικόπεδο αυτό έντος του οικισμού διαθέτει 1,65τμ και πλέον δεν είναι οικοδομήσιμο αλλά παραμένει άρτιο.

Αύτο κατά τα λεγόμενα του γίνεται, γιατί υπάρχει ένα έγγραφο της ΠΕΧΩ Ηρακλείου το οποίο εφαρμόζεται σε 2-3 περιοχές της Ελλάδας, και επιτρέπει την οικοδόμηση μόνο στο κομμάτι του εντός σχεδίου.

Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει , εφόσον το προαναφερθέν οικόπεδο είναι προυφιστάμενο του 1985 , διαθέτει τμήμα του εντός του οικισμού προ του 1923 , και τμημα του εφάπτεται με δημοτικό δρόμο πλάτους 3 μ πώς γίνεται να μην είναι οικοδομήσιμο ;

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγω δε καταλαβαινω κατι..... λες οτι αγορασες αρτιο και οικοδομησιμο τεμαχιο και μετα μας λες οτι εχασε την οικοδομησιμοτητα ετσι απλα...!!

Ηταν κατα παρεκκλιση οικοδομησιμο συμφωνα μηπως με τις εκτος σχεδιου διαταξεις?

Και πως δικαιολογειται να χανει την οικοδομησιμοτητα του σημερα?

Link to comment
Share on other sites

Το αγόρασα το 2004 και ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση .

Το έγγραφε και στο τοπογραφικό της αγοραπωλησίας αλλά και στο συμβόλαιο

Τώρα που ξεκίνησα για την άδεια μου είπαν ότι υπάρχει ένα έγγραφο από την ΠΕΧΩ Ηρακλείου και βάσει αυτού δεν μπορώ να οικοδομίσω παρά μόνο στο 1 τμ που βρίσκεται εντός του σχεδίου του οικισμού. . Ξέρετε κάτι για αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

Ευαγγελία

από όσα γράφετε το πιθανότερο είναι

1. να αγοράσατε γήπεδο και όχι οικόπεδο

2. να υπάγεσθε σε παρέκκλιση για την εκτός σχεδίου δόμηση

κατα την γνώμη μου ο συνάδελφος μηχανικός

1. να ερευνήσει αν πράγματι τόσο μικρό τμήμα είναι εντός σχεδίου,υπάρχουν τόσο ακριβή χαρτογραφικά υπόβαθρα οριοθέτησης.

2.να ρωτήσει στην Πολεοδομία (στο φόρουμ υπάρχουν εκτενείς αναφορές αυτές τις μέρες) αν μπορεί να εκμεταλλευθεί το εκτός σχεδιου πρόσωπο και να 'προσαρτήσει' εμβαδό απο το εκτός σχεδίου για να φθάσει στον κανόνα

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη

σας ευχαρίστω για την απάντηση , όμως θα ήθελα αν σας ήταν εύκολο ,να μου διευκρινήσετε τι εννοείται όταν λέτε " προσάρτηση εμβαδού απο το εκτός σχεδίου για να φτάσει στον κανόνα ".

Όσο αφορά το κομμάτι εντός σχεδίου , με το καινουργιο τοπογραφικό που έγινε και βάσει των συντεταγμένων του gps , δυστυχώς είναι μόνο 1.65 τμ .

Πιστεύετε ότι θα καταφέρω να πάρω οικοδομική άδεια ;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.