Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταβίβαση άδειας φωτοβολταϊκού πάρκου


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια όσων γνωρίζουν.

Έχω βρει έναν ΙΔΙΩΤΗ που έχει βγάλει άδεια φωτοβολταϊκού πάρκου (κατοστάρι) αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να το φτιάξει και πουλάει το οικόπεδο μαζί με την άδεια.

Από την στιγμή που δεν έχει συστήσει εταιρία, αλλά είναι στο προσωπικό του ΑΦΜ η άδεια, μπορεί να γίνει μεταβίβαση; Θα υπάρξει κάποια επίπτωση στην τιμή της κιλοβατώρας; Ποια η διαδικασία;

Κάτι άκουσα ότι δεν γίνεται μεταβίβαση από φυσικό πρόσωπο πριν την έναρξη λειτουργίας του πάρκου.

Μπέρδεμα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Ν. 3851/2010 ξεκαθαρίζει πως μεταβίβαση δεν μπορεί να γίνει μέχρι να ενεργοποιηθεί ο σταθμός. Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο από τον Νόμο.

 

"Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. ή Σ.Η.Θ.Υ.Α. της παραγράφου 1 δεν επιτρέπεται να μεταβιβάζονται πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεταβίβασή τους σε νομικά πρόσωπα, εφόσον το εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας προς την οποία γίνεται η μεταβίβαση κατέχεται εξ ολοκλήρου από το μεταβιβάζον φυσικό ή νομικό πρόσωπο"

 

Στην περίπτωση της δικής σας το μόνο που μπορεί να γίνει, εάν βρεθεί ο αγοραστής, είναι να συναφθεί ένα ιδωτικό συμφωνητικό μεταξύ πωλητή και αγοραστή για να είναι κάπως διασφαλισμένη η αγοραπωλησία.

 

Βέβαια, εάν πρόκειται για αγροτικό ΦΒ δεν μπορεί να μεταβιβασθεί, εάν δεν παρέλθει πενταετία από την έναρξη λειτουργίας του.

 

Ελπίζω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.