Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υαλότουβλα


panos-vicious

Recommended Posts

Τα υαλότουβλα σαν τι τα εξετάζουμε; Σαν αδιαφανή δομικά στοιχεία ή σαν διαφανή; Και τιμή λ=1,4 [W/(m*K)] από τον πίνακα 2, σελ. 50 της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010 ή αναλυτικά υπολογισμός γυαλί - αέρας σε ακινησία - γυαλί; Θα επέλεγα αδιαφανή και τιμή του λ από τον πίνακα που αναφέρω, αλλά θα ήθελα και άλλη γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Ως αδιαφανη δομικα στοιχεια θα αντιμετωπισα εγω οπου τα βρηκα και το συντελεστη τον υπολογισα εξ αρχης και μου προεκυψε ενα νουμερο της ταξεως του 4.14 W/m2K αν θυμαμαι καλα

Link to comment
Share on other sites

Πάνο δες σελίδα 61 των νέων ΤΟΤΕΕ, παράγραφος 3.2.3.1

Διαφανή με U=3.5

Σ' ευχαριστώ tsx. Το θέμα είναι πως στις εγκεκριμένες (με το ΦΕΚ Β 1413/2012) διευκρινιστικές ΔΕΝ υπάρχει αυτή η συμπλήρωση στον πίνακα 3.9. :confused: . Και δεν ξέρω αν αυτές οι ΤΟΤΕΕ (και οι τρείς) που έχει γίνει η ενσωμάτωση των αλλαγών, έχουν εγκριθεί με Φ.Ε.Κ. :confused:

 

@Inzaghi

Με πάχος υαλότουβλου 10cm και τοποθέτηση σε εξωτερικό τοίχο, τόσο προκύπτει. Οπότε πήρες κανονικά τιμή του λ από τον πίνακα 2.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Επίσης δεν υπάρχει η συμπλήρωση στον πίνακα 3.16 της ίδιας ΤΟΤΕΕ.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί με έκραξαν στο φόρουμ του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ χθες όταν είπα για αδιαφανή στοιχεία. Sorry αλλά χρησιμοποιώ τις διευκρινιστικές όπως εγκρίθηκαν και όχι τις ΤΟΤΕΕ όπως βρίσκονται στη στήλη "Δεύτερη έκδοση" του ΤΕΕ στην κατηγορία ΚΕΝΑΚ. Θα το ήθελα, πολύ βολικό θα ήταν, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σε πω; Για την ώρα αυτά τα δυο εντόπισα κι αυτό με αφορμή τα παραπάνω. Δεν κάθισα να τις συγκρίνω. Με παιδεύει το να ανοιγοκλείνω δύο ως και έξι ΤΟΤΕΕ αντί για τρεις (τις "ανακαινισμένες") αλλά.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλει πολύ κόπο βρε παιδιά για να βρούμε τα σωστά αποτελέσματα.

Αρκεί να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που υπάρχουν στις νέες ΤΟΤΕΕ, να διασταυρώσουμε εάν τα αποτελέσματα είναι ίδια με αυτά των παλαιών συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων διευκρινήσεων, να κάνουμε έναν έλεγχο στην διδακτέα ύλη των σεμιναρίων και τέλος να ρίξουμε μία μικρή ματιά στις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ.

Ίσως να μου ξεφεύγουν και μερικές ακόμη πηγές πληροφοριών, αλλά αποκλείω να είναι περισσότερες από 3-4.

 

Και καλού κακού, ρίξτε και ένα τηλέφωνο στο "δάσκαλο" :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πάνο, για τα υαλότουβλα, κάπου ο Αραβαντινός μέσα στην εκπαιδευτική ύλη αναφέρει ότι αντιμετωπίζονται ως διαφανή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.