Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση μηχανικού - Αμοιβή και εισφορές


Recommended Posts

συναδελφε την ευθυνη την παιρνω οταν κανω την τακτοποιηση.και τοτε πληρωθηκα με την νομιμη.οχι οταν δινω την βεβαιωση.τοτε ειναι αργα.ετσι νομιζω τουλαχιστον.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απο τη στιγμη που δεν υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές ειναι δική σου υπόθεση τι θα ζητήσης

γνώμη μου ειναι οτι ο νόμος επιβαλλει ποινές στην ανακριβη βεβαιωση και αυτη μας καθιστά υπόλογους

και οχι στη διαδικασία υπαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην για να μη παρεξηγηθω κανω συζητηση και ισως πιο ξεκαθαρη απο οσο πρεπει σε ενα φορουμ(το οποιο φυσικα ειναι πολυ αξιολογο,εκτιμω και μας βοηθαει ολους παραθετοντας ενδιαφερουσες αποψεις και ιδεες)

απλα πρακτικα θεωρω η δυσκολη δουλεια ειναι κατα την τακτοποιηση εκει οφειλεις να προσεχεις τα παντα και να εισαι λεπτομερεις και σχολαστικος σε ολα προβλεποντας οτι καποια στιγμη θα χρειαστει βεβαιωση σε μεταβιβαση.οποτε εκει ειναι ολο το θεμα.οποτε εκει αφου πληρωθεις κανονικα (οσο αξιολογει ο καθενας την δουλεια του) επειτα οταν θα ερθει ο ιδιοκτητης για την βεβαιωση εσυ εισαι ησυχος και με μια απλη οπτικη σχεδον ματια του δινεις το χαρτι που θελει,ακοπα.ετσι πιστευω γιαυτο ειπα 20 ευρω.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΟΚ.

 

Ήσασταν οκ, για τη δουλειά που του έκανες πριν 3 μήνες (την τακτοποίηση). Τώρα αυτή είναι άλλη δουλειά όμως. Και που ξέρεις τι μπορεί να έκανε αυτός σε 3 μήνες ώστε δε θα κάνεις καν αυτοψία; Σε 3 μήνες σηκώνονται οικοδομές ολόκληρες! Πάντως όχι, τυπικά δεν έχεις πρόβλημα για το ...20ευρο στην συμφωνηθείσα στο σύστημα. Και 1 ευρώ μπορείς να βάλεις... Μέχρι να ξυπνήσουν μια μέρα και να ορίσουν "νόμιμη" και για τις βεβαιώσεις για να μαζεύουν και από αυτές "κρατήσεις"...

Link to comment
Share on other sites

kαταρχην ανεφερα θα κανω αυτοψια αλλα οχι οπως πριν.δε χρειαζεται να δω παλι υψη,εξωστες και λοιπα.με το ματι φαινονται αυτα εκτος αν γκρεμισε πλακα και ξαναριξε νεα εκανε διαρρυθμισεις,βαψιματα κλ μεσα σε τρεις μηνες.

αλλο πηγα να ρωτησω.και ,το ποσο εκανα λαθος που το ανεφερα,μπορουσα να πω ενα μικρο ποσο.και το θεμα ξεφυγε.το βασικο ειναι οτι θελω 4 νεες βεβαιωσεις στις οποιες θα πρεπει να κοψω αποδειξεις και φπα.

Υ.Σ. αν ξεσηκωνομασταν και σε αλλα θεματα ετσι πλην των αμοιβων που φυσικα και ειναι σημαντικες γιατι δε μου περισσευουν,(αλλιως δε θα εκανα αυθαιρετα με αυτον τον νομο ουτε θεωρω τον εαυτο μου οικονομικο οταν παιρνω νομιμες αμοιβες) θα ειχαμε ισως και καλυτερα αποτελεσματα σε αλλα θεματα που μας αφορουν.

 

παντως ευχαριστω οσους ολους ασχοληθηκαν με το θεμα μου και απαντησαν στο ερωτημα μου και παιρνω το καθετι παντα καλοπροαιρετο και για το καλο του επαγγελματος μας

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

ο καθενας μας εχει τη δικη του στρατηγική και τις δικές του υποχρεώσεις στα επαγγελματικά και αυτό ειναι απολύτως κατανοητό

απλά καλόν ειναι να μη υποβαθμίζουμε τη δουλεια μας επειδη κάποια στιγμη γινεται "ευκολη"

για να φτασουμε σ αυτο εχουμε επενδυσει εργατοωρες που τις ξεχνάμε...

και παντα υπαρχει "στη καμπουρα μας" η υπογραφή μας,οι ευθυνες μας...

και σήμερα με τα ψηφιακα αρχεια γινονται μεγαλύτερες.

Edited by nniko
Link to comment
Share on other sites

Χαλαρωστε....

 

Ο kostavros εχει πληρωθει για την τακτοποιηση που εκανε. Τωρα το να χρεωσει τον πελατη του επιπλεον ποσο για την εκδοση της βεβαιωσης για μενα ειναι υπερβολη. Θα παει θα κανει μια γρηγορη αυτοψια και θα επιβεβαιωσει με το ματι αυτα που ειχε μετρησει παλια.

 

kostavros βαλε οτι ποσο θελεις στην αμοιβη και στα Σχολια γραψε οτι εχεις πληρωθει προγενεστερα για την τακτοποιηση.-

Edited by Silent Arrow
Link to comment
Share on other sites

Πάω στο γιατρό, κοιτάει λίγο τις αμυγδαλές, λίγο τα αυτιά, ακούει λίγο με τα ακουστικά, γράφει ένα φάρμακο, όλα μαζί σκάρτα 10 λεπτά της ώρας. Θεωρητικά, θα έπρεπε να πάρει το ένα έκτο μιάς εργατοώρας, ήτοι, περί τα €2. Παίρνει όμως (min.) €40... Και τα μεταφορικά δικά μου...

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φιλε gp1 συμφωνω απολυτα μαζι σου..εχεις δικιο.και οι δικηγοροι κανουν τα ιδια πας για μια ερωτηση και αφηνεις λεφτα για τον αερα που πουλανε.σε εμας ερχεται ο καθενας ρωταει κανα δυωρο παιρνει γνωσεις απο εμας και μετα λεει ευχαριστω και φευγει.καποια στιγμη πρεπει να τελειωσει αυτο.και εμεις δικαιουμαστε εργατοωρες για τις ερωτησεις και τις γνωσεις που παρεχουμε.ξεχαστε το παραδειγμα μου ειναι ειδικη περιπτωση σε ιδιαιτερο πελατη που δεν ηθελα αλλα χρηματα.και δεν επρεπε να το αναφερω το ποσο.σιγουρα παιρνω πολυ περισσοτερα σε βεβαιωσεις και προτιμω να χασω δουλεια,οπως εχω χασει, απο το να παρω κατι που θα μπω μεσα και θα το κανω χωρις ευχαριστηση.ας προσπερασουμε το ποσο και ας δουμε τα υπολοιπα που ανεφερα και τα οποια συζητηθηκαν και δωθηκαν απαντησεις απο συναδελφους.μην κολαμε στο δεντρο και χανουμε το δασος.

Link to comment
Share on other sites

Πάω στο γιατρό, κοιτάει λίγο τις αμυγδαλές, λίγο τα αυτιά, ακούει λίγο με τα ακουστικά, γράφει ένα φάρμακο, όλα μαζί σκάρτα 10 λεπτά της ώρας. Θεωρητικά, θα έπρεπε να πάρει το ένα έκτο μιάς εργατοώρας, ήτοι, περί τα €2. Παίρνει όμως (min.) €40... Και τα μεταφορικά δικά μου...

 

Ατυχης η συγκριση με τα ιατρικα επαγγελματα. Η 'ζωη' δεν κοστολογειται... και η ασκηση της ιατρικης απο λειτουργημα εχει αλλοτριωθει σε εμποριο.

 

Παντως οπως ειναι ξεφτειλα για τους συμβολαιογραφους να ζητουν 35 ευρω για ενα αντιγραφο συμβολαιου που εχουν ηδη κανει στο παρελθον, ετσι δεν τιμα και τους πολιτικους μηχανικους να χρεωνουν βεβαιωση για την οποια εχουν προγενεστερα κανει τακτοποιηση / νομιμοποιηση στο ακινητο. Ειναι μιζερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.